Миризма от парното, без решение за момента :(

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Re: Миризма от парното, без решение за момента :(

Мнениеот dj_tuhla » Пет 29 апр 2011 18:22

Виж между калника и пластмасовия подкалник дето се оттича по принцип водата по тоя маршрут (трябва да свалиш подкалника за да видиш, за от страната на филтъра става въпрос)..там при мен имаше нещо като кал ама точно на лайна си миришеше.. и около филтъра на купето се бяха събрали такива бучки .. много кофти .. много .. свалих и мих и търках, най-помогна едно шише зимна течност за чистачки (има спирт вътре) и с една четка, после обилно вода с маркуч .. вече почти не мирише, макар че като е валяло пак навява но много леко наистина .. проблема не беше вътре, а от вън - филтъра нали е под една пластмаса и там се създава затворено пространство - въздуха за купето не влиза директно а от вън, ами от тази кухина - така и най-малката мръсотиика дето е отделяла пари като пуснеш парното директно ти го набива усилено х10..

Иначе мен не ме домързя и отварях от тук от там вътре, духалките, вентилатора си бяха чисти .. проблема беше от тая пръст в подкалника

Последна промяна от dj_tuhla на Пет 29 апр 2011 18:36, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
shotoman
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: AEE 1997
Контакти:

Мнениеот shotoman » Пет 29 апр 2011 18:28

Трябва да сваля и да погледна, защото странното е, че най-голямата смрад настъпва точно, когато пръсна прозореца. Първо замирисва на спирт, а после на спирт с ла*на. :WC

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пет 29 апр 2011 18:30

А така, и при мен беше така ! Намокря се това като пръст дето е и започва да вони х10 .. интересно от какво се образува .. дали са разложени листа дето от дъждовете са станали на хумус .. ама е мноо гадно .. аз още ще чистя защото като прикапе дъжд пак леко се усеща един нюанс .. тъпото е че тая кора под чистачките дето закрива филтъра много крехка ми се вижда, не знам колко махания ще издържи още без да се нацепи ..

Последна промяна от dj_tuhla на Пет 29 апр 2011 19:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Пет 29 апр 2011 18:49

още един препатил....опитаи...и късмет :да:

nikolaitabakow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolaitabakow » Пет 29 апр 2011 19:55

Махнете тръбата на картерните газове,и смратта на изгорели газове ще притъпи сичкооо :Mr Green Fun

Последна промяна от Bobi_S13 на Пет 29 апр 2011 21:46, променено общо 1 път.
Причина: изключително остроумен коментар! Евала...продължавай в същия дух!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 29 апр 2011 23:54

По повод нещата,дето се слагат под жабката и т.н. - аз ползвам само такива вече,понеже се отказах да се занимавам с разните спрейове и т.н. и честно казано имат доста добър ефект.Експериментирам винаги първо на моята кола и за това съдя кое как действа.Все още имам 2 спрея,които не съм пробвал,да видя какъв ефект ще има,но от тези съм много доволен. Аз купувам от свои колеги (занимаващи се с автоклиматици и вносители на такива неща) едни китайски продукти.Нямам снимка,за да ви ги покажа,ама то не пише и нищо на нормален език на него.Представлява метална кутия отгоре с дупки.На дъноото и се слага едно сухо елементче,отгоре се полива с една течност и се захлупва.Седи в колата при работещо парно (да духа топло за да почиства и отоплителния радиатор) и вентилатора го засмуква и върти през системата.Трябва да работи задължително вътрешната циркулация на колата обаче.Вади се всичко,което е храна,без значение дали отворена или запечатана,понеже това е доста силно и вредно.Колата работи така около 30 минути,после се проветрява още около 20 минути,но определено има доста добър ефект.Цената там,от където ги взимам е 30лв и засега това е най-ефективното,което съм ползвал,а съм ползвал доста препарати,все пак с това се занимавам :) .Има 4 вида като миризми,но колегата тогава ми каза "вземи зеленото,то мирише най-хубаво" и аз все зелено взимам,че не можем и да разберем кое каква миризма е,китайския не ни е втория език mhihi
За смрадта отвън - ако влиза от там,при слагането на филтър с активен въглен би трябвало да се оправи,а то едва ли се оправя.Не пречи да видиш дали си завъдил цивилизация при отвора за засмукване на въздух към вентилацията отвън под въпросната кора.
Ако колата има климатик,смрадта идва от изпарителя (климатичния радиатор),защото той отделя много влага и като се заседи мизерия при него си гние съвсем неубезпокоявано и ти ги дишаш тези гадости после.
:beer

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Съб 30 апр 2011 7:38

zfa159 написа:По повод нещата,дето се слагат под жабката и т.н. - аз ползвам само такива вече,понеже се отказах да се занимавам с разните спрейове и т.н. и честно казано имат доста добър ефект.Експериментирам винаги първо на моята кола и за това съдя кое как действа.Все още имам 2 спрея,които не съм пробвал,да видя какъв ефект ще има,но от тези съм много доволен. Аз купувам от свои колеги (занимаващи се с автоклиматици и вносители на такива неща) едни китайски продукти.Нямам снимка,за да ви ги покажа,ама то не пише и нищо на нормален език на него.Представлява метална кутия отгоре с дупки.На дъноото и се слага едно сухо елементче,отгоре се полива с една течност и се захлупва.Седи в колата при работещо парно (да духа топло за да почиства и отоплителния радиатор) и вентилатора го засмуква и върти през системата.Трябва да работи задължително вътрешната циркулация на колата обаче.Вади се всичко,което е храна,без значение дали отворена или запечатана,понеже това е доста силно и вредно.Колата работи така около 30 минути,после се проветрява още около 20 минути,но определено има доста добър ефект.Цената там,от където ги взимам е 30лв и засега това е най-ефективното,което съм ползвал,а съм ползвал доста препарати,все пак с това се занимавам :) .Има 4 вида като миризми,но колегата тогава ми каза "вземи зеленото,то мирише най-хубаво" и аз все зелено взимам,че не можем и да разберем кое каква миризма е,китайския не ни е втория език mhihi
За смрадта отвън - ако влиза от там,при слагането на филтър с активен въглен би трябвало да се оправи,а то едва ли се оправя.Не пречи да видиш дали си завъдил цивилизация при отвора за засмукване на въздух към вентилацията отвън под въпросната кора.
Ако колата има климатик,смрадта идва от изпарителя (климатичния радиатор),защото той отделя много влага и като се заседи мизерия при него си гние съвсем неубезпокоявано и ти ги дишаш тези гадости после.

Понеже мирише много зимата като пусна парното, трябва да е от парното, а? Или да направя процедурата два пъти - веднъж парното да е пуснато да духа топло и въздуха да върти вътре в колата и втори път, отново да върти вътре, но да е пуснат климатика? Ако правилно съм те разбрал, колега.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Съб 30 апр 2011 10:06

Да не ти е пукнато радиаторчето и да ти мирише на антифриз вътре? Потят ли се стъклата?
Преди време на Баща ми на Пасата, така беше пукната пластмасата на радиаторчето и изпускаше само като загрее добре колата и вдигне налягане в системата и тогава се отваряше една цептантина и почва да мирише яко на антифриз и то това разяжда гумите и дунапрените в системата и мирише отвратително!

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Съб 30 апр 2011 10:40

не е онази миризма, гадна люта на антифриз, а и не се потят стъклата - тук си мирише на.... :wink:

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Съб 30 апр 2011 10:51

На аки :D Най добре е да я разглобиш на съставните и части - табло, подкалници, тръби, климатични системи ( ако има ) и да душкаш откъде иде :roll:

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Съб 30 апр 2011 11:16

Е аз ако я разглобя ще измия и продухам всичко, ще сменя и радиаторчето и ще сглобя всичко като ново. Ама не ми се разглабя :)

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Съб 30 апр 2011 11:18

И при мен мързела е водеща сила :)

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 30 апр 2011 17:03

След разглобяването пак ще смърди така,колкото и да я миеш.Аз си разглобих Пасат-а,измих си всичко,почистих си всичко до последния квадратен см. вътре и смрадта се появи след няма и месец.Оправя се само с третиране,защото иначе няма избиване на организмите и те се завъждат пак.
Няма нужда да правиш процедурата 2 пъти,защото въздуха винаги и задължително първо преминава през климатичния радиатор,а после ако е нужно,минава и през отоплителния.Климатичния е с едра и дебела пита и той задържа мизерията,зимата климатика не работи и няма водни капки (конденз) които да мият плесента и останалата мизерия и смърди по-силно ;)

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 30 апр 2011 17:06

А при кола без клима (съответно без клапа за вътрешна циркулация) има ли шанс за тази процедура да се направи ?

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 30 апр 2011 17:11

Ами с това точно няма как,понеже идеята е,че то пуши един пушек,който трябва да циркулира в системата няколко пъти и така трепе гадовете,дори да накараш вентилатора да смуче пушека,то той ще го набива в купето,без да го върти няколко пъти и не знам дали ще има добър ефект.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”