След като любимия вълшебен голф (AFN) се сдоби с нови уплътнения на помпата, настана едно мъчително за всички вибриране и пушене. Бих искал да кажа че положението се оправи малко с вдигане на милиграмите на помпата, но не мога. Затова с помоща на приятел дойде закачване на VAG-COM, откъдето стана ясно че центровката е в голямо закъснение - почти на червената линия в графиката, даже отвреме навреме пропада и под нея. Обаче при опита за преместване на помпата в предварение ударих на много неприятен камък - тя е в крайното си положение, най-близо до блока и не може да се мести повече.
Дайте акъл какво да я правя таз помпа че си я обичкам прекалено много количката за деструктивните мисли дето ме спохождат.

Центровка на АФН в закъснение и не мърда
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Re: Центровка на АФН в закъснение и не мърда
Ми колега презацепете я с един зъб и ще си решиш проблема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вижте и зъбното колело на коляновия вал, виждал съм AFN с много разбито и става опасно!
-
- Автомобил: Golf 3 TDI
- Двигател: AFN
Голямо благодарско! Уви, за съжаление май чак другата седмица ще се добера отново до vag-com и тогава ще докладвам.
на колелото на помпата има отвор оклоло 15мм той трябва да ти съвпадне с отвора на стойката на помпата и помпата я слага6 на средно полжжение трябва да и провери6 центровката на загрял мотор я дават от 2,8 до 6 градуса.като нагласи6 мотора на белрг на кол.вал този отво се вижда паха6 един болт за да може колелото да не ти се мърда и зацепва6 защото ти е напънато или даржи6 с клю4 на колелото на помпата
-
След известно количество човешки усилия и чесане по главата ми анатемосаха горката нафтова помпа и ми казаха да си я карам докато не се счупи, тогава да я хвърлям ама с всички сили
Моя майстор направи лог на центровката и изглежда че авансатова успява да компенсира закъснението от статичната центровка, или поне сега докато е топло времето. Сигнахме до диагнозата: в тази помпа има нещо гнило
Аз понеже си уважавам майстора намразих помпата
Възможно ли е пушенето и тресенето да са породени от нещо друго, а не от закъснението на статичната центровка?

Моя майстор направи лог на центровката и изглежда че авансатова успява да компенсира закъснението от статичната центровка, или поне сега докато е топло времето. Сигнахме до диагнозата: в тази помпа има нещо гнило

Възможно ли е пушенето и тресенето да са породени от нещо друго, а не от закъснението на статичната центровка?
-
да добавя че температурните датчици на охладитална течност, въздух и нафта са ок, дюзите не дават някакви съществени отклонения, дебитомера изглежда читаво, помпа настроена на 3.2 мг, друго ... ?
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
russlan_z написа:.. Сигнахме до диагнозата: в тази помпа има нещо гнилоАз понеже си уважавам майстора намразих помпата
![]()
Колега не се обиждай ама в твоя майстор има нещо гнило.Ще ти го кажа така-щом след отварянето на помпата се е получило тресенето и пушенето а преди го е нямало на 101,19 % е виновен ремонта на помпата.Търсете проблема в нея , и в центровката.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Е той авансатора ще компенсира на свободен ход. Обаче като подкараш колата няма да компенсира. Авансатора може да дава до около 20 градуса аванс. Ако ги е дал на свободен ход няма да има как да даде повече когато колата е в движенеи.
Ходи си центровай помпата при друг майстор и нещата ще се оправят.
Ходи си центровай помпата при друг майстор и нещата ще се оправят.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Този път проблема НЕ Е в помпата, специално към колегата Андонов, защото му се струва, че почти във всяка тема се насочвам към помпата. Тук нещата опират до центровка, сигурен съм, че и разпределителния вал е на закъснение!
- Radoslav_Radev
- Автомобил:
- Двигател:
Твоят човек се казва Ивчо---Ифидик
и е от В А Р Н А

-
Zinoto написа:Този път проблема НЕ Е в помпата...
Може и разпределителния вал да има нужда от центровка, ама т'ва с VAG-COM-а няма как да го види. Само по белези.
Това което вижда с VAG-COM-а е, че помпата със сигурност има нужда да се бутне към аванс. Толкова ли е сложно да направиш центровка на VP TDI мотор...
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
brum написа:....Толкова ли е сложно да направиш центровка на VP TDI мотор...
Мой познат (прави ми разни неща по колата - ходова част и т.н. ) е автотехник от 15г. , има сервиз . Той ми сменя ангренажа , обаче не прави настройка на таймиг , от помпи не разбира ... около ГНП въобще не пипа

Явно е сложно .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък имам познат "потомствен дизелджия" така да се каже. Момента на впръскване го "уцелва" на старите помпи по слух
, а и на VP 37 с голяма точност. Ваг-ком не ползва, евентуално вика мен.

-
Е т'ва е лошото - някой като е работил 15 години и смята, че с всичко е наясно. Ама тия модерните коли к'во ги правим? А то тоя мотор и хич не е модерен, а е около 15 годишен. Затова си има курсове и семинари - който иска да сменя ремъци на такива коли отива и се учи. Само дето са платени и изискват време и желание...
Не че не можеш просто да смени ремъка и да не бараш нищо. Можеш, ама не е т'ва идеята. Затова има оторизирани сервизи дето знаят какво и как да направят.
А потомствения дизелждия - на VP 37 няма как да го уцели на слух. Щото докато колата работи в нормален режим компенсира аванса с авансатора. И дори помпата да е на закъснение на празен ход авансатора ще бутне аванса и ще звучи както трябва. Та тоя тип освен да бута помпата към аванс докато мотора промени звука и после да връща една идея. Иначе няма как да го нацели.
VAG-COM-а като покаже графиката за аванса вкарва ЕКУ-то в друг режим. И тогава виждаш актуалния аванс.
Не че не можеш просто да смени ремъка и да не бараш нищо. Можеш, ама не е т'ва идеята. Затова има оторизирани сервизи дето знаят какво и как да направят.
А потомствения дизелждия - на VP 37 няма как да го уцели на слух. Щото докато колата работи в нормален режим компенсира аванса с авансатора. И дори помпата да е на закъснение на празен ход авансатора ще бутне аванса и ще звучи както трябва. Та тоя тип освен да бута помпата към аванс докато мотора промени звука и после да връща една идея. Иначе няма как да го нацели.
VAG-COM-а като покаже графиката за аванса вкарва ЕКУ-то в друг режим. И тогава виждаш актуалния аванс.
Върни се в “Дизелови агрегати”