Ремонт на глава голф ІІІ 1,8 ABS

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bobigenchev
Автомобил: Passat B 5.5
Двигател: 1.8T AWT

Re: Ремонт на глава голф ІІІ 1,8 ABS

Мнениеот bobigenchev » Съб 07 май 2011 11:15

Благодаря на всички отзовали се по темата. Мисля, че няма да ми се наложи да се заигравам много с клапаните, защото компресията на цилиндрите миналото лято беше 13 атмосфери, и то при загрят мотор.Като отворя главата ще видя какво е положението. Колатя я карам вече две години с леки просълзявания от гарнитурата на главата, но вече започна по сериозно да си тече, иначе още не е издухала гарнитура.

Потребителски аватар
martin_072
Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
Двигател: 1.8 ABS 1.8t
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Съб 07 май 2011 11:27

bobigenchev написа:Благодаря на всички отзовали се по темата. Мисля, че няма да ми се наложи да се заигравам много с клапаните, защото компресията на цилиндрите миналото лято беше 13 атмосфери, и то при загрят мотор.Като отворя главата ще видя какво е положението. Колатя я карам вече две години с леки просълзявания от гарнитурата на главата, но вече започна по сериозно да си тече, иначе още не е издухала гарнитура.

Степента на сгъстяване на мотора "ABS" 1.8 90кс е 10 по каталог,уреда ти показва 13 и се изчислява с формула даваща точното състояние(износване на мотора)
Повече инфо ТУК!

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Съб 07 май 2011 13:10

СТЕПЕНТА НА СГЪСТЯВАНЕ е примерно 10 /10:1/ - тя показва колко пъти въздуха при дизелите и гориво-въздушната смес при бензиновите двигатели намаля обема си при такт 'сгъстяване' , а КОМПРЕСИЯТА е налягането , което оказва гориво-въздушната смес преди момента на запалване , не бъркай понятията :wink: . Ниска компресия говори за проблеми по бутало-мотовилкова група - сегменти и тн . , глава - гарнитура , проблеми с клапаните -попрегорели и с язви клапани , износени седла . легла ,гумички и тн . НО , ако компресията на горепосочените доста износени двигатели е странно висока /без да е правен ремонт по тях / , също може да се говори за проблем - тъй като едно от основните свойства на маслото е да уплътнява , при по-големи хлабини показанията на уреда може да са объркващи именно поради това свойство .

Остава единствено да действаш - колегите zfa159 , radotom и joker , са ти обяснили нещата перфектно - от това по-добре не знам как , успех :beer

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот pesho_sl » Съб 17 дек 2011 12:49

Извинявам се, че повдигам темата, но след ремонта на главата - майстора каза, че имало някакви шайби които за пръв път бил виждал да се слагат м/у леглото на главата за пружините и шайбите (те са малко по-специални от тия на снимката - малко са издадени в средата и са по-дебели) за пружините (надявам се да сте разбрали за какво говоря, че не съм много компетентен в обслужването на глави :oops: ). Аз бях при него като я сглобяваше и каза, че нямало как да се сложат тия шайби, т.е. поне не на 4 легла, понеже са сложени нови водачи на 4 клапана (до колкото разбрах аз).
Въпроса ми е - шайбичките от снимката трябва ли да са вътре в тия легла или не, и евентуално какви може да са последствията?
Предварително благодаря на отзовалите се!
P.P. Извинявам се за лошото качество на снимката, но е правена с малко старичък телефон!
Прикачени файлове
Изображение006.jpg
ето ги и въпросните шайбички (:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”