В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Re: В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Мнениеот s5501na » Чет 12 май 2011 13:06

Предполагах , че това е причината , но не бях сигурен
Благодаря :beer

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 12 май 2011 13:49

След т.нар. измиване,нали пак остават капки ?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 12 май 2011 13:52

Да, така е. Но от друга страна ако колата се мие по време на движение възд.струя обдухва фара и капките изчезват доста бързо. :beer

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 14 май 2011 21:10

освен това при снеговалеж няма разтопяване на снега и така........

Потребителски аватар
bRyM4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bRyM4o » Съб 21 май 2011 0:26

Спокойно пичове, ерата на ксенона е към своя край... май тенденцията вече се насочва към фарове със светодиодно осветление, затова не се жалвайте толкова за тия ксенони. Поздрави! :)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 23 май 2011 17:42

bRyM4o написа:Спокойно пичове, ерата на ксенона е към своя край... май тенденцията вече се насочва към фарове със светодиодно осветление, затова не се жалвайте толкова за тия ксенони. Поздрави! :)

Че от какъв зор ерата да е към края си., Ни приет закон ни нищо освен вестникарски писания.
всичко е на :" една жена казала...."

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 23 май 2011 18:04

Закона си го има от преди! Монтажа на ксенон се води модификация на светлинната уредба.

Потребителски аватар
iCE-dOGG
Автомобил: Audi A4
Двигател: ASN

Мнениеот iCE-dOGG » Сря 01 юни 2011 15:17

Връщат от ГТП пунктове заради нефабричен ксенон. Лупи с халогенки, ще е мъка. :не:

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Сря 01 юни 2011 18:17

Не разбирам защо трябва да се забранява допълнително монтиран ксенон? Толкова ли не може да се установи норма за реглаж (височина на фара/ъгли/посоки)...? Минавайки ГТП, ако не отговаряш на стандартите -> спиране от движение до влизане в норма. Ако всичко е както трябва - караш, без значение дали светлините ти са монтирани от бай Вълчо или от сертифицирана с 200 тапии фирма.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 01 юни 2011 18:36

Мислиш ли, че ако фар пригоден за халоген Н4 ще влезе в каквито и да е норми ако има монтиран на него ксенон? Аз не мисля. mhihi
Имаше клипчета из ютуб в Англия как замерват силата на светлината на монтиран допълнително ксенон на рефлектор-стъкло. Резултатите не бяха, както трябва да са по книга :beer

Последна промяна от stefan4o на Сря 01 юни 2011 18:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Сря 01 юни 2011 18:40

Какво по-хубаво от това :mrgreen:

Пък ако човека е прежулил джама, шибнал е лупи или половин година е правил система от огледала и призми... Жив и здрав да е, ако е в норма, нека си кара.

Потребителски аватар
RANOPILE
Автомобил: VW Polo 2F
Двигател: AAU 1994

Мнениеот RANOPILE » Сря 15 юни 2011 20:24

Това са пълни абсолютни глупости, че халогенната крушка светела като свещ спрямо ксенона. Явно така сте се пренавили и смучете всяка буква с която са ви навили да си купите ксенона. А ксенона както хубаво осветява пътя и тротоара, така и осветява насрещнодвижещите се със същата тази "хубава" и силна светлина и дори и да не свети много в теб все пак е силна и ти бърка в очите.

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Пет 24 юни 2011 9:45

stan4o_mc написа:Не разбирам защо трябва да се забранява допълнително монтиран ксенон? Толкова ли не може да се установи норма за реглаж (височина на фара/ъгли/посоки)...? Минавайки ГТП, ако не отговаряш на стандартите -> спиране от движение до влизане в норма. Ако всичко е както трябва - караш, без значение дали светлините ти са монтирани от бай Вълчо или от сертифицирана с 200 тапии фирма.

Колега, като си сложиш ксенон на рефлекторен фар и отидеш на реглаж, там ти правят реперите /линията/ на светлината на машина /стенд/ и реално все едно си ОК. Но стъмни ли се, силния интензитет на ксенона, монтиран в рефлекторния фар вади очите на насрещно движещите се, а това си е опасно, колкото за насрещния, толкова и за теб, защото, като нищо може да се "цунка" с теб! Та за това на стенд не може да се регулира такъв ксенон и колегите, които са достатъчно умни, отиват в уличката на тъмно и си свалят фаровете още - на око за да не вадят очите на другите, заощото осъзнават, че е еднакво опасно и за двете страни! :wink: И се получава следното: по-ниско светещи фарове с по-висока интензивност на светлината в сравнение с рефлекторен фар с халогенна крушка, което води до минимална разлика. За това си сложих релета на късите и съм предоволен. Това, което казвам е от собствен опит, защото на брат ми на Вентото сложихме нови "ангелски" фарове с афтър маркет ксенон /китайски, като не казвам, че е некачествен, т.е. не е фабричен :wink: /, та на стенда му направиха фаровете и заслепяваше много, като се има в предвид, че човека, който го прави е приятел на баща ми и се занимва с това и ГТП повече от 30 години. И се наложи още да сваляме на ръка в тъмното нивото и разликата между това, което вижда той и аз с моите оригинални фарове е незначителна.
По тази логика могат и да регулират на стенд такива допълнително слагани ксенони, но трябва да се определи някаква доста по-ниска линия на осветяване за тях, от колкото рефлекторен фар с халогенна крушка, но едва ли ще може да се унифицира за всички модели автомобили. Та аз също съм на мнение, че трява в ГТП да влиза задължително проверка реглажа на фаровете, макар, че това и сега го правят единици такива пунктове :bowdown . Също съм "ЗА" забраната на нефабричните ксенони, като си оправи човек рефлекторите и има релета /други марки автомобили си ги слагат фабрично :( /, на човек не му трябват първите! :да:

Потребителски аватар
1,9TDI
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMP

Мнениеот 1,9TDI » Пет 24 юни 2011 15:00

Аз също съм с ксенон на халогенен фар. След като свалих веждите от фаровете и застанах пред колата на тъмно и видях, че светят много кофти когато си срещу тях, и за това ги свалих до толкова, че да не дразни тези срещу мен, но сега ми светят малко под носа(С веждите светеха 2-пъти по далеч от сега и не заслепявах острещния. Поне никой не ми е святкал да сменям).

А да специално за Венто незнам как ги правят тези реглажи на фаровете, но след като ми го направиха късите ми светеха толкова нагоре, че нямаше никакъв смисъл да пускам дълги, то и без това щяха да си светят някъде из небесата.

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Пет 24 юни 2011 21:16

1,9TDI написа:
А да специално за Венто незнам как ги правят тези реглажи на фаровете, но след като ми го направиха късите ми светеха толкова нагоре, че нямаше никакъв смисъл да пускам дълги, то и без това щяха да си светят някъде из небесата.

Няма зтначение какъв е модела на автомобила. За всички не фабрични ксенони при реглажа ще е така. :banghead: Просто трябва да се свали линията под нормалното от на халогенния. :banghead: А за пресветкането - не е критерий, защото аз също не пресветкам на разните тъпаци срещу мен, защото няма смисъл. Нищо лично към никого тук :wink: .

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”