Пасат 1.9 ТДИ, 110 к.с. въпрос за горивната помпа

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Martosax87
Автомобил: Passat B7 DSG + Altea XL DSG
Двигател: CFGB + BKD

Пасат 1.9 ТДИ, 110 к.с. въпрос за горивната помпа

Мнениеот Martosax87 » Пон 09 май 2011 1:14

Възможно ли е горивната помпа да "се е износила в следствие на времето"? Става въпрос за Пасат 1.9 ТДИ, 110 к.с., на около 240 000 реални километра. Внесен е миналата година от Швейцария. Там редовно е посещавал сервиз и е поддържан безупречно. Аз съм младо момче, шофирам от едва 6 години, но от скромния си опит знам, че такова понятие при горивната помпа... няма. Когато й дойде времето, тя просто те оставя на пътя и не те пита дали си си пред гаража или прекосяваш Шипченския проход. :Mr Green Fun Ако пък греша, ме поправете. Очаквам мненията ви. :)

gareto_
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за горивната помпа

Мнениеот gareto_ » Пон 09 май 2011 7:44

Здрасти колега.Кажи какъв е проблема по ГНП-то.Защо си мислиш че се е износила?Дай повечко инфо.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 09 май 2011 11:03

Има такова понятие при ГНП - износване, точно другото да спре отведнъж и да те остави на пътя е малко вероятно. Затова считам дизеловия автомобил за много по-наджеден от бензиновия. С бензинов съм бил на косъм да остана на пътя, но с дизелов не, въпреки навъртените около половин милион километра. Кой ти е казал, че може да ти е износена помпата? На тези километри ако са реални едва ли, все пак какви са ти оплакванията? Помпите се регулират и се компенсира износването!

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 09 май 2011 11:11

Zinoto написа:Има такова понятие при ГНП - износване, точно другото да спре отведнъж и да те остави на пътя е малко вероятно. Затова считам дизеловия автомобил за много по-наджеден от бензиновия. С бензинов съм бил на косъм да остана на пътя, но с дизелов не, въпреки навъртените около половин милион километра. Кой ти е казал, че може да ти е износена помпата? На тези километри ако са реални едва ли, все пак какви са ти оплакванията? Помпите се регулират и се компенсира износването!

Стига с тези регулировки и компенсирания. Във всеки пост само това четем.
Как ли ще компенсираш износването на елемента? Обясни на колегите как вдигаш налягането.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 09 май 2011 14:31

Щом опряхме на теб да обяснявам... само мога да ти кажа, че помпата си има вътрешно налягане, което е пряко свързано с износването на елемента и авансатора не може да компенсира правилното горивоподаване. Моята помпа отдавна трябваше да е изхъврлена и още една дузина след нея пък съм навъртял още към 50 000 км. и продължавам да въртя. Аванса бива динамичен и статичен, как се променя работата на мотора след сипване на 1 литър масло в резервоара? Не знам дали се вдига налягането, но е факт, че след това "компенсиране" разхода пада и мотора става по-еластичен. Да милиграмите се променят, но не с чука и затова ефекта е различен mhihi

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 09 май 2011 14:41

:applause:
А така. Маслото компенсира износването на елемента в малки граници, но не и ти с настройка.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 09 май 2011 14:47

Andonov написа::applause:
А така. Маслото компенсира износването на елемента в малки граници, но не и ти с настройка.

Напротив, даже такива, които зимата едвам палят почват да палят от четвърт. Естествено, че ако елемента е напълно заминал...

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 09 май 2011 14:51

От износен елемент колите палят трудно ТОПЛИ.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 09 май 2011 14:59

Andonov написа:От износен елемент колите палят трудно ТОПЛИ.

А студени сигурно по-лесно като се износи елемента? Не съм казал, че не се повлиява благоприятно топлия старт.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 09 май 2011 15:09

Явно не си се занимавал със старите помпи на ВАГ. Примерно на ААЗ или СБ, а ми пишеш че оправяш новите.

При износен елемент студени палят от раз. Загреят ли на 90 градуса и ги загасиш, почват мъките с паленето. И свещите да пуснеш принудително пак не помага.
Минал съм по този път едно време и за това го пиша.
Ако все още мислиш че студена помпа с износен елемент пали по-трудно от топла - питай някой дългогодишен майстор, занимавал се с помпи.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 09 май 2011 15:17

Zinoto написа:... Да милиграмите се променят, но не с чука и затова ефекта е различен mhihi

Това не го пиши повече за да не се излагаш.
По-старите в този форум знаят ,че пусках тема свързана с принципа на работа на ВП37 и отговорите бяха отчайващи. Тогава само колегата WasteLand_TD отговори точно и ясно и го помолих да си изтрие поста. Отговор от друг не получих. Това е дълга тема, в която не искам пак да се впускам.

И така милиграмите на празен ход ВИНАГИ са едни и същи. А това което ти променяш е съвсем друго, но явно не знаеш.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 09 май 2011 15:26

Знам го това за старите и като се полеят със студена вода и палят, но има изключения особено при Лукас да е по-проблемен студения старт все при износен елемент. А това за милиграмите имах предвид като показания на ВАГ-КОМ, нямаше нужда да остроумничиш. Мисля, че не знаеш как да пуснеш повече гориво от помпата без да местиш блока!

Martosax87
Автомобил: Passat B7 DSG + Altea XL DSG
Двигател: CFGB + BKD

Мнениеот Martosax87 » Пон 09 май 2011 17:26

gareto_ написа:Здрасти колега.Кажи какъв е проблема по ГНП-то.Защо си мислиш че се е износила?Дай повечко инфо.

Това, че се е износила, не са мои думи, а на майстора, който ми прави колата. Просто го цитирах.

Но както виждам в постовете на колегите, явно такова понятие за помпата, все пак има.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Вто 10 май 2011 9:10

Андонов, в крайна сметка, помогна ли нещо на човека пуснал темата като изписа толкова поста с ясната цел да ме изкараш неразбиращ? Виж ако има шанс да му сложиш чип веднага ще го "упътиш".

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 10 май 2011 10:02

Разбира се. Да знае колегата, че всеки писал, че разбира от помпи може да му вземе парите и да каже, че е компенсирал износването на елемента.

п.с. а че се занимавам с чипосване, до сега никъде не съм писал по форумите, за разлика от теб пишейки във всяка тема че оправяш ГНП-та.

Върни се в “Дизелови агрегати”