Проблем с дисплея и свързването на GAMMA V

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Re: Проблем с дисплея и свързването на GAMMA V

Мнениеот dancing_niki » Вто 12 апр 2011 15:10

Ще се справиш, само няма да бързаш и ще четеш повечко. В краен случай винаги може да отидеш при специалист. Единствено внимавай с кабела за комуникацията, че да не станат съкатлъци.

Потребителски аватар
stanev79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev79 » Пон 25 апр 2011 0:55

Ще използвам темата на колегата да попитам нещо -
По принцип нали Gamma 5 трябва да подава 12 волта по централното жило на антената - за усилвателя и? Защото при мен не подава?!?
Тъй като си направих преходник който да подава 12 волта, въпроса ми е от къде да взема 12 волта, така че да не черпи ток постоянно? Мисля че е най добре от изхода за ел антена - ама това позиция 5 ли е?
През бушона (отстрани на буксите) постоянно ли минава ток или може да се ползва за целта?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 25 апр 2011 15:28

Колега според мен направи касетофона да подава през антената /или виж повредата ,или го вържи/.Не си играй с кабелите на колата - аз съм на тва дередже щото в италия са се зайграли така като теб :banghead:

Потребителски аватар
stanev79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev79 » Пон 25 апр 2011 16:47

Преходника съм го направил и работи, но съм го пробвал вързан към постоянни 12 волта. Затова ме интересува къде да го вържа че да получава 12 волта само когато е включен касетофона?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 27 апр 2011 21:23

Малко развитие по темата.Мисля ,че намерих от къде идва "духа на буксата" ,той май бил "духа на касетофона" :lol: .Измерих кабела за буксата на позиция 5 и там си дава 12 волта както би трябвало да бъде.Вероятно за това хиталианеца го е срязал -понеже афтърмаркет касетофоните не трябва да получават 12 волта там,а да дават 12 волта за усилвател на антената.Така ,че хубавата новина е че по системата на колата нещата изглеждат в ред(освен резнатата жица 5 на буксата де ,но нея ще я споим :lol: )

Закачих обаче касетофона и замерих срязаната жица на позиция 5 ,но от неговата страна и познайте какво става като подам контакт - получавам 12 волта mhihi :banghead: .Цяло чудо е ,че докато експериментирах не запалих нещо по жиците :shock :banana .Вероятно Гама-та е била на кола която не е ФВ и някой е решил на 5 да изкара захранване за усилвател на антена(поне така предполагам).Интересно ,че няма видими следи как го е направил.Някой има ли идея къде трябва да мерна изхода за антената къде дава ток за фабричния усилвател и колко волта трябва да е?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 01 май 2011 16:13

Колеги отварям касетофона ,но няма нищо видимо от къде идват обратните 12 волта като се включи касетофона :banghead:Дайте идеи къде да търся?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 06 юни 2011 9:51

Малко ъпче.Освен описаните мъки с касетофона се оказа че спрял черпи 0,8А ток ,което вече съвсем ме накара да го сваля :( .Не съм предполагал ,че мога да попадна на оригинално радио в такова състояние ,но някой здраво е чоплил.Сега си търся ново оригинално радио/ЦД ,а това ако някой му трябват части ,или сика да го човърка за експерименти да свирка.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 09 юни 2011 8:38

Новия стар касетофон дойде(пак от форума) :D .Оказа се ,че оригиналния касетофон (без да е преправян като предишния) въобще не тръгва без да е свързана позиция 5 която при мен беше резната.Сега касетофона се загася и включва сам при поставяне/изваждане на ключа.Дисплея свети и не черпи ток.
Според вас как е най-добре да свъжа прекъснатия кабел от евробуксата.Сега просто съм ги навъртял двете ,но не е стабилно защото кабела е много дебел.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”