PASSAT CL --> PASSAT GT

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Lilan
Автомобил: VW PASSAT B5 Synchro
Двигател: AFN
Контакти:

Re: PASSAT CL --> PASSAT GT

Мнениеот Lilan » Вто 03 май 2011 17:06

JC написа:Колега, има ли идеи за др.мотор на колата или не е целта това

За сега не съм мислил за това този мотор се държи добре пък и наистина не ми е това целта :beer

Потребителски аватар
ivchoforever
Автомобил: Passat B3 1992
Двигател: 2.0 115 ADY

Мнениеот ivchoforever » Вто 03 май 2011 18:11

Имах възможността да съм рамо до рамо с моя Passat до Passata на Галин на събора на Крушуна,мога да кажа просто УНИКАЛНА КОЛА!

Галинее много успехи за напред и да продължаваш в същия дух и на следвашия събор :drunk

Потребителски аватар
Lilan
Контакти:

Мнениеот Lilan » Вто 03 май 2011 18:50

ivchoforever написа:Имах възможността да съм рамо до рамо с моя Passat до Passata на Галин на събора на Крушуна,мога да кажа просто УНИКАЛНА КОЛА!

Галинее много успехи за напред и да продължаваш в същия дух и на следвашия събор :drunk

Благодаря за пожеланията, но за всеки от пасатите на тези снимки може да се каже същото осебенно за VR6-цата :horror: (всеки уникален сам по себеси) общо взето на този събор имаше доста добри попадения в "семейните" автомобили :Mr Green Fun
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:
Двигател: 1.8 20VT AEB

Мнениеот vackooo » Вто 03 май 2011 20:46

семейни семейни..колко да са семейни...супер много носят на доработки,а само не разбрах как е ника на колегата със черния пасат със сивите релси на тавана?

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Вто 03 май 2011 23:48

Жалко ,че не можах да присъствам но или Калояново или Крушуна бяха везните ... избрах Калояново на 21 и 22май ще се видим там :)

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 04 май 2011 0:34

Изчетох цялата тема....просто нямам думи за какво става въпрос тука...леле човек ти си болен mhihi ....Това табло го свали сигурно 20 пъти :screwy ....Няма думи с които да опиша колко голям фен си ! Браво :!: :!: :!:

Потребителски аватар
Lilan
Контакти:

Мнениеот Lilan » Сря 04 май 2011 7:07

vackooo написа:...семейни семейни..колко да са семейни...

Ами и Аз не знам ама нали така ни представиха :D

vackooo написа:...само не разбрах как е ника на колегата със черния пасат със сивите релси на тавана?...

За ник не знам, честно казано не съм се замислял като го видя мога да му кажа да ти пише

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 05 май 2011 13:00

изчисти концепцията за развитие на колата. Ако ще я развиваш в класическа линия, както беше тръгнал, махни бед лука и отворите в маската. Това са елементи за друга линия, не клсическа. Другото е джантите- в този случай избора не е голям- или джанта с борд от типа на Борбет А и Брок Б1, т.е. проста ръбата джанта с голям борд и петолъчка, естествено много фирми имат подобнии модели... и другия вариант е тип ББС РМ или РС. И в двата случая 16-17 цола, като предни 7-7.5Же и задни 8.5-9Же. Задължително с такива гуми, че да има стречинг, особено отзад. Лично на мен ми допада много повече втория вариант, но за да се вземе този модел с подходящи параметри, обикновено джантата е за порше, отделно че е много търсена и цените са космически. И алтернативите на този тип не са много...

В този случай джантата е много голям процент от визията, другото да е по-ниска и подходящ класически цвят, неща които си ги изпълнил. В този стил няма кой знае какво да се променя. Опреденело тук "повече" не означва "по-добре". Акцентът е на точните елементи.

Ако ще гониш динамична, по-спортна и изчистена линия, в каквато аз съм се насочил, нещата стават други- може да се даде малко по-агресивен вид, ще се гони широчина на самото купе и следа, ще се търсят други джанти, не толкова широки, колкото голям цолаж- тук поне избора е голям- примерно на ОЗ- ултралегера, кроно, супертуризмо... на МОМО -врс... въобще нещата по отношение на джантите са лесни и сравнително не много скъпи.

Ако тръгваш да правиш тунинг по купето- брони, прагове... т.е. нещо агресивно като тунинг, там нещата стават много тънки, пасат е особена кола по отношение на този тип тунинг, не че не става- хората ги правят, при това сполучливо, визирам Риегер, АБТ, Зендер... все фирми дето имат цели боди китове...

Изясни си стила в който ще я развиваш. Настоящите ти джанти не се вписват отникъде на колата, определено развалят картинката, помисли си по този въпрос.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Чет 05 май 2011 16:28

Напълно съм съгласен с колегата Пешката !
Ако ще се гони изчистен вид, то колата си я представям в ориг. вид с хубави джанти и ниско окачване ....дори джанти 15ки спицата на Г60 ще стои много по-добре.
На мен бед-лук с рефлекторните фарове не ми допада(ти си с лупи ..говоря принципно) ....преди на Г60та си правих някакви експерименти с мрежи...и ...не става, най-добре като че ли е ориг.маска и емблема ....
При Б4та пък без емблема е по-добре, но там е лесно,защото е с решетка .... а и като цяло Б4та като че ли в изчистен вид, хубави джанти и по ниско окачване е вариантът,който на мен лично ми допада ....
Межди В3 и В4, 3та е по-податлива на някакво пипане,... :beer

П.П. Понеже сме на тази тема,.... та много пъти съм си мислил какво искам от колата си и ...единственото до което стигам за сега са нещата дето ги написах за класическият вид ...

Потребителски аватар
gogomoto_rs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gogomoto_rs » Чет 05 май 2011 19:18

не мислите ли че е въпрос на вкус ? тия джанти не били за тая кола , ......алабала бедлука ...... тва онова ... халвата била .
колата е страхотна и всеки си има своя виждания за нещата (в краина сметка идеята е ти да я погледнеш и да си кажеш Ебаси не тоя и оня ) разни мнения и
доброто за 1 не е добро за др :beer
темата е следена много от близо !

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 05 май 2011 20:28

едно нещо като не можш да го осмислиш, не тръгвай да го коментираш. Говорим за ниво дето очевидно не го разбираш. За да направиш нещо класно, стойностно(друг е въпроса дали разбираш какво имам в предивид под "стойностно"), не си мисли че имаш голяма свобода откъм варианти за изграждане на автомобила.

Колата на Галин е хубава, знам с колко мерак работи по нея и знам че много добре разбира що му пиша и какво имам в предвид. Глупости от рода на "евала" едва ли му се четат и още по-малко са му полезни. А съм го писал тук,а не по телефона или лични, просто щото това важи за всяка кола(много коли виждам без яснота за това в каква линия да се развива и знам че доста хора ще се замислят). Много често се получава така че когато правиш колата в един момент почва да се гледа на парче, задълбаваш в детайлите и цялостната картина ти убягва. И е хубаво да ти го каже някой отстрани. Казано по друг начин един елемент(примерно джанти или маска) сам по себе си може да изглежда супер, но да стои като подарен на колата, просто да не се вписва.

Пиши си мъдростите и възхищенията и не се опитвай да ми коментираш думите, не ти се получава, да не говорим че въобще пък не се отнасят за теб :!:

п.п. има една тема, " антитунинг..." очевидно е че участниците в нея са действали по техния "въпрос на вкус", но защо ли колите им са там :?: Оставате я баналната фраза че всичко е въпрос на вкус. Едно е да е въпрос на вкус, друго- на липсата му, разликата е голяма. Иначе си прав, всеки може да прави каквото си иска с колата си.

Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот kriso_g » Чет 05 май 2011 21:07

абсолютно подкрепям Пешката :)
аз мисля,по абсолютно същия начин
колега послушай го,няма да збъркаш :beer

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 02 сеп 2011 15:45

Колега, нещо ново случва ли се с колата? :beer

Потребителски аватар
Lilan
Контакти:

Мнениеот Lilan » Пет 02 сеп 2011 17:37

Ами да ъпгрейд на спирачната система:
- предни дискове 280mm "Zimmerman" с накладки "Lucas"
- задни дискове 226mm "SBS" с накладки "TRW" и спирачни апарати от Golf 4
ПП. Тези дни ще кача и снимки.

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Съб 03 сеп 2011 18:53

Браво Lilan.Няма да се даваш..Другите ги остави да си лаят .. Колата се движи в много добра насока :drunk

Върни се в “Направи си сам!”