Крушки и диоди за Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
sesi85
Автомобил:
Двигател:

Крушки и диоди за Б4

Мнениеот sesi85 » Нед 15 май 2011 17:01

Здравейте, искам да си сменя крушките на километража и духалките, че светят много слабо, а някои са изгорели, но незнам къде мога да намеря такива:
IMG_0494.jpg
тази е от километража казаха ми, че се продавала заедно с пластамасата около нея
IMG_0496.jpg
тази е от духалките
Покрай тях може да сменя и крушките на фаровете (струва ми се, че и те не светят добре), но незнам на какво да се спра като избор за цена до 25 лв за брой. От форума преобладаваше мнението, че за късите светлини за Н1, а за дългите Н4, но имаше и други мнения за това моля някой да каже точно какви са. :beer

Потребителски аватар
danielmihov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Крушки и диоди за Б4

Мнениеот danielmihov » Нед 15 май 2011 19:15

Такива крушки има в почти всеки магазин за авто джунджурии и за авточасти.

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Нед 15 май 2011 19:52

danielmihov написа:Такива крушки има в почти всеки магазин за авто джунджурии и за авточасти.

Абсолютно.Има ги във всички автотунинг -мания и т.н.т..И струват стотинки.

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Нед 15 май 2011 20:17

sesi85 написа:Здравейте, искам да си сменя крушките на километража и духалките, че светят много слабо, а някои са изгорели, но незнам къде мога да намеря такива:
IMG_0494.jpg
тази е от километража казаха ми, че се продавала заедно с пластамасата около нея
IMG_0496.jpg
тази е от духалките
Покрай тях може да сменя и крушките на фаровете (струва ми се, че и те не светят добре), но незнам на какво да се спра като избор за цена до 25 лв за брой. От форума преобладаваше мнението, че за късите светлини за Н1, а за дългите Н4, но имаше и други мнения за това моля някой да каже точно какви са. :beer

Н1 са ти крушките и на късите и на дългите. Н4 е крушка с две светлини, т.е. за едносекционен фар. Скоро си сложих релета на фаровете и крушки OSRAM NBR - цена 12,00 лв за брой и резултата е отличен! :drive

Потребителски аватар
пинко
Автомобил: passat b4
Двигател: 1.8 abs 1994

Мнениеот пинко » Нед 15 май 2011 20:43

vpetrovbg написа:
sesi85 написа:Здравейте, искам да си сменя крушките на километража и духалките, че светят много слабо, а някои са изгорели, но незнам къде мога да намеря такива:
IMG_0494.jpg
IMG_0496.jpg
тази е от духалките

Н1 са ти крушките и на късите и на дългите. Н4 е крушка с две светлини, т.е. за едносекционен фар. Скоро си сложих релета на фаровете и крушки OSRAM NBR - цена 12,00 лв за брой и резултата е отличен! :drive

а дали ще споделиш колко пари ти излезнаха тия релета с монтажа :да:

sesi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sesi85 » Нед 15 май 2011 21:53

Поразрових се и намерих сайт за пазаруване от нета, в който предлагат следното:
http://autoring.bg/product_view.php?product_id=965 - тия за километража
http://autoring.bg/product_view.php?product_id=975 - за духалките
http://autoring.bg/product_view.php?product_id=923 - и тези крушки за фаровете мисля, че ще ми свършат работа. :)

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Пон 16 май 2011 18:46

пинко написа:
vpetrovbg написа:
IMG_0494.jpg
IMG_0496.jpg
тази е от духалките

а дали ще споделиш колко пари ти излезнаха тия релета с монтажа :да:

Ами виж сега: руско реле за фарове за мъгла на Лада + буксата ми струваше 5,00 лева, 10 метра кабел 2,5 кв.м. - някъде около 5,00 лв. и малко кабелни обувки някакви стотинки и предпазител 10А с гнездото - 12,00 лева и останалото - запояване и монтиране е от мен - без пари :D . Иначе хич не разбирам от електрически работи, но се оказа много просто благодарение на подробните обяснения на Радо - radotom. Значи до тук около 25,00 лв с кабелните обувки и термосвиваемия шлаух. Крушките ги вземам с отстъпка и двете ми легнаха някъде около 20,00 лева, но може и да не се сменят крушките :wink: . Аз така си реших, за да не слагам измислен китайски ксенон и съм доволен от постигнатото! :да: Има много теми във форума за тези неща... :deal

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Вто 17 май 2011 23:08

vpetrovbg написа:Ами виж сега: руско реле за фарове за мъгла на Лада + буксата ми струваше 5,00 лева, 10 метра кабел 2,5 кв.м. - някъде около 5,00 лв. и малко кабелни обувки някакви стотинки и предпазител 10А с гнездото - 12,00 лева и останалото - запояване и монтиране е от мен - без пари :D . Иначе хич не разбирам от електрически работи, но се оказа много просто благодарение на подробните обяснения на Радо - radotom. Значи до тук около 25,00 лв с кабелните обувки и термосвиваемия шлаух. Крушките ги вземам с отстъпка и двете ми легнаха някъде около 20,00 лева, но може и да не се сменят крушките :wink: . Аз така си реших, за да не слагам измислен китайски ксенон и съм доволен от постигнатото! :да: Има много теми във форума за тези неща... :deal

Колега а колко вата са тия крушки че нещо не ми се връзва. 10 Ампера на 12 В са си 120 Вата, което реално погледнато си е нищо понеже оригиналние крушки 2-те идват 110 Вата. Следователно и новите ти трябва да са някъде там щом ги правиш с този предпазител (освен ако не е по 1 10 амперов за всяка лампа). Не го казвам за да се заяждам или нещо друго, но искам да разбера каква е идеята да преправяш оригиналната инсталация ако не слагаш по мощни крушки, че и аз се замисля да си пооправя фаровете че не ми харесва как светят, а пък всеки ден чета различни статии : ще махат няма да махат нефабричните ксенони.

Потребителски аватар
c_todorov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот c_todorov » Вто 17 май 2011 23:29

Ivelin написа:Колега а колко вата са тия крушки че нещо не ми се връзва. 10 Ампера на 12 В са си 120 Вата, което реално погледнато си е нищо понеже оригиналние крушки 2-те идват 110 Вата. Следователно и новите ти трябва да са някъде там щом ги правиш с този предпазител (освен ако не е по 1 10 амперов за всяка лампа). Не го казвам за да се заяждам или нещо друго, но искам да разбера каква е идеята да преправяш оригиналната инсталация ако не слагаш по мощни крушки, че и аз се замисля да си пооправя фаровете че не ми харесва как светят, а пък всеки ден чета различни статии : ще махат няма да махат нефабричните ксенони.

Заради пада на напрежение в оригиналната инсталация (ключа за фаровете). Идеята е, че с контактите на релетата подаваш на крушките директно напрежението от акумулатора, а ключа на фаровете подава само управляващо напрежение на бобините на релетата... По този въпрос има доста писано във форума (+ схеми).

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 17 май 2011 23:49

Да, разглоби ключа, виж как са контактите и всичко ще ти се изясни... не съм чел нагоре, ама ако е сложил 10А бушон наистина е малко и ще грее, поне 15 най-добре 20 и не китайски.

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Сря 18 май 2011 21:31

c_todorov написа:
Заради пада на напрежение в оригиналната инсталация (ключа за фаровете). Идеята е, че с контактите на релетата подаваш на крушките директно напрежението от акумулатора, а ключа на фаровете подава само управляващо напрежение на бобините на релетата... По този въпрос има доста писано във форума (+ схеми).

Благодаря колега. За схемите няма какво да се гледат то всеки който знае откъде на къде "тече" тока му е ясно как става, но врътката че ключа на фаровте го играе някакво съпротивление не я знаех :oops: . Ще погледна моя как е че ми стана интерсно, а и това явно обяснява защо фаровете светят по силно като пресветвам с "полицейските" фарове :).

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Сря 18 май 2011 22:20

Ivelin написа:
c_todorov написа:

Благодаря колега. За схемите няма какво да се гледат то всеки който знае откъде на къде "тече" тока му е ясно как става, но врътката че ключа на фаровте го играе някакво съпротивление не я знаех :oops: . Ще погледна моя как е че ми стана интерсно, а и това явно обяснява защо фаровете светят по силно като пресветвам с "полицейските" фарове :).

И най-добре си измери колко волта напрежение ти стига до крушката без да откачаш буксата на крушката, т.е. да свети /под товар/ и веднага ще видиш колко ти е пада в сравнение с това на самия акумулатор при работещ двигател /генератор/.

sesi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sesi85 » Чет 26 май 2011 16:10

Някой може ли да ми каже магазин в София, където мога да намеря лампите за километража и парното, че досега все удрям на камък с тия крушки, а те са ми по нужни за момента. Утре мисля да пробвам по цар Симеон да видя там какво ще има Благодаря. :)

Потребителски аватар
c_todorov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот c_todorov » Чет 26 май 2011 19:28

За километража могат да се вземат обикновени крушки (мисля, между 1 W и 1,5 W бяха). Могат да се поставят във фасунгата - аз направих така, но не помня :? дали се наложи да запоя изводите на кушката към тези на фасунгата или се минаваше и без тази операция.

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Пет 27 май 2011 21:33

sesi85 написа:Някой може ли да ми каже магазин в София, където мога да намеря лампите за километража и парното, че досега все удрям на камък с тия крушки, а те са ми по нужни за момента. Утре мисля да пробвам по цар Симеон да видя там какво ще има Благодаря. :)

От Ауто+ съм вземал и всичките ги имат заедно с фасунгите за километража. А твоите изгорели ли са или искаш просто да си ги смениш?

Върни се в “Passat”