Ще обясня какъв проблем имам, колата е ПАСАТ, б5.5,2003г.,комби, на около 150 000 км.(мисля, че са реални):
От около 2-3 месеца, при скорост около 40 км/h, се появи "люлеене", наподобяващо "крива гума". Свалих 4те колела, проверих ги - прави и балансирани са, размених ги(задни-отпред, леви-десни) - СЪЩАТА РАБОТА. Сложих други 4 джанти с гуми(проверени,прави) - СЪЩАТА РАБОТА. Освен това забелязвам, че при движение извън града, с по-голяма скорост(над 90-100 км/h), колата "се стреми да се движи в коловоз". Искам да кажа, че щом стъпи с левите, или десните колела на макар и малка неравност- "дърпа" леко колата нататък, все едно я вкарва в коловоз. Няма други тропания, вибрациии на волана. Преглеждах за луфтове в лагерите, кормилните щанги-нищо(ако има нещо разбито-ще се усети на волана). Замислям се, дали може нещо по окачването на задният мост да е разбито(тампони, втулки) и оттам да се "люлее"? Все пак, колата е на 150000км - знам какво ще кажат много от тук пишещите, но аз почти съм сигурен, че са реални.
Всичките джанти са оригинални, за б5,5 - едните железни, другите-алуминиеви.
Ако някои е имал подобен проблем, или може да подскаже идея, къде да търся проблема-да каже!
БЛАГОДАРЯ!
"Люлеене" на ПАСАТ, б5,5, 2003г. - от какво?
- dmcdjveli
- Автомобил:
- Двигател:
Re: "Люлеене" на ПАСАТ, б5,5, 2003г. - от какво?
Здрасти колега, провери си предното окачване - носачи, кормилни накрайници. Може да имаш раазбит шарнир и затова да прави така.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
проблема е в задния мост и 99процента в задно дясно колело 

- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Моя съвет колега е първо да отидеш на един реглаж.Че по няште дупки може да си изкривил нещо и въобще да не си разбрал.Ако проблема остане и според мен е в задният мост.
- Branimir.Krastev
- Автомобил:
- Двигател:
niks76 написа:проблема е в задния мост и 99процента в задно дясно колело
колега би ли обяснил малко по-подробно
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
това е болежка при пасатите и аудито А6,като при комбито е по изразен
- paaco
- Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
- Двигател: AVF 2005
Здравейте колеги! И при мен забелязвам, че щом стъпи на малка неравност дърпа колата нататък, все едно я вкарва в коловоз. Какво трябва да се гледа или да се смени в задния мост?
"В задно дясно колело", но в лагера ли, в тампон ли, във някоя втулка, щанга,,,,,, Къде да търся?
- gencho84
- Автомобил:
- Двигател:
Здр.колеги и аз имам същия проблем и то от 5-6 месеца ама си мислех, че си въобразявам. От около 2 месеца нещо започна да тропка в задната дясна част на колата ислед преглед нищо нередно не открихме ,амортесиора си е 6.Ще сме мн благодарни ако колегата обясни по-обстоино как да с е справим с проблема.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
на стенд се вижда с колко градуса кое от колелата не е в ред,но принципно моста се разтваря от претоварване ,усукване в годините и така нататък
- gencho84
- Автомобил:
- Двигател:
И има ли оправия или да си се люшкаме с "лимузините" си?
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
при голям шанс е тампон на заден мост,после е остичката и почти винаги е смяна на самия мост 
гадното е че при рязко спиране ,колата се мъчи да шава с такъв проблем

гадното е че при рязко спиране ,колата се мъчи да шава с такъв проблем
...а цената на един мост е? Информативно питам 
Тия Пасати ще ни докарат до фалит. Добре съм се насочил към малък мотор май

Тия Пасати ще ни докарат до фалит. Добре съм се насочил към малък мотор май

gencho84 написа:Здр.колеги и аз имам същия проблем и то от 5-6 месеца ама си мислех, че си въобразявам. От около 2 месеца нещо започна да тропка в задната дясна част на колата ислед преглед нищо нередно не открихме ,амортесиора си е 6.Ще сме мн благодарни ако колегата обясни по-обстоино как да с е справим с проблема.
ако тропкането (хлопкането) е само при неравности, може да е и от горния тампон на самия амортисьор, чрез който се закача към купето.
колега аз го имах същия проблем с люлеенето. оказаха се задни амортесьори. моя съвет е отиди на тресачка да видят на колко процента са ти амортесьорите , ако са под 50% сменя и ще се оправи.