реших да пусна тази тема, за да може всеки да разкаже за местата, които е посетил през свободното си време (забележителности, хотели, хижи, къмпинги, ресторанти, заведения - общо взето всички интересни места из страната, до които пътуваме, когато имаме време и финансова възможност), да сподели впечаленията си за цени, обслужване, да каже от какво е останал доволен и от какво е бил разочарован.
Идеята ми е, предварително да бъдем подготвени, за множеството "подводните камъни", които ни дебнат на всеки километър!
ресторант "Водопада" под Бачковския манастир
През уикенда се вдигнахме с едно приятелско семейство и с две коли от София тръгнахме за Бачковския манастир. Времето беше чудесно за шофиране и разходка. Към обяд пристигнахме в подножието на манастира - паркингът беше претъпкан и едвам намерихме места, всяко по 3 лв. От там пеша нагоре, по калдаръмения път между безброй сергийки, предлагащи какво ли не на туристите, към манастира. Разбира се, навръщане решихме да обядваме в някое от безбройните заведения под манастира и избрахме едно от което не се чуваше чалга (алергичен съм), а именно "Водопада". На пръв поглед мястото изглежда приятно, избрахме си маса за 8 човека в градината, близо до истинко водопадче, намиращо се в единя край на ресторанта.
Всички сервитьори бяха на видима възраст над 50 г. и вероятно поради тази причина се разхождаха лежерно около масите. Донесоха ни менюта след 20 минути чакане, при положение, че заведението не беше пълно и на 50% ?! Сервитьоркара изфъфли нещо от сорта на: "Ами ... той ... никой не ми е казал да дойда", ние се спогледахме, но си замълчахме и почнахме да избираме нещо за хапване. Цените, даааааа, а цените бяха ИЗВЪНЗЕМНИ, чаша (рядък до безобразие) таратор 2,50лв.

В този "Водопад=Лайнопад", НИКОГА повече няма да ми стъпи крака там.