Дайте някакви предположения,защото ми бърка в нервите тоя звук, макар и да не е силен му се впрягам.
Виене от задната част на колата ?
- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
Виене от задната част на колата ?
Здравейте, колата е поло 1.4 16в с барабани отзад. Значи проблема е,че от известно време като карам с 40-50км/ч и като я пусна по инерция се чува едно не точно виене ами по-скоро като виене на гума, което при по-голяма скорост не го чувам, но не знам изчезва ли или заради останалите звуци не го чувам. Значи днес смених лагерите на въпросната гума като си дадох барабана да ми ги набият на стенд, също така смених пружините на спирачната система с чисто нови, спирачните цилиндърчета и накладките на двете гуми направо все едно им направих основен ремонт, въртят се леко гумите и нямат никакъв луфт, спирачките бачкат идеално, задното окачване е наред, а звука си остана ? Мисля си за крива ос на въпросната гума, но не знам как да я проверя (на око оста не е крива
) в същото време при висока скорост не ми тресе... Другото,за което си мисля, но което не е особено свързано е, че тампоните на амортисиорите ми отпред, тези горе са доста разбити като вдигна предния капак и се вижда едно 2 см луфт при тях. Има ли вариант от това да е?
Дайте някакви предположения,защото ми бърка в нервите тоя звук, макар и да не е силен му се впрягам.
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Виене от задната част на колата ?
може да е шум от гумите. Просто да шумят на пътната настилка, поради неравномерно износване. Пробвай да завъртиш гумите. Задна лява с предна дясна и задна дясна с предна лява! Редът е задължителен.
- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
ще ги разменя, но поринцип не са износени грам гумите , те са някаква гадна дебика и са мн твърди не им се износва грайра но за сметка на това няма грам сцепление с пътя
. Но не е от настилката с доста гуми съм я карал колата и не е вила така 
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Какво ще рече:
?Blizzarder-VW написа: дадох барабана да ми ги набият на стенд
Anbuch написа:Какво ще рече:?Blizzarder-VW написа: дадох барабана да ми ги набият на стенд
Предполага се е искал да каже на преса.
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Принципно при монтиране на задни главини, било то барабан или диск се оставя минимален луфт! Не се натягат лагерите! Ако нямаш луфт, ще износиш лагера адски бързо!
Принципно, гумите може да вият не че са износени а от самата шарка! Имам едни зимни Нокиан с които съм като тролей до 70км в час и след това изчезва, ама как държат на сняг .. не е истина просто!
И трето, не на последно ... когато се сменят лагери, се сменят и на двете задни колела едновремено! много често шум, който ти се струва, че чуваш от ляво, е всъщност от дясното колело и обратно!
Принципно, гумите може да вият не че са износени а от самата шарка! Имам едни зимни Нокиан с които съм като тролей до 70км в час и след това изчезва, ама как държат на сняг .. не е истина просто!
И трето, не на последно ... когато се сменят лагери, се сменят и на двете задни колела едновремено! много често шум, който ти се струва, че чуваш от ляво, е всъщност от дясното колело и обратно!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Дебика или Дебица - синковеца бе с такива, шумни са.
Усили радиото!
Усили радиото!
- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
Абе лагерите добре сме ги затегнали, все пак що москвичи имаше да се научим не е истина
Не мисля повече да се занимавам с тоя проблем, ако евентуално се усили - тогава. А гумите са трагедия те че си шумят си е съвсем друго 
- outOftouch
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имах подобен проблем .. смених лагерите и се оправи .. главното,което е .. че не винаги може да познаеш от коя страна ти е отишъл лагера.. 

- slavi13
- Автомобил:
- Двигател:
не сменяй посоката на гумата, като предна лява да е сложиш задна дяска, в някой случай вият като лагери, ако си ги взел втора употреба прекарай ръката си отгоре по граиферите, ръката ще ти се плъзга ако е по посоката в която се е въртяла преди, ако не, ще усетиш леки ръбчета в края на граифера и вероятноста да (вие) като на лагер е много голяма, взвми от друга кола, за да пробваш и отхвърлиш тази вероятност. Провери е и на стенд да не би да ти е изкривена оста или си огледай старата гума как се износва
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”