Глобите в София.....и още нещо

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Глобите в София.....и още нещо

Мнениеот hooligan_sk » Чет 21 апр 2011 20:54

А какво ще кажете за тая случка; Родителите ми живеят в панелен блок в Младост 3 с 2 входа и 9 етажа. Автомобилите са поне 30бр. За Целия блок има съвсем буквално 4 паркоместа. От 1990г живеех там и от тогава няколко крайща от междублоковите площадки, които са огромни, се използват за паркиране - това нито пречи на родителите с деца нито на никой, играе се волейбол без колите да пречат!!! Преди няколко дни всички без 3-4 коли получават жълта бележка, включително и баща ми. Знаете ли кога ще отидат в общината? Трябва да им стане гузно по някаква причина ли? Пълен произвол от страна на чиновници които по цял ден си бъркат в носовете :screwy Където няма синя зона, тая практика с цълтите листчета обикновено е вредна :012: Когато има такова неврологично място с масово паркиране което пречи - синя/жълта/зелена/оранжева/кафява зона и тогава ако някой се качва по тротоари или зелена площ - да се глобява както си заслужава! Дотогава буквоядите да си стоят в канцелариите :beat_butt2

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 21 апр 2011 23:01

hooligan_sk написа:А какво ще кажете за тая случка; Родителите ми живеят в панелен блок в Младост 3 с 2 входа и 9 етажа. Автомобилите са поне 30бр. За Целия блок има съвсем буквално 4 паркоместа. От 1990г живеех там и от тогава няколко крайща от междублоковите площадки, които са огромни, се използват за паркиране - това нито пречи на родителите с деца нито на никой, играе се волейбол без колите да пречат!!! Преди няколко дни всички без 3-4 коли получават жълта бележка, включително и баща ми. Знаете ли кога ще отидат в общината? Трябва да им стане гузно по някаква причина ли? Пълен произвол от страна на чиновници които по цял ден си бъркат в носовете :screwy Където няма синя зона, тая практика с цълтите листчета обикновено е вредна :012: Когато има такова неврологично място с масово паркиране което пречи - синя/жълта/зелена/оранжева/кафява зона и тогава ако някой се качва по тротоари или зелена площ - да се глобява както си заслужава! Дотогава буквоядите да си стоят в канцелариите :beat_butt2

Като е строен блокът е трябвало да бъде помислено и за това ;) Но това е друга тема...
Адмирации за постъпката колега shotoman. Дано парите, които се събират от подобни акции бъдат вляти в поддържане на градинките и т.н., а не в нечии джоб...

Потребителски аватар
milski
Автомобил: Vokswagen Passat B3
Двигател: RP 1.8 Mi

Мнениеот milski » Пон 25 апр 2011 0:50

Донякъде съм съгласен,че трябва да се въведе ред в тази държава,но на Балканите незнам доколко е осъществимо това.Голяма част от нас разбират необходимостта от спазване на ограничения на скоростта,изхвърляне на отпадъци в кошчета,разделно събиране и както в случая,засегнат от колегата за паркирането.Но при условие,че с всичко се спекулира не виждам логиката на повечето правила в тази държава.Същата тази община,която лепи жълти талончета по колите,в същото време е превърнала тротоарите на улиците Шипка и Кракра в място за паркиране тип "Синя зона".А това не е единичен случай.Същата тази полиция,която провежда "Акция Светлина",сигурно на половината патрулки им свети само единия фар...

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Сря 27 апр 2011 15:44

Smeagol написа:
hooligan_sk написа:А какво ще кажете за тая случка; Родителите ми живеят в панелен блок в Младост 3 с 2 входа и 9 етажа. Автомобилите са поне 30бр. За Целия блок има съвсем буквално 4 паркоместа. От 1990г живеех там и от тогава няколко крайща от междублоковите площадки, които са огромни, се използват за паркиране - това нито пречи на родителите с деца нито на никой, играе се волейбол без колите да пречат!!! Преди няколко дни всички без 3-4 коли получават жълта бележка, включително и баща ми. Знаете ли кога ще отидат в общината? Трябва да им стане гузно по някаква причина ли? Пълен произвол от страна на чиновници които по цял ден си бъркат в носовете :screwy Където няма синя зона, тая практика с цълтите листчета обикновено е вредна :012: Когато има такова неврологично място с масово паркиране което пречи - синя/жълта/зелена/оранжева/кафява зона и тогава ако някой се качва по тротоари или зелена площ - да се глобява както си заслужава! Дотогава буквоядите да си стоят в канцелариите :beat_butt2

Като е строен блокът е трябвало да бъде помислено и за това ;) Но това е друга тема...
Адмирации за постъпката колега shotoman. Дано парите, които се събират от подобни акции бъдат вляти в поддържане на градинките и т.н., а не в нечии джоб...

Едно време като са строили панелните блокове през 70-те колко коли е имало? Малко ме съмнява да е било както сега на човек да идват по кола и и две накладки...

Потребителски аватар
shotoman
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: AEE 1997
Контакти:

Мнениеот shotoman » Сря 27 апр 2011 16:31

milski написа:Донякъде съм съгласен,че трябва да се въведе ред в тази държава,но на Балканите незнам доколко е осъществимо това.Голяма част от нас разбират необходимостта от спазване на ограничения на скоростта,изхвърляне на отпадъци в кошчета,разделно събиране и както в случая,засегнат от колегата за паркирането.Но при условие,че с всичко се спекулира не виждам логиката на повечето правила в тази държава.Същата тази община,която лепи жълти талончета по колите,в същото време е превърнала тротоарите на улиците Шипка и Кракра в място за паркиране тип "Синя зона".А това не е единичен случай.Същата тази полиция,която провежда "Акция Светлина",сигурно на половината патрулки им свети само единия фар...

То на половината не им работят сините лампи, ти за фаровете... :roll:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 27 апр 2011 16:46

Всички КАТ-аджий ли пишат толкова отвратително :?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”