пинко написа:vpetrovbg написа:sesi85 написа:Здравейте, искам да си сменя крушките на километража и духалките, че светят много слабо, а някои са изгорели, но незнам къде мога да намеря такива:
IMG_0494.jpg
тази е от километража казаха ми, че се продавала заедно с пластамасата около нея
IMG_0496.jpg
тази е от духалките
Покрай тях може да сменя и крушките на фаровете (струва ми се, че и те не светят добре), но незнам на какво да се спра като избор за цена до 25 лв за брой. От форума преобладаваше мнението, че за късите светлини за Н1, а за дългите Н4, но имаше и други мнения за това моля някой да каже точно какви са.

Н1 са ти крушките и на късите и на дългите. Н4 е крушка с две светлини, т.е. за едносекционен фар. Скоро си сложих релета на фаровете и крушки OSRAM NBR - цена 12,00 лв за брой и резултата е отличен!

а дали ще споделиш колко пари ти излезнаха тия релета с монтажа

Ами виж сега: руско реле за фарове за мъгла на Лада + буксата ми струваше 5,00 лева, 10 метра кабел 2,5 кв.м. - някъде около 5,00 лв. и малко кабелни обувки някакви стотинки и предпазител 10А с гнездото - 12,00 лева и останалото - запояване и монтиране е от мен - без пари

. Иначе хич не разбирам от електрически работи, но се оказа много просто благодарение на подробните обяснения на Радо -
radotom. Значи до тук около 25,00 лв с кабелните обувки и термосвиваемия шлаух. Крушките ги вземам с отстъпка и двете ми легнаха някъде около 20,00 лева, но може и да не се сменят крушките

. Аз така си реших, за да не слагам измислен китайски ксенон и съм доволен от постигнатото!

Има много теми във форума за тези неща...