Всички Б5 и техните фарове с лупи

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Всички Б5 и техните фарове с лупи

Мнениеот feikot » Нед 15 май 2011 13:15

Отдавна се каня да направя една тема,която да обобщи всички новопоявяващи се теми от сорта на "Фарове за Б5", "Фарове с лупа за Б5","Какви фарове за Б5",така всички,които се интересуват ще имат една тема в която да прочетат.Това е идеята поне,да се надявам,че ще стане така и няма да се появяват такива теми повече.Предлагам като за начало,който пише в темата,да казва какви са фаровете,с какви крушки/ксенон е като цветова температура,производител на фарове и ксенон,впечатления и снимки.Това би помогнало доста на всеки който е решил да си сменя фаровете било то заради тунинг или за да си помага нощем.

Моите са Депо,с ксенон китайски 5300К,на дългите с 6000К ксенон.Не съм особено очарован от светенето на късите,с оглед на мненията които бях чел -"Прогледнах","Не ми трябват дълги" и прочие.Не знам дали в мене е проблема,но наистина не съм особено доволен.Че има разлика има,но може би е 1/10 по-добре от като беше ксенона на рефлектора.Може и аз да си набивам филма,за това е добре да има и снимки,не че се придобива кардинална представа,но поне повърхностна.

Също,бих помолил някой ако има техника,не за реглаж,а за измерване интензитета на фаровете (ако изобщо има такава),да се разкрие :wink: ,с удоволствие бих го посетил,поне да каже дали си въобразявам и всичко е наред или има проблем.Особена молба имам,за тези с фарове Депо,да пуснат по една снимка.

Последна промяна от group® на Нед 15 май 2011 16:17, променено общо 1 път.
Причина: преместена

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Re: Всички Б5 и техните фарове с лупи

Мнениеот vpetrovbg » Нед 15 май 2011 20:33

Здравей колега. Аз ще ти кажа своето наблюдение за Венто. Знам, че не е по темата и се надявам да не се сърдиш, но на брат ми му сложихме фарове ДЕПО с ангелски очи и ксенон 6000К. Не светят добре самите фарове, трудни са за регулиране, но се получава едно тъмно петно между двата фара и въобще не си струваше да си сменя оригиналния фар. Така и аз се разколебах да сменям моите само заради едната визия :cry: .А иначе той работи с едни уреди, които мерят осветеност и може да се сравни, колко повече светят ксеноновите в сравнение с халогенните фарове.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Нед 15 май 2011 21:30

Е,да се сърдя чак :) мнения да се трупат,защото лупата на другите модели на Депо например,не вярвам да е коренно различна от модела за Б5.

На мен в сервиза където регулираха фаровете казаха,че за първи път отива някой на реглаж с такива фарове,които да концентрират и отсичат толкова добре светлината.Следващото което мисля да направя е да си взема Осрам крушки Д2С,ама толкова ще ме е яд,ако и те не светят,че ще взема да се напия.

Брат ти къде е,в Пловдив ?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 15 май 2011 23:29

feikot написа:Е,да се сърдя чак :) мнения да се трупат,защото лупата на другите модели на Депо например,не вярвам да е коренно различна от модела за Б5.

На мен в сервиза където регулираха фаровете казаха,че за първи път отива някой на реглаж с такива фарове,които да концентрират и отсичат толкова добре светлината.Следващото което мисля да направя е да си взема Осрам крушки Д2С,ама толкова ще ме е яд,ако и те не светят,че ще взема да се напия.

не се набутвай с крушките-от фаровете е проблема :idea:

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пон 16 май 2011 1:35

:banghead: :banghead: Да я сменям освен ?

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Пон 16 май 2011 18:35

feikot написа:

Ами той си е тук постоянно. Работи във фирма за измерване факторите на работната среда и това коментирахме, че с уреда, с който мерят осветеноста на помещенията, с него може де се измери осветеноста от ксеноновия и халогенния фар и да се направи реално сравнение, колко са "по-добри" китайските ксенони в сравнение с оригиналния халогенен фар. Неговите ксенонови крушки на ДЕПО-то в момента са такива за фар с лупи. Не знам, ако сложи такава за рефлекторен фар, дали ще се подобрят нещата :roll: ? Един колега от форума е сложил на Пасат Б4 такива фарове, но с ксенонови крушки от Мерцедес и казва, че фаровете светят много добре, ама знам ли? Работата отива към наливане на пари за разни вариянти и в един момент не се знаел колко "+" - ве ще постигнеш с тези "-" - си. :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пон 16 май 2011 18:49

Драсни ми да отскоча до Пловдив,когато решите да го правите това.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пон 16 май 2011 18:56

Аз мога да изкажа мнение за ФК с ксенон 5000 к луксима на късите.
В сравнение с оригиналните на пасата с халогенна крушка-доста по добро осветяване . Наистина прогледнах както се казва.
Негативи - единия трепти незнам защо,самия рефлектор вътре на който е лупата се клати много,а уж всичко е здраво-подам ли леко газ трептенето спира.Кондензират доста зимно време-оригиналните рядко кондензираха (предимно лятото като са нагряти и се мие колата със студена вода).
Не съм карал оригиналния фар с ксенон и немога да направя сравнение по това отношение.

Ако пак трябваше да си купувам фарове определено нямаше да взема ФК или Депо- какво щях да взема ли - незнам , вероятно щях да вградя едни хубави лупи на оригиналните фарове , да пръсна черно рефлектора и да им направя стъклата гладки за да светят добре .

Чувал съм че Ин-Про светели много добре - но само съм чувал.
Един приятел има на депо ако не се лъжа - от тези които са само с лупа , без ангелски очи. Та за светенето добре светели в сравнение с оригинални + ксенон , обаче здраво трептяли както моя единия . Той им сложил гъбички за миене под рефлекторите и почти не трептят вече .

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 16 май 2011 21:28

върха на черешката,ама не за всеки джоб mhihi
п.п цената е за бройка
http://www.oscaro.com/projecteur-princi ... 8472-259-p

Потребителски аватар
bangobango
Двигател: AFN

Мнениеот bangobango » Пон 16 май 2011 23:27

Колата е Б5, фаровете са Депо с ангелски очи, черни, светлината е от ксенон 6000К на Lux.Pro. На дългите съм с OsraN NightBreaker и буквално са жълти пред ксенона. За видимостта съм предоволен, особено ако карам на максимално вдигнати фарове извън града ми стигат само късите. Иначе самите фарове си имат недостатък. Прекалено много трептят по дупките. Иначе не ми се оросяват нито зима нито лято. Като цяло съм доволен от комбинацията. Да вметна нещо - ксенона от ниския клас препоръчвам да се пали 10-15 секунди след запалване на двигателя, понеже изисква голям стартов ток, а акумулатора се изтощава от паленето и като се пуснат веднага фаровете, ксенона трепти неприятно докато загрее.
http://picbg.net/u/62985/45380/549996.jpg

apv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот apv » Вто 17 май 2011 0:27

niks76 написа:върха на черешката,ама не за всеки джоб mhihi
п.п цената е за бройка
http://www.oscaro.com/projecteur-princi ... 8472-259-p

Моята е фабрично с такива. Наистина са много добри, регулират се автоматично, дълги почти не ползвам, крушките не знам какви са, защото не са горяли.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Вто 17 май 2011 0:37

Качи някоя снимка да видим,или ако има някой апарат за интензитет,още по-добре.

Потребителски аватар
wiseman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wiseman » Вто 17 май 2011 1:04

Моите са същите, ето малко снимки.
Дългите не ги ползвам - няма смисъл. :mrgreen:
Прикачени файлове
hella1.JPG
hella2.JPG
hella3.JPG

Потребителски аватар
bozhan_2000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bozhan_2000 » Вто 17 май 2011 9:40

И моите са такива, ама са паднали много долу, май трябва да закарам колата да я вържат към VAG-KOm да я регулират. :banghead:

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Вто 17 май 2011 19:17

wiseman написа:Моите са същите, ето малко снимки.
Дългите не ги ползвам - няма смисъл. :mrgreen:

Е това вече е истински фар! :да:

Върни се в “Passat”