Каквито и мнения и предпочитания да изразяваме има едно основно обстоятелство, кое е водещо при избора на автомобил. Това е именно финансовото ни състояние и не в момента а в перспектива. Не да си купиш с последните пари кола и после да нямаш пари да я поддържаш. Реалността в България ни изважда от идеалната ситуация и трябва за съжаление да се съобразяваме с много субективни фактори. Нека всеки да прецени за себе си от каква кола има нужда / нова, стара или много стара /, с екстри или без / чичо ми например и против климатика, а е професионален шофьор /, практична или гъзарска, популярна марка или не толкова... Истината е, че повечето българи не разполагат с доход, подходящ за закупуване на нов автомобил. Всеки търси нещо евтино за поддръжка. Но има едно всеобщо мнение, че колите 90-98 се правеха по-здрави и по-издръжливи. Друг е въпросът, че една кола на 20 години неминуемо започва да се руши и това е съвсем естествено. А дали една фиеста 2010г. след 20 години ще е в състоянието като един голф 1.8 примерно или дори ТДИ-то 90-98 е железен мотор. Аз лично за себе си направих избор скоро, въпреки, че смених много коли. Взех си поло 97, 1.4 бензин на малко километри / няма да спомена колко, защото никой няма да повярва, но това не е важно /. Така, че и аз бих искал нова кола, но качествена. Пред Пасат 5 2004-5 и нова Дачия или Ситроен, вземам пасата

Така, че колеги, преценете финансовите си възможности и си вземете подходящият автомобил за вас!