Тече нафта от помпата на голф 2 1.6д

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
karrlito
Автомобил:
Двигател:

Тече нафта от помпата на голф 2 1.6д

Мнениеот karrlito » Нед 27 мар 2011 10:29

Тече нафта от гнп точно под пружинката за гаста. В гугъл намерих тая снимка на помпата за ориентация http://rmk.hit.bg/car/images/pic015.jpg Кажете може ли да се смени тая гарнитурка или там каквото е точно на оста което пуска, без да се ходи на майстор за центровка. Някой ако има схема как да се отвори или да обясни ще е добре. От ЕТКА изкарах някаква схема ама не знам какво ще стане ако отворя капака. Някой по запознат да каже.

Потребителски аватар
mario91
Автомобил:
Двигател:

Re: Тече нафта от помпата на голф 2 1.6д

Мнениеот mario91 » Нед 27 мар 2011 10:37

Колега за да се смени трябва да се разглоби помпата, и трябва да се насторй на стенд, най добре иди я занеси да ти я направят, накарай ги да ти сменят всички гумички за да няма проблеми повече, а когато я качи на стенда ще ти кажат и колко е здрав елемента. Тук в перник смяната на всички гарнитурки и ол пръстени + настойката струва 80 лева, при положение че аз си бях свалил ГНП и го занесох да го направи, момчето е точно виж по софия как седят нещата и ако ти е по изгодно можеш да скокнеш до перник да ти я направи момчето за няколко часа и след това да си я качиш на колата и да се возиш отново :)

Потребителски аватар
karrlito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karrlito » Нед 27 мар 2011 10:53

Ако наистина няма шанс да се смени без да се настройва после, ще трябва да търся свестен майстор в софия.

matros
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот matros » Нед 27 мар 2011 11:25

Смени си маркучетата за излишното гориво.Невероятно но факт.Същия проблем и помпата спря да тече.

Потребителски аватар
mario91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mario91 » Нед 27 мар 2011 18:43

нека пробва но ако е от там дето той обяснява, е гарнитура, там има една гарнитурка, но колега ако не си разглабял и не си се занимавал с помпи по добре не пипаи :) отнеси я на някой да ти я направи, пробваи това дето колегата ти казва с маркучетата ма невярвам да ти се оправи :)

Потребителски аватар
karrlito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karrlito » Нед 27 мар 2011 21:58

Аз съм махал пружинката и то нали е едно като ос която се върти при подаване на гас и тя леко мърда като чели и от там пуска. С маркучи едва ли ще се оправи. Баща ми щеше да я отваря, той е механик ама вика намери ми схема и кажи капака като се махне да не изскочат части отдолу да се чудим как да я събираме. За това питах дали може само капачето да се махне да се сложи един о пръстен и да я оставя колкото издържи. Ама ако ще трябват настройки после по добре да не я разваляме а да си карам така докато не събера пари за майстор.

Потребителски аватар
mario91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mario91 » Пон 28 мар 2011 10:54

karrlito написа:Аз съм махал пружинката и то нали е едно като ос която се върти при подаване на гас и тя леко мърда като чели и от там пуска. С маркучи едва ли ще се оправи. Баща ми щеше да я отваря, той е механик ама вика намери ми схема и кажи капака като се махне да не изскочат части отдолу да се чудим как да я събираме. За това питах дали може само капачето да се махне да се сложи един о пръстен и да я оставя колкото издържи. Ама ако ще трябват настройки после по добре да не я разваляме а да си карам така докато не събера пари за майстор.

Много правилно колега, иначе схеми някъде по нета имаше, на тези помпи даже ако не се лъжа предварение и закъснение го оправяш от тея като шпилки където са и те бутат точно това дето подаваш газ, и от едната мисля че се регулираше като натиснеш педала да няма закъснение дефакто как го пипнеш така колата да покачва оборотите. Провери в софия как седят нещата за помпа като твоята, и да ти я качът на стенд да видят елемента колко живот има в него, ако не е много по добре купи друга.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 31 мар 2011 10:44

Колега,ето една схемка на "вътрешността" на помпата,по нея гледах и си смених сам гарнитура на капака и "О"-ринга на рейката(това тече при тебе).То отвиването на капака е лесно,но се развива и реглажния болт(вдясно на снимката)-FUll LOAD ADJ.(по рисунката).Това се налага за монтажа,иначе ще измъкнеш и без развиване.Болта го меря предварително със шублер-колко стърчи,до 5стотни точност!.Следва да си отбележиш точно разположението на ламаринки и пружини на оста на рейката(с чертилка си отбелязах) и след развиването на гайката на рейката и винтовете на капака има една тънкост-задържаш оста на рейката и се стремиш да изнижеш капака нагоре.Рейката остава закачена за механизма с пружина.

http://www.cs.rochester.edu/~jag/vw/eng ... jpump.html

Потребителски аватар
karrlito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karrlito » Пон 16 май 2011 13:49

Благодаря на всички за инфото. В крайна сметка закарах колата при Виктор до Бакърена фабрика защото и авансатора имам съмнения че не работи. За ремонта ми каза 140 лв и сега ми остава само да чакам :)

Потребителски аватар
stefan_milk
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stefan_milk » Пон 16 май 2011 14:58

matros написа:Смени си маркучетата за излишното гориво.Невероятно но факт.Същия проблем и помпата спря да тече.

и при мен стана така преди време

MITAKA_STZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MITAKA_STZ » Пон 16 май 2011 15:06

Ами аз продавам помпа БОЩ от т.д.за тези пари ,че е преминала и стенд преди 2 месеца,а тези майстори им купуваш цяла помпа. :idea: :да:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 16 май 2011 15:10

Преди доста време и на мен ми смениха само O пръстена на оста, маха се капа и така при майстор 25лв по спомен. Предполагам майстора си е белязал болта за настройка на горивото, но след ремонта всичко беше наред , а и оставих колата за няколко часа само.

Потребителски аватар
karrlito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karrlito » Вто 17 май 2011 13:26

Той майстора като я видя и каза че била презацепена. Тоя винта за гаста доста го бях навил почти до края за да вдига обороти веднага при натискане на педала. В цената влиза сваляне на помпа ремонт ако има нужда стенд качване на колата и настройка поне аз така разбрах.
П.п Взех голфа сега е супер оборотите ги кове на чертата по оборотомер е една под 1000 оборота ама не знам колко е точен(от тд е) той човека каза че го е направил на 900 а тя беше загряла почти до 90 градуса и стоеше на тая една черта която явно е 900 а с дърпане на авансатора оборотите се вдигат над 1000. Като цяло съм доволен. Помпата е все така мръсна и като измия двигателния отсег ще си проличи всичко както трябва ли е. Питах го как да я пазя сега дали да слагам добавки и той каза, че нямало нужда само от време на време двутактово масло може да се слага.

niki991
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki991 » Вто 06 сеп 2011 16:52

колега имам 8 ГНП направо даваи да ти продажам една да са родиш
без лс само на тел. 0884121133
по 150лв. на брой

Върни се в “Дизелови агрегати”