Проблем при превключване.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Проблем при превключване.

Мнениеот Kuncavia » Пон 28 юни 2010 18:45

Здравейте колеги, от месец на сам имам досаден проблем, включвам от 2-ра на 3-та примерно и при отпускането на съединителя и лекото подаване на газ се чува едно грубо скърцане, не е всеки път но е досадно. От какво може да е тва ? Окачване, съедините или скоростна кутия. Нз дали има общо преди време ми падна двигателя... скъсани болтове и тампон. Горе долу от тогава го има тва скърцане. :drunk Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо :dummy:

Поздрави.

taz00
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем при превключване.

Мнениеот taz00 » Пон 28 юни 2010 19:10

Kuncavia написа:Здравейте колеги, от месец на сам имам досаден проблем, включвам от 2-ра на 3-та примерно и при отпускането на съединителя и лекото подаване на газ се чува едно грубо скърцане, не е всеки път но е досадно. От какво може да е тва ? Окачване, съедините или скоростна кутия. Нз дали има общо преди време ми падна двигателя... скъсани болтове и тампон. Горе долу от тогава го има тва скърцане. :drunk Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо :dummy:

Поздрави.

:arrow: виж
какса танпоните на скоростите ако са здрави остават само денферните пружини на феродовият диск

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Вто 29 юни 2010 17:41

Каде се намират тампоните неква идея?

п.с. от време на време не влиза 1-ва 2-ра 5-та като хората трябва малко напън, но звукът не е от там :drunk

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Сря 30 юни 2010 11:37

Имаш ли масло в кутията?

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Сря 30 юни 2010 13:10

Да смених го преди 20-тина хиляди. Най вероятно ще да е тампон, а за трудното влизане... знае ли се

Потребителски аватар
RACER GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RACER GTI » Сря 30 юни 2010 19:05

колега кажи каква е скоростната система,с жила или лостов механизъм

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Сря 30 юни 2010 19:19

Никва идея брат Golf IV 1.9 TDI 110 hp 5 скорости.

taz00
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот taz00 » Чет 01 юли 2010 6:10

Kuncavia написа:Никва идея брат Golf IV 1.9 TDI 110 hp 5 скорости.

:arrow: ако е лостов механизъм може втулките и тампончета даса износени а ако е на жила може някои синхронизатор да прави парчета а междо другото скърцане ли е или стържене защото ака е стържене най вероятно ти е лагера на саиденитела :beer

Потребителски аватар
conchu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот conchu » Нед 08 май 2011 23:12

taz00 написа:
Kuncavia написа:Никва идея брат Golf IV 1.9 TDI 110 hp 5 скорости.

:arrow: ако е лостов механизъм може втулките и тампончета даса износени а ако е на жила може някои синхронизатор да прави парчета а междо другото скърцане ли е или стържене защото ака е стържене най вероятно ти е лагера на саиденитела :beer

аз имам проблем с кутията .. доста често ми се пъне 1вата, двуоми се да влезе между първа и задна защото забелязах че ми пресвятват задните светлини като ми запъне на 1ва. Също така освен 1ва започна и 3тата да не влиза,но това е рядкост, поне за момента. Като цяло мн смотано ми влизат предавките .. дали цялото това объркане се получава от къре което ми чатка на самият старт(само на 1ва) или нещо се получава обурквация в жилата :?:

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Мнениеот apolon » Пон 09 май 2011 18:18

Малко ми е трудно с тази кирилица,но трябва да ти отговоря.Имах сащия проблем 6 месеца и преди 2 дни го реших.Ще се пробвам да ти кача схеми и да пиша подробни обяснения,но ще ми трябва доста време.

apolon

Мнениеот apolon » Пон 09 май 2011 20:56

http://vwts.ru/vw_doc2/trans/02k/02k_02j_trans_rus.pdf
Виж горе.За съжаление неможах да кача само необходимите схеми.С тия PDF файлове...Незнам и как да кача снимка.
Колата ми е BORA 1.6;16V;скоростна кутия ERT-точно като на една от горните схеми,но записана там като ОК2.Купих колата преди 6 месеца(нов внос от немско)и още тогава си бъркаше първа и задна,а трета неможеше да се нацели.По светофарите си беше кошмар като незнаех дали ще тръгна напред.Скоростния лост не заставаше с/у 3_та=4_та,а някъде ...Преди 3 дни тотално взе да не влиза 1_ва и тръгнах да търся разбиращ майстор.Първите 2 незнаеха за такъв проблем,бутаха,ръчкаха и дотам.Третия-също;обаче даде много полезен съвет-да се разкачат 2_те щанги в моторния отсек преди скоростната кутия(шините със сферичните шарнири) и тогава да се пробва дали заяждането е от към скоростния лост или от към остта,която влиза в ск.кутия.Значи разкачаш означения на схемата передающий рычаг-този под шток переключения с балансом(само него да откачиш е достатъчно,щото после вкарването на сферата е бая зор).После ръчна диагностика:
1.Пробваш как се движи скоростния лост
-ако вече се движи свободно_ проблема е 1.тампон за окачване на ск.кутия;2.Избиращ механизъм на ск.кутия
2.ако ск.лост все още заяжда-проблема е в неговата сфера.
3.Пробваш как се движи оста на входа на ск.кутия-трябва лесно да се завърта на ляво и надясно и лесно да влиза напред в кутията и лесно да се дърпа назад.При мен лесно се въртеше,но заяждаше при движение напред-назад.Ако и при теб е там заяждането процедурата е следната:
Остта влизаща в ск.кутия(означена на горните схеми като переключающии щок)влиза в цилиндричен корпус(има отделна негова схема).В горната му част има "стопорный болт",а зад него тръбичка с пласмасова капачка(на схемата е показано като отвор).Те т"ва е отдушника на ск.кутия.Махаш капачката и със спринцовка(Възможно най-голямата)ръгаш 100мл.масло за ск.кутия(маслото след време отива в нея).Предварително обаче трябва да си подвързал щангите към ск.лост и докато вкарваш маслото ,някой трябва да ръчка ск.лост странично(Щока да се движи напред-назад в корпуса си)иначе маслото невлиза.Но дори и тогава за вкарване на 100мл. отива над половин час.Е хубавите работи стават бавно.Те т"ва е решението и като я покараш 2 дни ще забравиш за проблема.А най-добре раздвижи колата веднага след тази процедура.Успех. :beer

apolon

Мнениеот apolon » Пон 09 май 2011 21:42

Моля някой знаещ и можещ да обясни как от PDF фаил може да се качи само отделна схема и с каква програма в/у схемата могат да се нанесет означения и надписи.И как се качват снимки?Направете една такава разяснителна тема в началото на форума.Преди малко се обърнах на Паисий за да обясня на колегата как да си реши проблема.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Съб 14 май 2011 9:33

Къде мога да я закарам на преглед, че вече има моменти в който завъртам топката на лоста за да влезнат скоростите :banghead: Масло не е, съединителя отлепя от най-долу, така че и той не е. Понеже ми предстой реглаж на предницата се чудех дали не може да комбинирам с 1 преглед, но нз към кой да се обърна :beer

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 14 май 2011 18:45

Kuncavia написа:Къде мога да я закарам на преглед, че вече има моменти в който завъртам топката на лоста за да влезнат скоростите :banghead: Масло не е, съединителя отлепя от най-долу, така че и той не е. Понеже ми предстой реглаж на предницата се чудех дали не може да комбинирам с 1 преглед, но нз към кой да се обърна :beer

Човек Никси и Мишо в герман ги правят перфектно скоростите. :да:

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Съб 14 май 2011 23:15

Трябва да отида да ги прегледат, че не се трае вече, мусколна треска имам от превключване. А как ме човърка, от ква тъпотия може да е :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”