ГО вече ще се плаща наведнъж - КФН

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 05 май 2011 19:31

StS написа:
Stivi написа:Гледам от страна на човек който иска да има правила и да се спазват от всички,на който не му харесват правилата в тази държава ....никакъв проблем,света е глобално село /егати и израза/ просто се местиш на друго място ! Много вече го направиха и после разбраха че там правилата са много повече и най-важното има кой да следи за спазването им и стават едни примерниииии !

Тъка си и е и като се върнат са свикнали тука да е разграден двор...но скоро нещата няма да седят така щото ще трябва да се спазват законите а не измекярлъка да продължава...

Евала :beer

Аз ли нещо не разбирам или ти си пишеш, колкото да раздвижиш клавиатурата?

Като гледащ от страна на човек, който иска да има правила би ли ми казал какво виждаш - Правила има.
Това не е правило, това е изнасилване на нещата - каква е разликата дали е разсрочено или цяло - разликата е че е по-достъпно за плащане, като е на изплащане. А дали няма да се постигне ефекта да имаме повече без ГО по улиците?
Щото до сега Бай Танас си е казвал - айде ще платя вноската и ще карам и ще съм редовен, ама сега на Бах Танас ще му се види много и няма да плати и пак ще кара.
Е ли не е по-добре да се проверяват по-активно от КАТ тези неща, а не да се работи над плащане на вноски или на цяло, предвид това че на вноски е по-облекчаващо?

ПС Наистина не разбирам това мислене тип поклон пред това, което каже някой в Парламента, наистина не разбирам немисленето, а простото съгласяване.
Може и в мене да е проблема де ...

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: ГО вече ще се плаща наведнъж - КФН

Мнениеот maxpayne » Чет 05 май 2011 19:44

Милослав е прав, в крайна сметка ти при всички положения си плащаш едно нещо, но в единия случай го плащаш разсрочено срещу съответното оскъпяване.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Чет 05 май 2011 19:59

maxpayne написа:Милослав е прав, в крайна сметка ти при всички положения си плащаш едно нещо, но в единия случай го плащаш разсрочено срещу съответното оскъпяване.

Помислете де няма да споря с вас или да водим разговор в темата. Но - причини има много сериозни и те наскоро даже бяха обсъждани на дълго и широко ...
Защо смятате че някой ще тръгне да Ви прави просто ей така мръсно...за да ви е гадно виждаш ли... Причини много но аз няма да обяснявам защото не ми харесва тона на "разговора". Всеки си има мнение... Със здраве. :beer

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 05 май 2011 20:47

StS написа:Но - причини има много сериозни и те наскоро даже бяха обсъждани на дълго и широко ...

С удоволствие ще ги чуя отново.
Доколкото разбрах вече се въвеждат електронни полици с точна дата и час - плащаш при брокера, веднага това се отразява в системата на ЗК, лепиш си стикера и си ти. Съответно изтича ти периода, за който си платил и вече официално си без ГО.

StS написа:Защо смятате че някой ще тръгне да Ви прави просто ей така мръсно...за да ви е гадно виждаш ли...

Защото на никой не му дреме, защото който изкарва половин милион на месец отдавна се е откъснал от реалния живот и е забравил как съществуват хората с 500лв заплата, защото лобирането и икономическите интереси на големи групировки винаги надделяват над справедливостта в българската държава и т.н. Не говоря за конкретния случай, а по принцип.

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Чет 05 май 2011 21:32

ivo_555 написа:Хиляди коли се движат умишлено без ГО, дори след тези промени ще продължават да го правят, а вие се хванахте за трошките, мотоциклетите, или сезонно ползвани автомобили, със съвестни собственици, които като решат да го ползват ще си платят! Не трошките пред блоковете са проблема, а колите които наистина се ползват без ГО разберете го! А като са решили да махната разсроченото плащане, ми да вземат да направят ГО с по малък срок!

+1

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 05 май 2011 22:01

StS написа:Защо смятате че някой ще тръгне да Ви прави просто ей така мръсно...за да ви е гадно виждаш ли...

Ще ти кажа защо... Защото на Бойко и на Цветан, които реално управляват всичко в правителството, и които са произлезли от системата на МВР им е по-лесно да приемат едно законче, вместо да се опълчат срещу корупцията в МВР. Защото искат подкрепата на МВР, защото сме полицейска държава, където полицаите са над закона. И това нямат интерес да го променят!

За тях по-малкото зло са шофьорите с по 2-3 коли, които не ги карат, отколкото корумпираните полицаи, които им помагат да управляват и да държат в шах политическите си опоненти.

Айде, че много се отплеснахме в политиката спирам до тук!

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 05 май 2011 22:07

Ние сме си ги избрали и сега ще си им сърбаме попарата scare

Потребителски аватар
cloud
Автомобил: Vento
Двигател: 1Y

Мнениеот cloud » Чет 05 май 2011 23:23

Да се изкажа и аз.
Плащам си ГО разсрочено, защото с данъка, винетката, прегледа, техническата подръжка и всичко останало разходите ми идват в повечко и то на куп. Плащам си вноските редовно и на всяка вноска застрахователя ми дава нов стикер, важащ до датата на селедващата вноска. Ако не си платя - карам с изтекъл стикер, т.е. без гражданска, какво от това, че в жабката имам полица :screwy КАТ глобява водачи, които имат редовни полици, а не са си залепили лепенките на стъклата. Сега излизат с номера, че хората плащали първата вноска, за да им се издаде полица и карали цяла година без да плащат. Пълни глупости според мен, ще ни доят, докато съвсем пресъхнем ...

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Пет 06 май 2011 22:22

Според мен мотивите им да направят плащането наведнъж са си ги изсмукали от пръстите.
Та толкоз ли в тая държава няма компютри и толкова ли е сложно да се направи база данни - и буквално на третия ден, в който не си платиш, да ти дойде честитка по пощата за солидна глоба, за това че нямаш гражданска, независимо дали караш или не.
Но не би
На народа трябва да му е гадно
Да се чувства "рая покорна"
Накуп да платиш гражданска, сметки, данъци, парно и още куп други нещица, а и да не живееш от въздух.... Е, няма ли да се почувстваш гадно... Ама на народа трябва да му е гадно, за да знае кой го управлява...

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 06 май 2011 22:38

Ама каква честитка по пощата ако не си платя бе момиче?
Какво значи независимо дали караш или не?
И ти ли пишеш само ей така да отчиташ дейност?
Каква глоба ако не карам?

Ако не карам няма да си правя ГО, какво искаш - ако не ям да мина да оставя в Билла 150 лв, ей така независимо че не ям ли?

Иначе ясно че си на страната на правите, ама нещо като чета и се зачудвам - да не си се почерпила за 6 май? :)

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Пет 06 май 2011 22:43

Милослав написа:Ама каква честитка по пощата ако не си платя бе момиче?

Ако не карам няма да си правя ГО, какво искаш - ако не ям да мина да оставя в Билла 150 лв, ей така независимо че не ям ли?

Иначе ясно че си на страната на правите, ама нещо като чета и се зачудвам - да не си се почерпила за 6 май? :)

Ама че език....
така можеш да говориш с майка си, жена си, приятелката и т.н...
Я ходи вземи един студен душ и се поуспокой....

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 06 май 2011 22:50

Не храни Мечката че има рожден ден-мое да е дръпнал смукача :063:

Прав е между другото

Ми те после може да искат и тока да плащаме за цяла година за да са сигурни,че не седим без ток mhihi

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Съб 07 май 2011 4:22

И все още не разбирам хората които искат ГО на е накуп ?! Абе хора вие в кое измерение живеете бе , на какви опиати сте. Аз толкова глупости не съм чел наистина - не разбахте ли БАЙ ТИ ГЕНЧО кат си карал без ГО ми дреме на шапката , като ме блъсне ПАК МИ ДРЕМЕ НА ШАПКАТА - има си съд , той ще си ми покрие щетите не се безпокойте. Ако трябва и скъсаната риза ще му сваля ог гърба и ще си плати , защото това е БЕЗОТГОВОРНОСТ спрямо държавата и другите водачи на пътя. Много ви е важно тва ГО да ви е накуп щото видиш ли ония не си плаща , ама аз си плащам И ТАКА МЕ Е ЯДДДДДДДДДДДД ! Глейте си у паниците и пишете глупости повече. Имам чуството , че някой колеги от великден до сега се си празнуват. Трявало да се плаща ГО накуп дрън дрън - държавата да го доакара до там , че средната работна заплата да е 3 палки - и ДВЕ ГО не плащам на година !!! Засрамете се малко ... то бива бива несъобразителност и нетактичност , разбрахме , че явно някой сте добре финансово , престанете да го натякване.
Всеки който се почуства засегнат от тоя пост - има си ЛС да не се спами повече ... !

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Съб 07 май 2011 7:29

Aneto написа:
Милослав написа:Ама каква честитка по пощата ако не си платя бе момиче?

Ама че език....
така можеш да говориш с майка си, жена си, приятелката и т.н...
Я ходи вземи един студен душ и се поуспокой....

Езикът ми мила моя, си е лично мой.
А ти не подскачай като обидена госпожица, ако ли не беги на прием в Радисън.
Кой как на кой може да говори си го спести. Студения душ си го взимам вечер преди лягане и сутрин след ставане Just FYI.

Мисля че ако има нещо друго относно езика ми може да ми на пишеш ЛС, за да не спамим по темата.
Мисля че липсва логика в твърдението ти че тр да получиш честитка ако не си платил, независимо дали караш или не.
Това становище е лишено от всякаква логика.
Ако имаш с какво и как съм готов да получа оборване от твоя страна.
Бъди здрава и не прекалявай със студените душове :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Съб 07 май 2011 8:11

Това ли разбираме/те под демокрация, да ни карат да плащаме за нещо което не ползваме? Като толкова искат да има ред с ГО, да направят и такава с по малък срок! А извинението е някой си платил първата вноска и после кара с полицата, са пълни глупости, те колегите по добре финансово може да не знаят, но стикера и талончето ти го дават до датата за която си платил, така че не виждам къде е проблема с контролирането на нарушителите!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”