Изгорял електродвигател за багажник на БОРА
-
Христо Стайков
- Автомобил:
- Двигател:
Изгорял електродвигател за багажник на БОРА
Здравейте колеги,от два дена багажника ми се отваря само с ключа,от бутона не се задейства електромоторчето.Днес реших да видя за какво става въпрос,оказа се,че е изгоряло,при задействане на бутона(микроключето) се подава напрежение към електромоторчето но след като го пусна не се прекъсва веригата и в следствие на това е изпушило,като измине известно време се прекъсва но може да е и след 10 минути и моторчето загрява много,понякога пък си връща само след 3-5 секунди.Сложих друго моторче но изключих клемата за да не изгори и то.Та въпроса ми е от къде може да е проблема,дали някое реле за време или нещо друго??? ПП:Търсих във Форума но не открих нищо,ако някой колега може да удари едно рамо ще съм много благодарен.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Изгорял електродвигател за багажник на БОРА
Колега нз на бората как е но такъв тип моторчета си имат вътре платка с електроника която командва завъртане напред назад и да изключи моторчето при определено натоварване-обикновенно след достигане на крайна позиция.На такъв принцип са ел антените,ел стъклата машинките за вдигане и смъкване на фаровете и т н.Та стигаме до въпроста ти къде мери че подава напрежение към моторчето?
-
Христо Стайков
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,при това моторче няма такива екстри.Тук се подава ток за да изтика буталото а има лентова пружина която го връща.Напрежението го меря на буксата за електромотора.Преди малко разпарчатосах изгорелия мотор,вътре няма нищо освен ротор и статор.При Бората доколкото установих микроключето подава само сигнал на някакво реле може би,което подава захранване към моторчето,понеже след като го задействам,изключвам буксата към микроключето а на моторчето продължава да се подава напрежение.Мисля,че моторчето е като за централно заключване на някои видове автомобили,понеже това което сложих е от Сеат.
-
Христо Стайков
- Автомобил:
- Двигател:
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Добре де а на вратите със електромеханично заключване ли си и като отключваш багажника само той ли се отваря или и вратите и обратното.Мисълта ми е да видиш на вратите колко и дали има закъснение при спиране на напрежението.Инак ако микроключето управлява само реле то или няма да работи или ще залепне и няма да отлепи.
пп абе стрва ми се че не може да е така все пак като стигне в крайно положение буталото трябва мотора да спре,дали със микро ключе там като краен изключвател дали със схема следяща тока примерно при релето не може иначе.
пп абе стрва ми се че не може да е така все пак като стигне в крайно положение буталото трябва мотора да спре,дали със микро ключе там като краен изключвател дали със схема следяща тока примерно при релето не може иначе.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”