Помощ за номер на тръба Cross tube

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Помощ за номер на тръба Cross tube

Мнениеот drago_tr » Нед 22 май 2011 16:59

Колеги....помогнете ми за този номер: 8BO 199521J По етката това се казва Cross tube.
В момента тръба с този номер, е монтирана на колата ми Пасат Б5 1998г. AFN 1.9 TDI 110 К.с. Да но по етката за моя автомобил излиза че този детайл трябва да е с номер 8DO 199512BB. Та се питам от каква кола е взета тази тръба и е присадена на моята. От някакъв пасат ще да е ама какъв. На мен по етката не ми излиза нищо с номер 8BO 199521J :banghead:

Историята е следната за да стане по ясна ситуацията:
Паско получи удар в един пън :banghead: :banghead: в следствие на което се изкриви въпросната тръба, а тя е от турбото, минава отпред отдолу на двигателя и отива в кулера. Последвствията тръбата опря в шайбата на компресора на климатика и задра мнооого яко. Свалих тръбата и бои с чука, но така и не можах да я изправя както трябва. Много яка се оказа, :banghead: но поне сега не опира в шайбата, но ако се наложи да се сваля само ремъка на компресора или да му се прави някаква профилактика свалянето му е невъзможно поради малкото разстояние между тръбата и болтовете за обтегача на ремъка....няма как да се бръкне въобще и ако трябва да се сваля трябва да се сваля цялата предница :banghead: Намерих такава тръба от форума и се заех да я сменявам днес, но греда :banghead: не е същата. Оказа се че е от мотор ATJ а тя не става на AFN. А на външен вид пущините са си направо еднакви, и през ум не ми е минавало че толкова много може да се различават. Добре че колегата който ми я продаде се съгласи да ми я смени с такава която си е точно за AFN.
Вината си е изцяло моя че не съм погледнал....но човек се учи докато е жив :D
Така че внимавайте с тези номера на частите...някои са взаимозаменяеми....други не.

Потребителски аватар
drago_tr

Re: Помощ за номер на тръба Cross tube

Мнениеот drago_tr » Нед 22 май 2011 18:54

Сега погледнах и на AUDI A4 и A6 има такива тръби....но и там последната буква не отговаря на никоя като моята :banghead:

Мога ли да помоля някои колега които е със същия пасат като моя да погледне номера на тази тръба. номера се намира точно по средата до тампона от долната страна. Много ще съм му признателен. :bowdown

Ето и пълните данни за колата
пасат б5 1.9 TDI дата на производство март 1998g 110 к.с. ръчни скорости, комби , климатроник
Обаче ако имате кора отдолу...няма да стане :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Нед 22 май 2011 19:06

Ето какво представлява тръбата:

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Пон 23 май 2011 10:12

Колеги...ще ви помоля да отворете вашите книги, и да проверете за тази тръба, под какъв номер е за моята кола, за да съм абсолютно сигурен за това което аз имам като информация за нея. :bowdown

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Вто 24 май 2011 20:55

:077: Днес монтирах новата стара тръба и пак съм на пътя. :011: :drive Така че, ако ви се наложи да сменяте тази част гледайте внимателно номерата, защото на пръв поглед еднакви, те коренно се различават :012:
Благодаря на изключително коректния колегата емо1973 за това че ми влезна в положение и се съгласи да ми смени тръбата с такава каквато търсех :bowdown

Върни се в “Дизелови агрегати”