Пасат Б3 - съсипва лагери

Техническа и сервизна информация за Passat
van4ov
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б3 - съсипва лагери

Мнениеот van4ov » Вто 03 май 2011 22:06

Здравейте, колеги ! Тези дни ме чопли една мисъл. Преди 8 месеца си взех пасата (b3 RP мотор) . С взимането още видях,че трябва да сменя двата задни лагера. Виеха ужасно. Смених и двата, като се наложи да сложа различни марки. В магазина ми казаха че са немски. Взеха ми 22 за единия и 24 за другия. Точни марки не мога да цитирам за съжаление. Та така.... смених ги в сервиз и всичко се оправи , виенето спря. След около 5000 км обаче, пак се появи. Отидох в сервиз и ми казаха , че заден десен е за смяна. Казах си добре, смених го и пак всичко се оправи. Сега обаче (на 10000км) Пак се появи бучене. Не знам кой лагер от двата е този път, но според мен не е нормално на 5000 км да се ебават лагери. На някой хрумва ли му някаква причина за това .... ?

P.S. Гумите са балансирани есента .....

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Пасат Б3 - съсипва лагери

Мнениеот stefan4o » Вто 03 май 2011 22:10

Ами при мен и главината беше износена. Предполагам за да вие така при теб сигурно е същата работа. С един приятел сменяхме моят лагер и на старата главина си влизаше свободно и лек луфт имаше, та решихме да купим нова главина, май после трябваше нещо да го регулирам, ама май така си и остана, та ми се чини, че и при мен отива да се обажда mhihi

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Вто 03 май 2011 22:13

При мен също имаше проблемна главина и ми казаха да я сменям и нея щото скапвала лагера за един месец...

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 03 май 2011 22:14

Зависи дали лагерите са монтирани като хората и са им спазени хлабините.Ако колата е с дискове отзад,зависи дали ги има ламаринките,които подпират семеринг-овете,иначе семеринга изпада и лагера заминава почти веднага.
Попоадал съм на лагери,които изкарват няколко 100-тин км,дори не 5000,така че си зависи от марката.Аз съм доволен от Ruvile (вътре е FAG) и от FAG като комплектация за лагер за отзад.
Другия вариант ти го е казал колегата - крив или износен шенкел,който ако е крив или износен,се сменя с нов (струва няма 50лв на парче).
:beer

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Сря 04 май 2011 5:39

След като и при мен започна да вие задницата, сложих лагери FAG за 27 лева комплекта. :banghead: Отворих кутийката, и като погледнах, на лагерите пише... КОRЕА scare ....Но вече ги бях купил и ги монтирах.....резултата има няма 1000 километра. И от едно магазинче ми предложиха и купих едни полски лагери, на цена от 12 лева комплекта. :roll: Нямам си и идея колко изкарах с тях....но с тях продадох колата. Равносметка....мноооого доволен. :да: И тук за пореден път се убедих, че не всичко скъпо е с доказано качество. :012:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Сря 04 май 2011 6:18

Купувайте си SNR-френски много качествени се извъдиха.Всичко сменям с тях и вече не ме боли глава.Преди това фаг изкараха 1г,сега с тези над 3 и няма хабер да се обаждат. :012:Сам си ги сменям.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 04 май 2011 6:36

Много зависи как са стегнати защото ако се оставят хлабави ли се пренатегнат им се е... мамата за норматив :!:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Сря 04 май 2011 11:01

Много рядко вече можете да видите лагер FAG Germany ...там се правят само определени лагери като например за скоростни кутии..

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Сря 04 май 2011 11:36

Слагах FAG произведени в Корея преди около 20 000 км на брат ми на Вентото и до сега няма проблеми. А на моят Пасат отзад си сменях барабаните с нови, и лагерите, които монтирах са SKF. Не били лоши и те разправят... mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 04 май 2011 12:13

сложих лагери по 10лв парчето. Вече са на 30хил км, виене нямам.
Слагаш лагера, смазваш хубаво с грес, слагаш шайбата, навиваш гайката на ръкаколкото можеш. Вкнигата пише да се стяга дотолкова, че като бръкнеш с отверка да можеш да местиш с леко усилие шайбата радиално.
Слагаш шплента, слагаш капачката и си готов. После проверяваш при събрани накладки дали се върти леко колелото и дали има луфт. Трябва винаги да има малък луфт като си монтирал гумата.
п.с. ако се спускаш само на спирачки стопяваш греста, губи смазочните си свойства и спомагаш износването. Понякога протича грес през капачката.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 04 май 2011 13:25

zfa159 написа:....
Другия вариант ти го е казал колегата - крив или износен шенкел....

... или "халтаво" :) легло на главината винаги води до пренатягане на лагера от неопитен майстор и съответно сриване на лагера за отрицателно време . В такъв случай има луфт и ако не се усетиш стягаш , стягаш , а луфта си остава , защото няма как да се обере по този начин . Лагера е пренатегнат , а луфта си стои .

Потребителски аватар
sunman1972
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sunman1972 » Сря 04 май 2011 17:51

както са казали колегите по-горе,стягането на гайката е най-тънкият момент,пренатегнеш ли я -край с лагерите.аз заложих на чешки лагери избрани по номер на бройка и нямам грижи.преди това съсипах някакъв ремонтен комплект (уж немски) за месец

Потребителски аватар
Presli82
Автомобил: Volkswagen Passat b2
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот Presli82 » Сря 04 май 2011 17:58

DoH_KuXoT написа:сложих лагери по 10лв парчето. Вече са на 30хил км, виене нямам.
Слагаш лагера, смазваш хубаво с грес, слагаш шайбата, навиваш гайката на ръкаколкото можеш. Вкнигата пише да се стяга дотолкова, че като бръкнеш с отверка да можеш да местиш с леко усилие шайбата радиално.
Слагаш шплента, слагаш капачката и си готов. После проверяваш при събрани накладки дали се върти леко колелото и дали има луфт. Трябва винаги да има малък луфт като си монтирал гумата.
п.с. ако се спускаш само на спирачки стопяваш греста, губи смазочните си свойства и спомагаш износването. Понякога протича грес през капачката.

На 100% съгласен с тебе колега.Тва е начина и проблемите са нинкакви.Един лагер от 13 лв ми изкара 50 хил.км.

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Сря 04 май 2011 21:52

Виж си шенкела колега.Ако е синкав или лагера има луфт в него го сменяй.Когато има този луфт лагера превърта в шенкела и прегрява,следва бързо износване.Временен вариянт е да нараниш шенкела със секач.Това предотвратява превъртането но е временнен вариянт.

Потребителски аватар
paralesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paralesko » Чет 05 май 2011 10:59

Аз съм с FAG 28лева за колело, вече 10 000км. не са мръднали,само че при смяната им майсторът ми каза след около 500 км пак при него за проверка на луфта евентуално за дообиране и наистина единия леко пое и вече 10000 никакви проблеми,каза ми също, че ако пропуснем момента с проверката може да ги износя за 0време,и също ако след тези първи500км. няма проблем, даречем след още малко км. пак проверка и после само караш. Аз съм с б4 дискове отзад.Това е от мен

Върни се в “Passat”