Изгорял електродвигател за багажник на БОРА

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Изгорял електродвигател за багажник на БОРА

Мнениеот Христо Стайков » Чет 12 май 2011 17:02

Здравейте колеги,от два дена багажника ми се отваря само с ключа,от бутона не се задейства електромоторчето.Днес реших да видя за какво става въпрос,оказа се,че е изгоряло,при задействане на бутона(микроключето) се подава напрежение към електромоторчето но след като го пусна не се прекъсва веригата и в следствие на това е изпушило,като измине известно време се прекъсва но може да е и след 10 минути и моторчето загрява много,понякога пък си връща само след 3-5 секунди.Сложих друго моторче но изключих клемата за да не изгори и то.Та въпроса ми е от къде може да е проблема,дали някое реле за време или нещо друго??? ПП:Търсих във Форума но не открих нищо,ако някой колега може да удари едно рамо ще съм много благодарен.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Изгорял електродвигател за багажник на БОРА

Мнениеот fox_vt » Чет 12 май 2011 18:32

Колега нз на бората как е но такъв тип моторчета си имат вътре платка с електроника която командва завъртане напред назад и да изключи моторчето при определено натоварване-обикновенно след достигане на крайна позиция.На такъв принцип са ел антените,ел стъклата машинките за вдигане и смъкване на фаровете и т н.Та стигаме до въпроста ти къде мери че подава напрежение към моторчето?

Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Христо Стайков » Чет 12 май 2011 19:18

Колега,при това моторче няма такива екстри.Тук се подава ток за да изтика буталото а има лентова пружина която го връща.Напрежението го меря на буксата за електромотора.Преди малко разпарчатосах изгорелия мотор,вътре няма нищо освен ротор и статор.При Бората доколкото установих микроключето подава само сигнал на някакво реле може би,което подава захранване към моторчето,понеже след като го задействам,изключвам буксата към микроключето а на моторчето продължава да се подава напрежение.Мисля,че моторчето е като за централно заключване на някои видове автомобили,понеже това което сложих е от Сеат.

Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Христо Стайков » Чет 12 май 2011 21:56

:?: :?: :?: :?: :?:

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 12 май 2011 22:25

Добре де а на вратите със електромеханично заключване ли си и като отключваш багажника само той ли се отваря или и вратите и обратното.Мисълта ми е да видиш на вратите колко и дали има закъснение при спиране на напрежението.Инак ако микроключето управлява само реле то или няма да работи или ще залепне и няма да отлепи.
пп абе стрва ми се че не може да е така все пак като стигне в крайно положение буталото трябва мотора да спре,дали със микро ключе там като краен изключвател дали със схема следяща тока примерно при релето не може иначе.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”