Първо на графиката си се вижда,че компресора дърпа около 2kW на празен ход и около 8kW около 3000 оборота,както вече казах при идеалните условия - 16 бара високо налягане и 2 бара ниско налягане.
По повод 5500-те оборота - компресора е оразмерен да може да работи чудесно до 8000 оборота (за справка - сайт-а на производителя).Вътре има клапан,който регулира налягането на фреона да седи постоянно при 1000,2000,5000 и дори 80000 оборота,като единственото,което се променя до към 3000 оборота е консумираната мощност.От там нагоре в оборотите,мощността не се променя,защото клапана поддържа постоянно налягането на фреона над 3000 оборота т.е. и натоварването т.е. и консумираната мощност. Което по никакъв начин не значи,че компресора не можа да вдигне 40 бара на празен ход...може без проблем,понеже клапана работи според оборотите и ако на 3000 оборота,налягането е 50 бара,ще го задържи такова и при 5000.
Гледал съм Дино тестове на Пасат В5 1.9 ТДИ на мой клиент.При пуснат компресор в максимално натоварен режим,мощността е с 14 коня надолу при 3000 оборота....изводите са си за вас,аз се отказвам повече да пея едно и също.Пуснете анкета колко хора карат бензинова кола до 150 коня и си усещат сериозно работата на компресора - аз познавам около поне 200 такива

(става въпрос за вървенето на зверчето
)