проблем с Пасат 1.9 ТДИ ПД 116 пресецва
проблем с Пасат 1.9 ТДИ ПД 116 пресецва
проблема е следния : на 4 и 5 предавка при скорост над 80 км при подаване на газ колата пресецва все едно не и достига гориво набира си но пресецването не спира,диагностиката не показа никаква грешка.Благодаря,Ви предварително!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с Пасат 1.9 ТДИ ПД 116 пресецва
Съединител?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Калпава нафта, запушени филтри... Тия печки са малко капризни. Опитай да сипеш добавка за почистване на горивната система. Другия вариант Ваг-Ком и се гледат живи данни за работата на мототра.
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
За първо време смени горивен филтър.Може и малко добавка да и сложиш.После ще видиш дали ще се почуства някаква разлика.
Здравейте колеги.
Имам същата кола със същия проблем. Горивния филтър е сменен преди месец, редовно слагам добавка към горивото. Имате ли други идеи какво може да не е наред?
Имам същата кола със същия проблем. Горивния филтър е сменен преди месец, редовно слагам добавка към горивото. Имате ли други идеи какво може да не е наред?
- aliyatin.com
А на тихи обороти как работи?Имали прекъсване или тресене?
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
granets написа:Здравейте колеги.
Ако няма записана грешка за някоя дюза си провери помпата в резервоара.
- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
Пробвай с изключен ASR как е.
Качвана е на Ваг-Ком, казаха че няма никакви грешки.
Ще пробвам с изключен ASR, и ако не става, някой може ли да ме опъти къде се намира помпата на на резервоара за гориво? Как може да се стигне до нея да се погледне?
На тихи обороти на едно място, колата не показва никакви признаци, че нещо не е наред. Проблема почва при ускорение на 3та, но се усеща много слабо. На 4та и 5та се усеща много по силно. Особено силно беше, когато колата набира около 2000 оборота на 5та скорост по нанагорнище, тогава се тресе доста жестоко.
Ще пробвам с изключен ASR, и ако не става, някой може ли да ме опъти къде се намира помпата на на резервоара за гориво? Как може да се стигне до нея да се погледне?
На тихи обороти на едно място, колата не показва никакви признаци, че нещо не е наред. Проблема почва при ускорение на 3та, но се усеща много слабо. На 4та и 5та се усеща много по силно. Особено силно беше, когато колата набира около 2000 оборота на 5та скорост по нанагорнище, тогава се тресе доста жестоко.
- naiturseniq
- Автомобил: VW Passat 2016
- Двигател: 2000 TDI 150hp
Тоя проблем от две години го имам , писано е за него ... след опитване на какво ли не резултата е 0:0 
Ако свалиш да измиеш турбина EGR и смениш въздушния филър, ще ти се стори че проблема изчезва .. но е там просто по леко забележим. Колата губи мощност , особенно си личи ако е с 5 души , пуснат климатик и на баир .. С времето става по зле понеже ти се запушва въздушния филтър ...
Пробвал съм подмяна на всички филтри , дебитомер, вакуми , промивка на турбината , затапване на ИГР , извеждане на изгорелите газове ,реголиране на дюзите, чистене на резервоар, каквото се сетите ... ifedik я тества и пипа няколко пъти , за жалост без успех ...
Ужасно дрзнещо е
може ли да е от тея пръстени

Ако свалиш да измиеш турбина EGR и смениш въздушния филър, ще ти се стори че проблема изчезва .. но е там просто по леко забележим. Колата губи мощност , особенно си личи ако е с 5 души , пуснат климатик и на баир .. С времето става по зле понеже ти се запушва въздушния филтър ...
Пробвал съм подмяна на всички филтри , дебитомер, вакуми , промивка на турбината , затапване на ИГР , извеждане на изгорелите газове ,реголиране на дюзите, чистене на резервоар, каквото се сетите ... ifedik я тества и пипа няколко пъти , за жалост без успех ...
Ужасно дрзнещо е

jollycatman написа:Имах такива вибрации в диапазона 1700-2000 оборота. В началото се получаваха, когато под тези обороти на пета скорост рязко настъпя газта до долу. По нагорнище бе особено осезаемо. Постепенно (за около 2 години) започна да се получава на всички скорости от трета нагоре. Уточнявам, че не става въпрос за вибрации като тресене на волана, таблото, скоростния лост или цялата кола. Чувстват се в педала на газта сякаш и прекъсва горивото, но реално колата си набира без осезаема загуба на мощност. Приемчикът в сервиза, в който карам колата, когато не мога да си я ремонтирам сам спомена, че вероятно съм за нов дебитомер. Усъмних се да е от него, защото колата си пълни километража. Все пак реших да му направя едно почистване, но докато се наканя бяха сменени гарнитура на главата, хидравлични повдигачи и О-пръстени на дюзите. След ремонта вибрациите ги нямаше.
може ли да е от тея пръстени

- aliyatin.com
Според мен няма нищо общо с 0-пръстените.Те просто спират нафтата да не влезе в картера при маслото.Аз имах такъв случай при което нивото на маслото беше се покачило с близо 2см.Но във вървежа нямаше никакво отклонение.Нито претрисане както го обеснявате.
Колеги,реших проблема:оказа се че,тръбите эа горивото точно на свивката на средното гърне,бяха смачкани до неузнаваемост,направо се чудя как е вървяла колата 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Mistycal написа:Колеги,реших проблема:оказа се че,тръбите эа горивото точно на свивката на средното гърне,бяха смачкани до неузнаваемост,направо се чудя как е вървяла колата

Абе можеше да смениш половината двигател,съединител и маховик,пък и някоя дюза!!!

Добре ,че не избърза и не се хвана на случайни предположения!

- naiturseniq
- Автомобил: VW Passat 2016
- Двигател: 2000 TDI 150hp
мойте съм ги оглеждал , нямат деформация .. освен проблема да идва пак от недостига на гориво , понеже са същите признаците... тогава може и помпата в резервоара да прави проблеми , въпреки че се чува да работи.

И аз имам подобен проблем със 110к.с. AHF,на 3 4 и 5 предавка по баир нагоре с пълна газ около 3000 оборота започва да предърпва.До момента без решение!
Върни се в “Дизелови агрегати”