Blow Off на дизел

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
izcrazy
Автомобил: Vw Golf 3 Variant 1995
Двигател: AAZ

Blow Off на дизел

Мнениеот izcrazy » Съб 23 апр 2011 0:13

здравейте колеги доста теми изпочетах за Blow Off повечето твърдят че няма смисъл да се слага защото дизелките няма ли Дросел...ееии какво като нямат това не значи че не трябва да се слага.Хареса ми като идея и ако можете да ми кажете дали на МК3 1,9td ААZ ще стане да се сложи и как
Благодаря преварително :) :beer

Последна промяна от izcrazy на Чет 13 окт 2011 19:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Re: Blow Off

Мнениеот Sashko_Trg » Съб 23 апр 2011 0:50

И на мен няколко човека които разбират ми бяха казали че на дизела такъв клапан не е хубаво да се слага, ама колко е вярно не знам :)

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 23 апр 2011 15:19

Ето тема за блоу оф на AAZ viewtopic.php?f=11&t=225836&hilit=blow+off+EGR&start=0

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Съб 23 апр 2011 19:48

Blow off на дизела си е пълна гъзария ...само! Не стига,че твоята турбина е супер лагава ,че искаш още да е бавиш като върнеш газта и всичкия въздух излезе от клапана ... гаранция ще си усетиш колата как спада ускорението макар и съвсем леко да е ;)Колата е твойта и ще правиш каквото си поискаш ;)

Потребителски аватар
izcrazy

Мнениеот izcrazy » Съб 23 апр 2011 21:01

ventotdi написа:Blow off на дизела си е пълна гъзария ...само! Не стига,че твоята турбина е супер лагава ,че искаш още да е бавиш като върнеш газта и всичкия въздух излезе от клапана ... гаранция ще си усетиш колата как спада ускорението макар и съвсем леко да е ;)Колата е твойта и ще правиш каквото си поискаш ;)

ще си сменям турбото ще слагам на гарет :)

Потребителски аватар
ventotdi

Мнениеот ventotdi » Нед 24 апр 2011 15:36

колега,каквато й турбина да слагаш на тоя мотор няма да е много различно значението на blow off-а .Поне й сложи с геометрия ,че да хуква по-рано,а парите дето ще даваш за blow off дай ги за нещо по практично примерно за челен куулер ;)

Потребителски аватар
policaqqq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот policaqqq » Вто 26 апр 2011 19:00

ventotdi написа:колега,каквато й турбина да слагаш на тоя мотор няма да е много различно значението на blow off-а .Поне й сложи с геометрия ,че да хуква по-рано,а парите дето ще даваш за blow off дай ги за нещо по практично примерно за челен куулер ;)

Човече, нито имам лаг, нито забавяне след изпускане на въздуха или каквито и проблеми. Моя мотор е подобен на ААЗ и беше с ГАРЕТ, сега съм с ККК и е доста по добра. Имам и челен кулер, тръбите си вървят с точно ф(фи). Турбото сега с работещ Ъестгейт ми надува на 1.5, А като го затапя ще счупи бустметъра.

Потребителски аватар
izcrazy

Мнениеот izcrazy » Сря 27 апр 2011 18:14

ventotdi написа:колега,каквато й турбина да слагаш на тоя мотор няма да е много различно значението на blow off-а .Поне й сложи с геометрия ,че да хуква по-рано,а парите дето ще даваш за blow off дай ги за нещо по практично примерно за челен куулер ;)

колега аз това съм го измислил моето турбо скоро трябва да издаде багажа няма да го слагам просто така сичко си има цел :) и кулер си имам не ми проблем

Потребителски аватар
policaqqq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот policaqqq » Чет 28 апр 2011 17:03

Турбо с геометрия по добре не слагай. Има доста по добри от тези с геометрията. Сложи си от спринтер 2.8 или 2.9(немога да се сетя точно кой мотор). Тръгва от 1800 оборота и отива на 2 бара.

Потребителски аватар
ventotdi

Мнениеот ventotdi » Пет 29 апр 2011 16:21

Първо ако турбината е без геометрия е винаги по -лагава от тази с геометрия , второ ако е без геометрия и колкото е по -голям мотора от когото е взета на колегата по късно ще се развърта ,защото няма да има достатъчно изгорели газове да я ускорят не знам как реши че турбо без геометрия от 2.8 ще се развърти на 1800 оборота на 1.9 мотор.И какво ще ги правиш тия 2 бара ... каквото и да правиш не може да пуснеш гориво коректно за това налягане на ААЗ по смъртно !

Потребителски аватар
policaqqq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот policaqqq » Пет 29 апр 2011 17:39

ventotdi написа:Първо ако турбината е без геометрия е винаги по -лагава от тази с геометрия , второ ако е без геометрия и колкото е по -голям мотора от когото е взета на колегата по късно ще се развърта ,защото няма да има достатъчно изгорели газове да я ускорят не знам как реши че турбо без геометрия от 2.8 ще се развърти на 1800 оборота на 1.9 мотор.И какво ще ги правиш тия 2 бара ... каквото и да правиш не може да пуснеш гориво коректно за това налягане на ААЗ по смъртно !

Те са с малки охлюви и лопатки по на често и подпомага за по бърз и голям надув. Виждал съм на ААЗ такива иновации.

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот donotdisturb » Чет 13 окт 2011 19:32

Колега тая тема е разнищвана хиляди пъти :търсачкаа

Последно избутана от izcrazy на Чет 13 окт 2011 19:32.

Върни се в “Дизелови агрегати”