Тече нафта от помпата на голф 2 1.6д
- karrlito
- Автомобил:
- Двигател:
Тече нафта от помпата на голф 2 1.6д
Тече нафта от гнп точно под пружинката за гаста. В гугъл намерих тая снимка на помпата за ориентация http://rmk.hit.bg/car/images/pic015.jpg Кажете може ли да се смени тая гарнитурка или там каквото е точно на оста което пуска, без да се ходи на майстор за центровка. Някой ако има схема как да се отвори или да обясни ще е добре. От ЕТКА изкарах някаква схема ама не знам какво ще стане ако отворя капака. Някой по запознат да каже.
- mario91
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тече нафта от помпата на голф 2 1.6д
Колега за да се смени трябва да се разглоби помпата, и трябва да се насторй на стенд, най добре иди я занеси да ти я направят, накарай ги да ти сменят всички гумички за да няма проблеми повече, а когато я качи на стенда ще ти кажат и колко е здрав елемента. Тук в перник смяната на всички гарнитурки и ол пръстени + настойката струва 80 лева, при положение че аз си бях свалил ГНП и го занесох да го направи, момчето е точно виж по софия как седят нещата и ако ти е по изгодно можеш да скокнеш до перник да ти я направи момчето за няколко часа и след това да си я качиш на колата и да се возиш отново 

- karrlito
- Автомобил:
- Двигател:
Ако наистина няма шанс да се смени без да се настройва после, ще трябва да търся свестен майстор в софия.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Смени си маркучетата за излишното гориво.Невероятно но факт.Същия проблем и помпата спря да тече.
- mario91
- Автомобил:
- Двигател:
нека пробва но ако е от там дето той обяснява, е гарнитура, там има една гарнитурка, но колега ако не си разглабял и не си се занимавал с помпи по добре не пипаи
отнеси я на някой да ти я направи, пробваи това дето колегата ти казва с маркучетата ма невярвам да ти се оправи 

- karrlito
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм махал пружинката и то нали е едно като ос която се върти при подаване на гас и тя леко мърда като чели и от там пуска. С маркучи едва ли ще се оправи. Баща ми щеше да я отваря, той е механик ама вика намери ми схема и кажи капака като се махне да не изскочат части отдолу да се чудим как да я събираме. За това питах дали може само капачето да се махне да се сложи един о пръстен и да я оставя колкото издържи. Ама ако ще трябват настройки после по добре да не я разваляме а да си карам така докато не събера пари за майстор.
- mario91
- Автомобил:
- Двигател:
karrlito написа:Аз съм махал пружинката и то нали е едно като ос която се върти при подаване на гас и тя леко мърда като чели и от там пуска. С маркучи едва ли ще се оправи. Баща ми щеше да я отваря, той е механик ама вика намери ми схема и кажи капака като се махне да не изскочат части отдолу да се чудим как да я събираме. За това питах дали може само капачето да се махне да се сложи един о пръстен и да я оставя колкото издържи. Ама ако ще трябват настройки после по добре да не я разваляме а да си карам така докато не събера пари за майстор.
Много правилно колега, иначе схеми някъде по нета имаше, на тези помпи даже ако не се лъжа предварение и закъснение го оправяш от тея като шпилки където са и те бутат точно това дето подаваш газ, и от едната мисля че се регулираше като натиснеш педала да няма закъснение дефакто как го пипнеш така колата да покачва оборотите. Провери в софия как седят нещата за помпа като твоята, и да ти я качът на стенд да видят елемента колко живот има в него, ако не е много по добре купи друга.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,ето една схемка на "вътрешността" на помпата,по нея гледах и си смених сам гарнитура на капака и "О"-ринга на рейката(това тече при тебе).То отвиването на капака е лесно,но се развива и реглажния болт(вдясно на снимката)-FUll LOAD ADJ.(по рисунката).Това се налага за монтажа,иначе ще измъкнеш и без развиване.Болта го меря предварително със шублер-колко стърчи,до 5стотни точност!.Следва да си отбележиш точно разположението на ламаринки и пружини на оста на рейката(с чертилка си отбелязах) и след развиването на гайката на рейката и винтовете на капака има една тънкост-задържаш оста на рейката и се стремиш да изнижеш капака нагоре.Рейката остава закачена за механизма с пружина.
http://www.cs.rochester.edu/~jag/vw/eng ... jpump.html
http://www.cs.rochester.edu/~jag/vw/eng ... jpump.html
- karrlito
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички за инфото. В крайна сметка закарах колата при Виктор до Бакърена фабрика защото и авансатора имам съмнения че не работи. За ремонта ми каза 140 лв и сега ми остава само да чакам 

- stefan_milk
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
matros написа:Смени си маркучетата за излишното гориво.Невероятно но факт.Същия проблем и помпата спря да тече.
и при мен стана така преди време
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами аз продавам помпа БОЩ от т.д.за тези пари ,че е преминала и стенд преди 2 месеца,а тези майстори им купуваш цяла помпа.

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Преди доста време и на мен ми смениха само O пръстена на оста, маха се капа и така при майстор 25лв по спомен. Предполагам майстора си е белязал болта за настройка на горивото, но след ремонта всичко беше наред , а и оставих колата за няколко часа само.
- karrlito
- Автомобил:
- Двигател:
Той майстора като я видя и каза че била презацепена. Тоя винта за гаста доста го бях навил почти до края за да вдига обороти веднага при натискане на педала. В цената влиза сваляне на помпа ремонт ако има нужда стенд качване на колата и настройка поне аз така разбрах.
П.п Взех голфа сега е супер оборотите ги кове на чертата по оборотомер е една под 1000 оборота ама не знам колко е точен(от тд е) той човека каза че го е направил на 900 а тя беше загряла почти до 90 градуса и стоеше на тая една черта която явно е 900 а с дърпане на авансатора оборотите се вдигат над 1000. Като цяло съм доволен. Помпата е все така мръсна и като измия двигателния отсег ще си проличи всичко както трябва ли е. Питах го как да я пазя сега дали да слагам добавки и той каза, че нямало нужда само от време на време двутактово масло може да се слага.
П.п Взех голфа сега е супер оборотите ги кове на чертата по оборотомер е една под 1000 оборота ама не знам колко е точен(от тд е) той човека каза че го е направил на 900 а тя беше загряла почти до 90 градуса и стоеше на тая една черта която явно е 900 а с дърпане на авансатора оборотите се вдигат над 1000. Като цяло съм доволен. Помпата е все така мръсна и като измия двигателния отсег ще си проличи всичко както трябва ли е. Питах го как да я пазя сега дали да слагам добавки и той каза, че нямало нужда само от време на време двутактово масло може да се слага.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега имам 8 ГНП направо даваи да ти продажам една да са родиш
без лс само на тел. 0884121133
по 150лв. на брой
без лс само на тел. 0884121133
по 150лв. на брой
Върни се в “Дизелови агрегати”