Драскотини по бронята
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Драскотини по бронята
Здравейте колеги, днес когато тръгнах да излизам видях, че някой ми е надрал бронята (пластмасова). Може ли да ми кажете как и с какво да я оправя. Предварително благодаря!
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Драскотини по бронята
Ако е черна( сива или друг цвят ) и не е боядисвана с боя , може да я пръснеш със спрей . Ако ли е боядисвана , процедурата става малко по-сложна ...
Колега аз мисля , че ако я мина с водна шкурка и после с някакъв препарат ще стане идеална.
- mario91
- Автомобил:
- Двигател:
дълбоки са драскотините, няма да стане, ако искаш да я направиш хуабво, винаги ще си личи, тряба си кит и да се боядисва 

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Белите черти ако са от боя - пробвай с разтворител или нещо такова да ги махнеш и след това с пистолет за горещ въздух да позагладиш работата. Каква кола е това и пластмасата има ли някаква шарка или е гладка? Ако е гладка - няма проблем и ще стане лесно, но ако е с шарка - по-трудно и по-внимателно трябва да я правиш. Успех!
vasilb написа:Белите черти ако са от боя - пробвай с разтворител или нещо такова да ги махнеш и след това с пистолет за горещ въздух да позагладиш работата. Каква кола е това и пластмасата има ли някаква шарка или е гладка? Ако е гладка - няма проблем и ще стане лесно, но ако е с шарка - по-трудно и по-внимателно трябва да я правиш. Успех!
Колата е голф 3.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
vasilb написа:Белите черти ако са от боя - пробвай с разтворител или нещо такова да ги махнеш и след това с пистолет за горещ въздух да позагладиш работата. Каква кола е това и пластмасата има ли някаква шарка или е гладка? Ако е гладка - няма проблем и ще стане лесно, но ако е с шарка - по-трудно и по-внимателно трябва да я правиш. Успех!

Има и тема за пистолета за горещия въздух. Става като нова
- danielmihov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само трябва да се внимава с пистолета за горещ въздух да не се предобри работата,защото както може да стане като нова тъй става и като още по стара...
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Съжалявам за спама ама такива педали които не могат да преценят ситуацията и разстоянието между колите да ги пребиеш им е малко. Аз имам да правя цялата дясна страна на пасата Б5 без преден калник. От предна врата чак до задната броня. Че и намачкано има по задният калник.... ама само да го барна аз пред блока....Ще го стрелям в ходилата на краката че да не може да шофира скоро. Ако може на мен бояджия в Пловдив да ми кажете? Ако има и клубен по добре 

- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Водна на тези драскотини ? . В смисъл - боята ще я събориш , но обеленото няма как /доста големи са драскотините , ама може и да недовиждам /. Един колега добре те е насочил - търкане , кит /не обикновен ! / и боя . И аз имам подобни рани по броните , ама кво да прайш , съдба ...
П.С.Ако ще е за замазване на положението - мажи с боя за обувки , лак за нокти , каквото има под ръка

П.С.Ако ще е за замазване на положението - мажи с боя за обувки , лак за нокти , каквото има под ръка

- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
С шкурка изглаждаш грапавините около удареното. Кит за пластмаса запълваш драскотината. Пак шкурка. Обезмасляваш хубаво с разредител. Пръскаш със спрей за брони и ще е като нова. Другото - пистолети, вакси и подобни са за замазване на положението. Но е хубаво да я свалиш, щото трябва цялата да я пръснеш. Това е спрея: