Може ли да развия това?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
stelio_009
Автомобил:
Двигател:

Може ли да развия това?

Мнениеот stelio_009 » Нед 13 мар 2011 0:47

http://alfa.kachi-snimka.info/images/cqs1299969712v.jpg Може ли да развия това ( букса към системата на климатика е) тя се развива но дали няма фреон там? не искам допълнително работа да ми се отвори...

Потребителски аватар
blueice
Автомобил:
Двигател:

Re: Може ли да развия това?

Мнениеот blueice » Нед 13 мар 2011 4:03

Според мен не опитвай, заради Майката Природа. Ходи някъде да ти източат фреона, и после да ти го върнат. Имам предвид сервиз където имат машина която ще притегли извлеченият фреон от системата, след ремонта обратно и ако се наложи доливане. Успех!

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Нед 13 мар 2011 8:05

ще изпуснеш свичкия фреон и после неможеш да го хванеш,по добре при специалист той ще го събере и след подмяната на този датчик ще го върне в системста.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Нед 13 мар 2011 9:46

развивай спокойно.под него има винтил като на гумите.

Потребителски аватар
liokooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liokooo » Нед 13 мар 2011 10:21

ifidik написа:развивай спокойно.под него има винтил като на гумите.

колегата е прав развиваи под него има игличка и няма как да ти изтече фреона . Защо ще сваляш този пресостат ще го сменяш ли

Потребителски аватар
stelio_009
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stelio_009 » Нед 13 мар 2011 11:53

liokooo написа:

колегата е прав развиваи под него има игличка и няма как да ти изтече фреона . Защо ще сваляш този пресостат ще го сменяш ли

Ами от удара се изкривиха едни медни (мъжки) буксички и както се вижда на снимката подалника е на половина от много разбиращи майстори... та тези буксички трябва да се изправят и трябва да се изчиства че е кално... но трябва да го направя след като си намеря подкалник иначе пак ще стане същото. И последно има игличка така ли?

Потребителски аватар
stelio_009
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stelio_009 » Сря 04 май 2011 11:29

liokooo написа:

Aбе хора, вий сигурни ли сте че бях почнал да го развия но почна да ми тече фреона (съвсем леко) но ако бях го развил още сигурно щеше да изтече целия... :evil:

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Сря 04 май 2011 17:29

колегата е прав развиваи под него има игличка и няма как да ти изтече фреона . Защо ще сваляш този пресостат ще го сменяш ли[/quote]
Aбе хора, вий сигурни ли сте че бях почнал да го развия но почна да ми тече фреона (съвсем леко) но ако бях го развил още сигурно щеше да изтече целия... :evil:[/quote]
keymaker написа:ще изпуснеш свичкия фреон и после неможеш да го хванеш,по добре при специалист той ще го събере и след подмяната на този датчик ще го върне в системста.

казах ли ти?
keymaker написа:ще изпуснеш свичкия фреон и после неможеш да го хванеш,по добре при специалист той ще го събере и след подмяната на този датчик ще го върне в системста.

VWWV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWWV » Пон 13 юни 2011 9:54

keymaker написа:колегата е прав развиваи под него има игличка и няма как да ти изтече фреона . Защо ще сваляш този пресостат ще го сменяш ли

Aбе хора, вий сигурни ли сте че бях почнал да го развия но почна да ми тече фреона (съвсем леко) но ако бях го развил още сигурно щеше да изтече целия... :evil:[/quote]

казах ли ти?
[/quote]
Ами кво да ти кажа "всеки разбира"....

VWWV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWWV » Пон 13 юни 2011 9:58

буксата не става... искам да свързвам направо кабелите, и ето нагледно

http://store.picbg.net/pubpic/FE/E2/682 ... d8fee2.jpg

http://store.picbg.net/pubpic/2D/93/6e1 ... 6b2d93.jpg

(Аз съм Stelio_009 това ми е другият профил, защото си забравих паролата)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 13 юни 2011 10:24

VWWV написа:(Аз съм Stelio_009 това ми е другият профил, защото си забравих паролата)
Има линк за забравена парола:
ucp.php?mode=sendpassword

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Пон 13 юни 2011 18:37

stelio_009 написа:Aбе хора, вий сигурни ли сте че бях почнал да го развия но почна да ми тече фреона (съвсем леко) но ако бях го развил още сигурно щеше да изтече целия... :evil:

Ако си го развил съвсем леко е нормално да започне да изпуска. Вътре игличка има (освен ако някой не я е извадил), почти същата е като на гумите на колата и и трябва малко повече развиване за да затвори. Все пак пресостата има един издатък като на накрайника на помпата.

Иначе Щом си решил да вързваш директно, намери 2 по 2 кои са контактите, понеже имаш фреон, трябва две с две пинчета да имат връзка. Малко ще ти се наложи да налучкваш, понеже не на всички схеми отговарят цветовете с действителността.
untitled.JPG

Ако уцелиш двойките кабели за контактите системата ще тръгне, но ако им са разменени контактите може да се получи така че като набере налягане вместо да включи втора степен да се изключи.

ПП. ако искаш пиши едно лично на колегата zfa159 той професионално се занимава с автоклиматици ще ти обясни дали може безопасно да се развие пресостата.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 14 юни 2011 7:26

За можене - можеш,то всеки всичко може,ама дефакто не е точно така :)
Нещата седят така - теоретично това се сменя без да се точи фреона,защото под него има дюза (вентил си го представи),който затваря,като развиеш датШика и така не изтичат повече от 10-20 грама фреон,което е нищо.Дефакто обаче нещата никак не седят така,защото :
1. заради чудесното му място събира гняс и ефекта при Голф 3 и Поло е един и същ - резбата често се къса или този датчик се измъква заедно с резбата на преходника към дехидратора и фреона идва да ти каже здрасти...лошото е,че се къса от раз,а вътре имаш фреон на 5 бара и никак няма да останеш доволен,особено ако гледаш натам в този момент.
2. много често се прецаква резбата на дехидратора и трябва да се смени целия,защото новия датчик няма как да бъде навит без да е ок резбата.Има едно малко преходниче,което е навито в дехидратора и дефакто на него се навива датчика - не се опитвай да го развиваш,защото е лепена резбата към дехидратора и се измъква заедно с резбата и няма да спечелиш нищо.
Лично аз пробвам дали ще тръгне да се развива лесно и ако не,източвам фреона.Ако се развива лесно - развивам смело и не рядко това ме заблуждава и после пълня нов фреон на човека безплатно,понеже грешката си е моя.
Този датчик струва 67лв на NRF в Косер,40лв в Евро07,с марка Тръктек.Тръктек-а ги слагам масово и нямам проблеми с тях,въпреки смешната им цена (ориг. е няколко стотин лв).
Ако се стигне до смяна на дехидратор - около 60-тина лв беше в Косер на NRF...недей да си взимаш Topran или други подобни,понеже често вътре са кухи.
Ако си от София,заповядай да го мъчиш при мен,за да теглим фреона на време,ако положението се натакова - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=44549

Забравих да вметна - забрави за запояване по буксата на датчика,защото вътре е пластмасов и ако запояваш по пиновете отзад,кривиш ламаринките вътре и започва да работи на други налягания (лично съм го изпитал).Ако е прецакана буксата от към колата,става идеално от темп. датчик на двигателя с 4 крачета...абсолютно същата е,а тя се намира повече от елементарно ;)
Сега видях,че искаш да си нагласиш кабелите - кажи точна година и месец,за да ти дам схема по цветове и номера на пинчетата на датШика,ама както вече казах,не ги запоявай!
:beer

VWWV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWWV » Вто 14 юни 2011 15:07

zfa159 написа:За можене - можеш,то всеки всичко може,ама дефакто не е точно така :)
Нещата седят така - теоретично това се сменя без да се точи фреона,защото под него има дюза (вентил си го представи),който затваря,като развиеш датШика и така не изтичат повече от 10-20 грама фреон,което е нищо.Дефакто обаче нещата никак не седят така,защото :
1. заради чудесното му място събира гняс и ефекта при Голф 3 и Поло е един и същ - резбата често се къса или този датчик се измъква заедно с резбата на преходника към дехидратора и фреона идва да ти каже здрасти...лошото е,че се къса от раз,а вътре имаш фреон на 5 бара и никак няма да останеш доволен,особено ако гледаш натам в този момент.
2. много често се прецаква резбата на дехидратора и трябва да се смени целия,защото новия датчик няма как да бъде навит без да е ок резбата.Има едно малко преходниче,което е навито в дехидратора и дефакто на него се навива датчика - не се опитвай да го развиваш,защото е лепена резбата към дехидратора и се измъква заедно с резбата и няма да спечелиш нищо.
Лично аз пробвам дали ще тръгне да се развива лесно и ако не,източвам фреона.Ако се развива лесно - развивам смело и не рядко това ме заблуждава и после пълня нов фреон на човека безплатно,понеже грешката си е моя.
Този датчик струва 67лв на NRF в Косер,40лв в Евро07,с марка Тръктек.Тръктек-а ги слагам масово и нямам проблеми с тях,въпреки смешната им цена (ориг. е няколко стотин лв).
Ако се стигне до смяна на дехидратор - около 60-тина лв беше в Косер на NRF...недей да си взимаш Topran или други подобни,понеже често вътре са кухи.
Ако си от София,заповядай да го мъчиш при мен,за да теглим фреона на време,ако положението се натакова - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=44549

Забравих да вметна - забрави за запояване по буксата на датчика,защото вътре е пластмасов и ако запояваш по пиновете отзад,кривиш ламаринките вътре и започва да работи на други налягания (лично съм го изпитал).Ако е прецакана буксата от към колата,става идеално от темп. датчик на двигателя с 4 крачета...абсолютно същата е,а тя се намира повече от елементарно ;)
Сега видях,че искаш да си нагласиш кабелите - кажи точна година и месец,за да ти дам схема по цветове и номера на пинчетата на датШика,ама както вече казах,не ги запоявай!
:beer

Ще я вдигна колата на крик и ще сваля гумата, няма да развивам нищо (за да нямам допълнителни проблеми) Значи колата е Поло от 95г. 1.6 АЕЕ 75коня бензин. Благодаря :)

VWWV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWWV » Вто 14 юни 2011 15:09

vasstop написа:
VWWV написа:(Аз съм Stelio_009 това ми е другият профил, защото си забравих паролата)
Има линк за забравена парола:
ucp.php?mode=sendpassword

да знам че има но съм с друга ел. поща :banghead: , старата не се ползва.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”