Проблем с дисплея и свързването на GAMMA V
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Re: Проблем с дисплея и свързването на GAMMA V
Ще се справиш, само няма да бързаш и ще четеш повечко. В краен случай винаги може да отидеш при специалист. Единствено внимавай с кабела за комуникацията, че да не станат съкатлъци.
- stanev79
- Автомобил:
- Двигател:
Ще използвам темата на колегата да попитам нещо -
По принцип нали Gamma 5 трябва да подава 12 волта по централното жило на антената - за усилвателя и? Защото при мен не подава?!?
Тъй като си направих преходник който да подава 12 волта, въпроса ми е от къде да взема 12 волта, така че да не черпи ток постоянно? Мисля че е най добре от изхода за ел антена - ама това позиция 5 ли е?
През бушона (отстрани на буксите) постоянно ли минава ток или може да се ползва за целта?
По принцип нали Gamma 5 трябва да подава 12 волта по централното жило на антената - за усилвателя и? Защото при мен не подава?!?
Тъй като си направих преходник който да подава 12 волта, въпроса ми е от къде да взема 12 волта, така че да не черпи ток постоянно? Мисля че е най добре от изхода за ел антена - ама това позиция 5 ли е?
През бушона (отстрани на буксите) постоянно ли минава ток или може да се ползва за целта?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Колега според мен направи касетофона да подава през антената /или виж повредата ,или го вържи/.Не си играй с кабелите на колата - аз съм на тва дередже щото в италия са се зайграли така като теб 

- stanev79
- Автомобил:
- Двигател:
Преходника съм го направил и работи, но съм го пробвал вързан към постоянни 12 волта. Затова ме интересува къде да го вържа че да получава 12 волта само когато е включен касетофона?
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Малко развитие по темата.Мисля ,че намерих от къде идва "духа на буксата" ,той май бил "духа на касетофона"
.Измерих кабела за буксата на позиция 5 и там си дава 12 волта както би трябвало да бъде.Вероятно за това хиталианеца го е срязал -понеже афтърмаркет касетофоните не трябва да получават 12 волта там,а да дават 12 волта за усилвател на антената.Така ,че хубавата новина е че по системата на колата нещата изглеждат в ред(освен резнатата жица 5 на буксата де ,но нея ще я споим
)
Закачих обаче касетофона и замерих срязаната жица на позиция 5 ,но от неговата страна и познайте какво става като подам контакт - получавам 12 волта
.Цяло чудо е ,че докато експериментирах не запалих нещо по жиците
.Вероятно Гама-та е била на кола която не е ФВ и някой е решил на 5 да изкара захранване за усилвател на антена(поне така предполагам).Интересно ,че няма видими следи как го е направил.Някой има ли идея къде трябва да мерна изхода за антената къде дава ток за фабричния усилвател и колко волта трябва да е?

Закачих обаче касетофона и замерих срязаната жица на позиция 5 ,но от неговата страна и познайте какво става като подам контакт - получавам 12 волта

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Колеги отварям касетофона ,но няма нищо видимо от къде идват обратните 12 волта като се включи касетофона
Дайте идеи къде да търся?

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Малко ъпче.Освен описаните мъки с касетофона се оказа че спрял черпи 0,8А ток ,което вече съвсем ме накара да го сваля
.Не съм предполагал ,че мога да попадна на оригинално радио в такова състояние ,но някой здраво е чоплил.Сега си търся ново оригинално радио/ЦД ,а това ако някой му трябват части ,или сика да го човърка за експерименти да свирка.

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Новия стар касетофон дойде(пак от форума)
.Оказа се ,че оригиналния касетофон (без да е преправян като предишния) въобще не тръгва без да е свързана позиция 5 която при мен беше резната.Сега касетофона се загася и включва сам при поставяне/изваждане на ключа.Дисплея свети и не черпи ток.
Според вас как е най-добре да свъжа прекъснатия кабел от евробуксата.Сега просто съм ги навъртял двете ,но не е стабилно защото кабела е много дебел.

Според вас как е най-добре да свъжа прекъснатия кабел от евробуксата.Сега просто съм ги навъртял двете ,но не е стабилно защото кабела е много дебел.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”