Въпрос за евентуални последствия от акт

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
4ep
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за евентуални последствия от акт

Мнениеот 4ep » Пон 14 авг 2006 20:18

[quote="bbaev"]но си имам принципи и на катаджия стотинка няма да дам на ръка.

Браво колега :!: , аз го практикувам откакто карам 20г. вече макар, че изключително рядко го чувам от колега. Евала, не съжалявай. :D Имат си ведомости и заплати, които НИЕ им плащаме. :twisted:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 15 авг 2006 9:34

Toledo написа:А една молба за съвет и от мен : накратко, на 21.08 ми изтича срокът на валидност на книжката. Отидох миналата седмица в КАТ прилежно със снимки и медицинско и хоп ново двайсе - понеже книжката ми е издавана отдавна в провинцията, сега само пуснах молба до шефа на съответното РПУ да ми прехвърли картотеката /?/ в София и след поне около месец /!?!/ мога да подам документи за нова книжка. И въпросът ми е как да карам дотогава : без книжка и да казвам, че не я нося като им давам 10-20лв /?/ или с изтеклата книжка като им давам може би повече ? Някой да знае какви са глобите и в двата случая ? Pichaga pls !

де да знам, баси....неква бележка от КАТ че си в процедура...караш си със старата и това е...иначе глобата, ако не си носиш докюмента е 10 кинта

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Вто 15 авг 2006 10:51

Благодаря ти :) Значи от следващия понеделник я "забравям" и приготвям няколко по 10лв :) дееба и държавата - тия в кой век живеят, цялата тая процедура трябва да трае колкото за два ентъра на клавиатурата ...

Потребителски аватар
kaisiikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kaisiikov » Нед 20 авг 2006 17:25

Toledo написа:А една молба за съвет и от мен : накратко, на 21.08 ми изтича срокът на валидност на книжката. Отидох миналата седмица в КАТ прилежно със снимки и медицинско и хоп ново двайсе - понеже книжката ми е издавана отдавна в провинцията, сега само пуснах молба до шефа на съответното РПУ да ми прехвърли картотеката /?/ в София и след поне около месец /!?!/ мога да подам документи за нова книжка. И въпросът ми е как да карам дотогава : без книжка и да казвам, че не я нося като им давам 10-20лв /?/ или с изтеклата книжка като им давам може би повече ? Някой да знае какви са глобите и в двата случая ? Pichaga pls !
.Да миналата година ме хванаха до Плевен с превишена скорост и със старакнижка и актовете ми са следните мисля че за скороста ми взеха 4 или 6 точки и 30лв а за старата книжка акта беше 150лв.Така че си помисли как ше караш защото ми обясниха че въпреки че ми пишат акт за книжката ако ме спрат други полицай след 100м,пак ше има акт.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за евентуални последствия от акт

Мнениеот Stivi » Пон 21 авг 2006 15:42

4ep написа:
bbaev написа:но си имам принципи и на катаджия стотинка няма да дам на ръка.

Браво колега :!: , аз го практикувам откакто карам 20г. вече макар, че изключително рядко го чувам от колега. Евала, не съжалявай. :D Имат си ведомости и заплати, които НИЕ им плащаме. :twisted:

Да бе,и после като ти свършат точките щото рано или късно ако човек кара истински а не е само неделен шофьор те намаляват ще трябва да дадеш 70лв на някой инструктор за възстановяване,а ако не си късметлия може и да не стигнеш до възстановяване ами направо книжката на трупчета и после проверовъчен и други простотий...! Като знам че съм си виновен направо се радвам ако се съгласят на "почерпка" така хем си правя сметка следващия път да внимавам повече хем не се занимавам с простотий да ходя да си търся талона в КАТ! Но това не значи че се правя на джигит и застрашавам другите,обикновенно е за неправилно изпреварване/без насрещни коли/ ,несложен колан,превишена скорост с 2-30км /на място като магистрала с ограничение 60 !!!!!/ и други такива катаджийски хватки! Я пробвайте да стигнете до морето като спазвате всички правила и знаци да видим колко време ще отнеме и колко колеги ще ви свирят и гледат мръсно!

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Пон 21 авг 2006 15:54

stivi, ако съм виновен, съм готов да си понеса последствията. Правилата са си правила, дори да има катаджийски "клопки", ако никой не "черпи", мислиш ли, че ще продължи да ги има? ей това ни е проблема на българите - може да съм виновен, но ако мога да мина по тънката лайсна, що па не? ами не мога да се съглася, съжалявам... а пък ти ми говори, че не карам "истински" - шси правя квот си искам! :lol:
Сериозно, аз ВИНАГИ ще гледам да карам според правилата, ако ги наруша - готов съм да си понеса последствията. А пък който иска да ми се смее, че извън града карам с 90, а на магистрала със 130-40. Да не говорим за всички джигити, дето в квартала, където е пълно с домашни любимци и майки с деца пилят гуми и вдигат пушилка, без да помислят, че само една малка грешка може да коства човешки живот.
айде, аз отивам да проверя дали ми е дошло постановлението. а който иска да "черпи" - да почерпи и вместо мен.

Потребителски аватар
klisurov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот klisurov » Вто 22 авг 2006 14:22

bbaev написа:stivi, ако съм виновен, съм готов да си понеса последствията. Правилата са си правила ...

Е, аз давам, ама ... след като ми напишат фиша (акт имам само един - при верижна катастрофа), да пият по кафе :lol: Но никога преди. Писнало ми е да ме рекетират ...

Цитата е от тук
klisurov написа:За скоростта: моля се на Бога, такива "разбирачи" да са далеч от мен!!! Май са прави хората, че нямаш ли поне една катастрофа, не си шофьор. След като 1992 г. излетях при дъжд на завой и скъсах преден носач на Opel Kadett, разбрах, че е по-важно да стигна, а не за колко време ще стигна.
След като "повозих" едно хлапе на предния калник (слава Богу, че нищо му нямаша), разбрах, че в населено място и 40 km/h е много.

населено място: 40, max 50 km/h;
междуградско: max 100 km/h;
магистрала: max 130 km/h.
И това не заради КАТ или защото колата не може, просто возя двете СИ деца, а и на ПЪТЯ ИМА И ДРУГИ ХОРА!!!

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Сря 23 авг 2006 7:16

И аз като колегата Баев изпаднах в същата ситуация - на връщане от морето, в Севлиево на ограничение 60 радарът ми показа 99, писаха акт, още с влизането ми в будката им, старшия на патрула почна директно да пише, нямаше "кафе, кво ще правим сега и т.н."
В акта писаха, че съм нарушил Чл. 6, т.1. от ЗДвП....сега си чакам известието да ходя да си взема талона и да ми правят нак. постановление, но тия в Севлиево ме предупредиха, че по принцип в едномесечния срок, в който е валиден актът като заместител на талона, много рядко се случвало да се получи талона ми в КАТ-София, та трябвало на датата на изтичането на акта да ходя да си го презаверя с печат в КАТ-София, защото нямало да ми е пристигнал талона.....
Доколкото знам 30 лева и 6 точки ще изгоря.....Иначе и на мен това ще ми е първото провинение.....черно на бяло де, защото ми се е разминавало с това-онова тук, но тия в Севлиево явно не пият ни кафе, ни уиски....Хвала на такива би казал Мамалев.... :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”