Виене от задната част на колата ?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Виене от задната част на колата ?

Мнениеот Blizzarder-VW » Пет 13 май 2011 19:37

Здравейте, колата е поло 1.4 16в с барабани отзад. Значи проблема е,че от известно време като карам с 40-50км/ч и като я пусна по инерция се чува едно не точно виене ами по-скоро като виене на гума, което при по-голяма скорост не го чувам, но не знам изчезва ли или заради останалите звуци не го чувам. Значи днес смених лагерите на въпросната гума като си дадох барабана да ми ги набият на стенд, също така смених пружините на спирачната система с чисто нови, спирачните цилиндърчета и накладките на двете гуми направо все едно им направих основен ремонт, въртят се леко гумите и нямат никакъв луфт, спирачките бачкат идеално, задното окачване е наред, а звука си остана ? Мисля си за крива ос на въпросната гума, но не знам как да я проверя (на око оста не е крива :D ) в същото време при висока скорост не ми тресе... Другото,за което си мисля, но което не е особено свързано е, че тампоните на амортисиорите ми отпред, тези горе са доста разбити като вдигна предния капак и се вижда едно 2 см луфт при тях. Има ли вариант от това да е?
Дайте някакви предположения,защото ми бърка в нервите тоя звук, макар и да не е силен му се впрягам. :)

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Виене от задната част на колата ?

Мнениеот Bobi_S13 » Пет 13 май 2011 19:44

може да е шум от гумите. Просто да шумят на пътната настилка, поради неравномерно износване. Пробвай да завъртиш гумите. Задна лява с предна дясна и задна дясна с предна лява! Редът е задължителен.

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Пет 13 май 2011 22:30

ще ги разменя, но поринцип не са износени грам гумите , те са някаква гадна дебика и са мн твърди не им се износва грайра но за сметка на това няма грам сцепление с пътя :D . Но не е от настилката с доста гуми съм я карал колата и не е вила така :)

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 14 май 2011 7:14

Какво ще рече:
Blizzarder-VW написа: дадох барабана да ми ги набият на стенд
?

Потребителски аватар
rokera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera » Съб 14 май 2011 8:26

Anbuch написа:Какво ще рече:
Blizzarder-VW написа: дадох барабана да ми ги набият на стенд
?

Предполага се е искал да каже на преса.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Съб 14 май 2011 8:34

Принципно при монтиране на задни главини, било то барабан или диск се оставя минимален луфт! Не се натягат лагерите! Ако нямаш луфт, ще износиш лагера адски бързо!

Принципно, гумите може да вият не че са износени а от самата шарка! Имам едни зимни Нокиан с които съм като тролей до 70км в час и след това изчезва, ама как държат на сняг .. не е истина просто!

И трето, не на последно ... когато се сменят лагери, се сменят и на двете задни колела едновремено! много често шум, който ти се струва, че чуваш от ляво, е всъщност от дясното колело и обратно!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 14 май 2011 8:41

Дебика или Дебица - синковеца бе с такива, шумни са.
Усили радиото! :lol:

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Съб 14 май 2011 15:49

Абе лагерите добре сме ги затегнали, все пак що москвичи имаше да се научим не е истина :D Не мисля повече да се занимавам с тоя проблем, ако евентуално се усили - тогава. А гумите са трагедия те че си шумят си е съвсем друго :D

Потребителски аватар
outOftouch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот outOftouch » Съб 21 май 2011 19:01

Аз имах подобен проблем .. смених лагерите и се оправи .. главното,което е .. че не винаги може да познаеш от коя страна ти е отишъл лагера.. :talk:

Потребителски аватар
slavi13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavi13 » Пон 23 май 2011 0:33

не сменяй посоката на гумата, като предна лява да е сложиш задна дяска, в някой случай вият като лагери, ако си ги взел втора употреба прекарай ръката си отгоре по граиферите, ръката ще ти се плъзга ако е по посоката в която се е въртяла преди, ако не, ще усетиш леки ръбчета в края на граифера и вероятноста да (вие) като на лагер е много голяма, взвми от друга кола, за да пробваш и отхвърлиш тази вероятност. Провери е и на стенд да не би да ти е изкривена оста или си огледай старата гума как се износва

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”