Драскотини по бронята

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Kris_22
Автомобил:
Двигател:

Драскотини по бронята

Мнениеот Kris_22 » Пет 06 май 2011 10:55

Здравейте колеги, днес когато тръгнах да излизам видях, че някой ми е надрал бронята (пластмасова). Може ли да ми кажете как и с какво да я оправя. Предварително благодаря!
Изобр034.jpg

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re: Драскотини по бронята

Мнениеот Deo88 » Пет 06 май 2011 11:23

Ако е черна( сива или друг цвят ) и не е боядисвана с боя , може да я пръснеш със спрей . Ако ли е боядисвана , процедурата става малко по-сложна ...

Kris_22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kris_22 » Пет 06 май 2011 11:36

Колега аз мисля , че ако я мина с водна шкурка и после с някакъв препарат ще стане идеална.

Потребителски аватар
mario91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mario91 » Пет 06 май 2011 11:38

дълбоки са драскотините, няма да стане, ако искаш да я направиш хуабво, винаги ще си личи, тряба си кит и да се боядисва :)

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пет 06 май 2011 15:40

Белите черти ако са от боя - пробвай с разтворител или нещо такова да ги махнеш и след това с пистолет за горещ въздух да позагладиш работата. Каква кола е това и пластмасата има ли някаква шарка или е гладка? Ако е гладка - няма проблем и ще стане лесно, но ако е с шарка - по-трудно и по-внимателно трябва да я правиш. Успех!

Kris_22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kris_22 » Пет 06 май 2011 18:00

vasilb написа:Белите черти ако са от боя - пробвай с разтворител или нещо такова да ги махнеш и след това с пистолет за горещ въздух да позагладиш работата. Каква кола е това и пластмасата има ли някаква шарка или е гладка? Ако е гладка - няма проблем и ще стане лесно, но ако е с шарка - по-трудно и по-внимателно трябва да я правиш. Успех!

Колата е голф 3.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Съб 07 май 2011 23:06

vasilb написа:Белите черти ако са от боя - пробвай с разтворител или нещо такова да ги махнеш и след това с пистолет за горещ въздух да позагладиш работата. Каква кола е това и пластмасата има ли някаква шарка или е гладка? Ако е гладка - няма проблем и ще стане лесно, но ако е с шарка - по-трудно и по-внимателно трябва да я правиш. Успех!

:да:

Има и тема за пистолета за горещия въздух. Става като нова

Потребителски аватар
danielmihov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот danielmihov » Пет 13 май 2011 15:34

Само трябва да се внимава с пистолета за горещ въздух да не се предобри работата,защото както може да стане като нова тъй става и като още по стара...

penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Мнениеот penko_pulev » Пет 13 май 2011 16:26

Съжалявам за спама ама такива педали които не могат да преценят ситуацията и разстоянието между колите да ги пребиеш им е малко. Аз имам да правя цялата дясна страна на пасата Б5 без преден калник. От предна врата чак до задната броня. Че и намачкано има по задният калник.... ама само да го барна аз пред блока....Ще го стрелям в ходилата на краката че да не може да шофира скоро. Ако може на мен бояджия в Пловдив да ми кажете? Ако има и клубен по добре :beer

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Пет 13 май 2011 19:06

Водна на тези драскотини ? . В смисъл - боята ще я събориш , но обеленото няма как /доста големи са драскотините , ама може и да недовиждам /. Един колега добре те е насочил - търкане , кит /не обикновен ! / и боя . И аз имам подобни рани по броните , ама кво да прайш , съдба ... :Mr Green Fun

П.С.Ако ще е за замазване на положението - мажи с боя за обувки , лак за нокти , каквото има под ръка :)

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Чет 19 май 2011 9:11

С шкурка изглаждаш грапавините около удареното. Кит за пластмаса запълваш драскотината. Пак шкурка. Обезмасляваш хубаво с разредител. Пръскаш със спрей за брони и ще е като нова. Другото - пистолети, вакси и подобни са за замазване на положението. Но е хубаво да я свалиш, щото трябва цялата да я пръснеш. Това е спрея:

Изображение

Върни се в “Направи си сам!”