Плюс това ще си има предимство - "Гражданската" ще влиза в сила от деня и часа, в който е направена.
- Допълнително по казуса "Гражданска отговорност" комисията е създала и уредба, с която ефективно да започне да действа информационната система за издаване на полици, която да даде възможност да стартира и системата "Бонус-малус", според която шофьор с повече произшествия ще плаща по скъпа полица, а този с по-малко - по-евтина.
Тези промени ще позволят да се увеличи и следи по-добре покритието на ГО. Според изискванията на Европейската комисия то трябва да е поне 90% от всички автомобили. В България."Към средата на април у нас покритието е малко над 73%", каза изпълнителният директор Гаранционния фонд Борислав Михайлов. Изпратени са и 400 хил. писма до лица без застраховка.От Татяна Пунчева
А знаете ли колко ще е зелената карта примерно, ако не направим тия 90тина процента....няма да е 20-30 лева...сигурно стоторна ще е

Да погледнем от друга страна...правиш си сам колата...заваряваш нещо по нея...та се пали...пламва ти гаражчето, от там отиват пламъците към комшията и изгаря нещо...било кола, било лозето му, било квото ще...да обаче ти примерно не си платил гражданска отговорност...кво правиме в тоя случай...остави това, че ще те разпинтят от съд....Нямам думи...Хубаво разбирам, че имате по 2-3-4 коли...щом имаш парите да си ги купиш, не би ли следвало да помислиш, че трябва да плащаш данък, винетки, гражданска...каско...Това са се разходи, които трябва да се пресмятат при покупката на дадена кола/и....На мен ми става тъпо, като прочета, ама аз имам 3 коли...на едната 200лева гражданска надругите по 300-400...е да, кеф цена няма