Колеги....помогнете ми за този номер: 8BO 199521J По етката това се казва Cross tube.
В момента тръба с този номер, е монтирана на колата ми Пасат Б5 1998г. AFN 1.9 TDI 110 К.с. Да но по етката за моя автомобил излиза че този детайл трябва да е с номер 8DO 199512BB. Та се питам от каква кола е взета тази тръба и е присадена на моята. От някакъв пасат ще да е ама какъв. На мен по етката не ми излиза нищо с номер 8BO 199521J
Историята е следната за да стане по ясна ситуацията:
Паско получи удар в един пън

в следствие на което се изкриви въпросната тръба, а тя е от турбото, минава отпред отдолу на двигателя и отива в кулера. Последвствията тръбата опря в шайбата на компресора на климатика и задра мнооого яко. Свалих тръбата и бои с чука, но така и не можах да я изправя както трябва. Много яка се оказа,

но поне сега не опира в шайбата, но ако се наложи да се сваля само ремъка на компресора или да му се прави някаква профилактика свалянето му е невъзможно поради малкото разстояние между тръбата и болтовете за обтегача на ремъка....няма как да се бръкне въобще и ако трябва да се сваля трябва да се сваля цялата предница

Намерих такава тръба от форума и се заех да я сменявам днес, но греда

не е същата. Оказа се че е от мотор ATJ а тя не става на AFN. А на външен вид пущините са си направо еднакви, и през ум не ми е минавало че толкова много може да се различават. Добре че колегата който ми я продаде се съгласи да ми я смени с такава която си е точно за AFN.
Вината си е изцяло моя че не съм погледнал....но човек се учи докато е жив
Така че внимавайте с тези номера на частите...някои са взаимозаменяеми....други не.