ГО вече ще се плаща наведнъж - КФН

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Re: ГО вече ще се плаща наведнъж - КФН

Мнениеот vucata » Нед 08 май 2011 17:16

Чл. 259. (1) Договор за застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите е длъжно да сключи всяко лице, което притежава моторно превозно средство, което е регистрирано на територията на Република България и не е било спряно от движение; 8)

Плюс това ще си има предимство - "Гражданската" ще влиза в сила от деня и часа, в който е направена.
- Допълнително по казуса "Гражданска отговорност" комисията е създала и уредба, с която ефективно да започне да действа информационната система за издаване на полици, която да даде възможност да стартира и системата "Бонус-малус", според която шофьор с повече произшествия ще плаща по скъпа полица, а този с по-малко - по-евтина.

Тези промени ще позволят да се увеличи и следи по-добре покритието на ГО. Според изискванията на Европейската комисия то трябва да е поне 90% от всички автомобили. В България."Към средата на април у нас покритието е малко над 73%", каза изпълнителният директор Гаранционния фонд Борислав Михайлов. Изпратени са и 400 хил. писма до лица без застраховка.От Татяна Пунчева

А знаете ли колко ще е зелената карта примерно, ако не направим тия 90тина процента....няма да е 20-30 лева...сигурно стоторна ще е :idea:
Да погледнем от друга страна...правиш си сам колата...заваряваш нещо по нея...та се пали...пламва ти гаражчето, от там отиват пламъците към комшията и изгаря нещо...било кола, било лозето му, било квото ще...да обаче ти примерно не си платил гражданска отговорност...кво правиме в тоя случай...остави това, че ще те разпинтят от съд....Нямам думи...Хубаво разбирам, че имате по 2-3-4 коли...щом имаш парите да си ги купиш, не би ли следвало да помислиш, че трябва да плащаш данък, винетки, гражданска...каско...Това са се разходи, които трябва да се пресмятат при покупката на дадена кола/и....На мен ми става тъпо, като прочета, ама аз имам 3 коли...на едната 200лева гражданска надругите по 300-400...е да, кеф цена няма :idea: ...Аз не виждам голяма разлика в това да платя на куп, или на вноски...даже на вноски ми е по-скъпо...представям си ако имам примерно 3 коли...плащам си за 3те коли за 4 месеца примерно...и какво пак съм ги дал тия 200+лева за 3 коли примерно...Хората си купили телевизор на изплащане, щото старото сони не ги кефи, и си взимат 80 инчова плазма за по 2 бона...теглят кредити...пък една гражданска от 200лева за година не са кой знае какво...както казах по-горе, това са цигарите ми за 1 месец...За всичко си има начини, това с гражданската се знаеше отдаааааавна отдааавна, само че сега понеже опря ножа в кокала и айде...бунт...било заради протестите срещу вискоката цена на горивата...пълни глупости :idea: 2те неща нямат нищо общо...Не ми се говори повече по тая тема, защото се ядосвам...

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 08 май 2011 17:27

ГО изплаща щети по ПТП, това да запалиш гаража на комшията, или мотора ми да падне и да му счупи крака няма нищо с ГО! Кой каквото ще да мисли и да ми говори, моето мнение е, че НЕ е нормално да се плаща за нещо което не се ползва!

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 08 май 2011 17:29

Сам го каза...щом не го ползваш, бракуваш/продаваш/вторични, каквото ще да е :idea: Манталитета ни никога няма да се промени, затова сме на това дередже...а сега ревем по форумчетата :idea:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 08 май 2011 17:40

Офф, няма да се разберем в тая тема нещо, ако ти решиш, че не искаш да гледаш кабелната си за 6 м. и я спреш, ще си бракуваш ли телевизора, и след 6м. да си купиш друг, или обратното, да плащаш кабелна а да не я гледаш, примерно го казвам това, иначе примери има много! Говоря за мотоциклети, автомобили за свободното време, кемпери, абе автомобили които се ползват сезонно, а и въпроса е не че толкова нямам 100 лева, ще се ЛИША от нещо и пак ще ги платя,а това че държавата ме принуждава да и ги дам за нещо което не ползвам в момента!

Последна промяна от ivo_555 на Нед 08 май 2011 18:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 08 май 2011 17:57

Аз пак ще попитам защо се сетихте да ревете сега,когато ще трябва да ги давате тези пари,а не ревахте преди 9 години,когато е приет закона,че ГО е задължителна и всяко МПС,което е регистрирано трябва да я има валидна непрекъснато без значение дали се движи или не.Отговора е,че тогава застрахователите направиха улеснение да се плаща на 4 вноски,обаче вие им се качихте на главата ,защото приехте нещата точно така - аз го ползвам 3 месеца,трябва ми ГО само за 3 месеца,а закона горе го цитирах и той не е такъв,само дето сега вече няма мърдане и трябва да се плаща цялото,за да го ползваш дори само 3 месеца.Не можете да разберете,че с предния закон от 2002-ра още ви прецакаха,а сега с този вече,го слагат всички,защото много хора си плащаха и 4-те вноски и им беше удобно да не вадят една торба с пари кеш,а сега вече няма как,защото много други хора си плащаха ГО само за 3 или за 6 месеца,когато им трябва.
Не казвам,че предния закон не е смотан и не е тъп,малоумен и т.н. и той не е изнудване,защото реално погледнато наистина е такъв,ама дефакто той ви е проблема,а не сегашния.Просто със сегашния се слага край на заобикалянето на предния и то цели 9 години по-късно,при който стар закон хем имаш валидна ГО,когато ти трябва,хем не я плащаш цялата за цяла година.

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Нед 08 май 2011 18:07

Аз си плащам на 3х4 вноски и с какво ощетих тези които са платили наведнъж.
Ами ще ида да платя останалите 2заедно утре и какво?

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 08 май 2011 18:10

И какво сега 9стр.реване че на някого му спрели гювеча на който е свикнал от години и мисли че ще е вечен :evil: Щом го има кратко и ясно в закона какво има толкова за писане и обсъждане :?: Вече ще трябва да се спазва и това е :idea:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 08 май 2011 18:19

Ей ама верно, чак сега осъзнах какъв гювеч ми е била пуснала държавата, че не съм плащал нещо което не съм и ползвал! scare Убийте ме с камъни, 9 години съм прецаквал и вас и държавата!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 08 май 2011 18:30

Аз лично не се считам за прецакан. По-скоро колегата мариоваси може да ти хвърли някой камък :P

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 08 май 2011 18:37

Дреме ми че не си плащал та да тръгна да те убивам mhihi Повече ще съм доволен ако се намери начин да се съберат парите със стара дата откакто е придобита колата за ГО и особенно за данъка в общината за тези които не са ги регистрирали в срок :idea:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 08 май 2011 18:39

stefan4o написа:Аз лично не се считам за прецакан. По-скоро колегата мариоваси може да ти хвърли някой камък :P

Е то с мойте камъни по моята глава! :D

Иначе колата която ползвам само лятото ми е регистрирана, и данъка си го плащам редовно!

naydenov23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naydenov23 » Нед 08 май 2011 20:02

А вие замисляли ли сте се как общината/държавата ще разбере, че колата ви седи в гараж?
Затова който не кара спира колата от движение, държавата няма друг начин да разбере, че колата не се кара.

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Нед 08 май 2011 20:24

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 08 май 2011 21:04

:shock е тва е...ще ставаме еуропейци и Ние-явно нема се избега от тва :? Ма остава да почнем да взимаме и Ние минимална от 7 паунда на час :beat_butt2

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Нед 08 май 2011 21:34

stefan4o написа: По-скоро колегата мариоваси може да ти хвърли някой камък :P

Не знам за какво говориш но аз си гледам единствено моето канче.
Акъл не съм давал.Кой как плаща и за какво не ме интересува.
Смятам че изказването ти е неуместно. :)

Последна промяна от mariovasi на Нед 08 май 2011 21:38, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”