VW Каравел 1.6 ТД пуши черно при подаване на газ

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Re: VW Каравел 1.6 ТД пуши черно при подаване на газ

Мнениеот ventotdi » Чет 31 мар 2011 12:32

колегата korado80 е прав но моята защо не пуши? От както си коригирах центровката на помпата и като гледам ,че турбината ми е в норми не съм виждал нито веднъж да изпуши и за секунда нито с рязко потегляне нито на ниски обороти нито на високи ! Все пак има причина да пропушва макар тя да не е проблемна :) ... Дизела с дебитомер и здрава турбина пропушва за секунда при рязко натискане но за миг само ,защото турбото реагира веднага и засмуква въздуха,дебитомера отчита единиците и пуска повече милиграми ,но турбото още не е нагнетил въздуха в мотора и се получава богата смес ...но това става за миг от секундата ...

ПС: турбото е на 1.0 бар ...но не е така стоково ;)

BURKAN
Вечен БАН
Автомобил: VW T3 1.6 D AUDI A6 2.5TDI
Двигател:

Мнениеот BURKAN » Съб 02 апр 2011 22:11

Днес отворих и видях че белега на маховика не е на мястото си и малко се разминава, а другите белези бяха точно на местата си. Според вас това нормално ли е? Не трябва ли този белег който е на маховика да седи точно срещу стрелката?

Последна промяна от BURKAN на Пон 04 апр 2011 23:54, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
mario91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mario91 » Съб 02 апр 2011 22:33

май е зацепена с 1 зъб в повече, да върви и да пали по лесно, на някой стари дизели го правят този номер :) и заради това пуши

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Чет 14 апр 2011 18:53

Колега ако не си наясно какво точно правиш и кое закакво е по-добре не пипай защото може да си направиш сам големи бели по двигателя.
Щом колата пали в студа без проблеми на 3 цилиндъра значи двигателя не е умрял. Незнам какво разбираш под пушене.Аз съм карал 4 коли с такъв двигател и само едната не пушеше но тя беше с двигател 1V. Като за начало провери турбото дали надува нормално.Ако пуши в ниските обороти като локомотив и после спира е почти сигорно че помпата ти е разбазикана (не повредена).Имай на предвид ,че дори турбото да не надува помпата наред ли е няма да пуши засхтото помпата има бууст реголатор на горивото (LDA)

niki991
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki991 » Сря 04 май 2011 16:53

колега махни мракучето от помпата кадето е до турботоо и карай така да видиш дали ще пуши

Потребителски аватар
mario91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mario91 » Сря 04 май 2011 17:06

niki991 написа:колега махни мракучето от помпата кадето е до турботоо и карай така да видиш дали ще пуши

А дали ще върви :lol:

niki991
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki991 » Сря 04 май 2011 17:18

да ще варви ,тоз мракуч е като надуе турботоо да пуска повече навта а ,като гу махне помпата ще пуска по малко навта и тогава би трябвало да непуши

BURKAN
Вечен БАН
Двигател:

Мнениеот BURKAN » Сря 22 юни 2011 21:28

Колеги открих причината и тя е отстранена. Просто турбото е било запекло и не е бачкало. Сега е оправен проблема.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Чет 23 юни 2011 6:10

BURKAN написа:Просто турбото е било запекло и не е бачкало.

Какво значи "запекло"..? :roll:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 23 юни 2011 7:56

Чистил ли си нещо - топъл охлюв - колектори .... сподели решението за да е полезна темата и на други колеги .... :beer

BURKAN
Вечен БАН
Двигател:

Мнениеот BURKAN » Пон 27 юни 2011 21:13

Предишния собственик явно е бил голям мърляч. Не ми се разправя колко проблеми отстраних по буса. Един от проблемите беше да оправя ауспуха. Свалих всичко до турбото. След което ми се откри гледка към турбинката която е на изходящите газове, естествено любопитството надделя и бръкнах да видя как се върти турбинката...а тя като циментирана! След като ми се отвори време свалих турбината и почнах да я раздвижвам с газ за горене и тя едвам-едвам тръгна и така два дена с газ и нафта, но не се раздвижи както си трябва. Сложих я, защото трябваше да махна буса от гаража и минах към 10 км. по работа докато чакам новата турбина. Междувременно от форума си намерих друга турбина от един колега от Троян. Дойде момента да сменям турбините и като свалих старата учудването ми беше огромно...беше се раздвижила както си трябва. Явно в тези 10 км. които съм карал буса от температурата се е раздвижила турбината. Сложих си пак старото тулбо и веднага го подгоних да видя как върви. Изчезнаха пушаците и буса се набира като лека кола. Това е. Сега ми остана едно турбо за резерва. Поздрави!

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пон 27 юни 2011 22:10

Искаш да кажеш, че самата ос е била запекла?! scare Това турбо не е ли имало мазане че да спече оста...? :horror:

Върни се в “Дизелови агрегати”