Маркучи за обратна нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Re: Маркучи за обратна нафта?

Мнениеот achodemo » Пон 23 май 2011 17:16

Колеги ,по неволя ми се наложи да разбутам тази тема . :D

Значи вчера изведнъж ми текна здраво нафта от маркучите ,които бях купил преди няма три години за по 5лв. метъра уж качествен , марка Пирели . Беше олял яко мотора , свалих го и му махнах текстилната оплетка за да го видя как изглежда вътре :Mr Green Fun

Ето как

22052011004.jpg

Та не знам дали е нормално след все пак цели три години да се скапе този маркуч , но все си мисля ,че тези оригиналните които махнах когато го сменях не бяха още протекли ,а само се бяха поизкъсали външно по текстила , щом те са издържали над 10 години и още са здрави , явно са доста по-качествени от масово продаваните боклуци .

Въпроса ми е към някой ,който скоро е сменял или има виждане към марки модели и т.н. Не ме бърка колко ще струва , но наистина да е добър .

Купувал съм за други цели маркучи Gates от Авто плюса и знам ,че принципно са добри ,но не съм питал дали стават за нафта ??? :roll:

Някой да е ползвал от тях за тази цел ?

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пон 23 май 2011 17:41

И при мен текнаха отведнъж. Точно тия с външната оплетка...изкараха точно година и половина. В чудо се видях и в Ауто Хит ми предложиха някакви с вътрешна оплетка уж качествени били. Засега няма проблеми, ама ще видим колко ще изкарат. 16 лева мисля беше метъра...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 23 май 2011 23:26

Последно като взеха да сълзят тези маркучета и ги смених тези които махнах бяха с външна оплетка и според продавача на новите дето взех /който ми е приятел/ били боклук а тези дето ми даде бяха Гейтс с вътрешна оплетка! Доста трудно се нанизваха но с повечко натискане стана,сега остава да видим колко ще изкарат :wink: Цената за 40см /смених само късите/ беше 2лв ама по принцип сигурно продажната е повече понеже ми дава всичко на едрови цени !

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Вто 24 май 2011 7:18

Stivi написа:Последно като взеха да сълзят тези маркучета и ги смених тези които махнах бяха с външна оплетка и според продавача на новите дето взех /който ми е приятел/ били боклук а тези дето ми даде бяха Гейтс с вътрешна оплетка! Доста трудно се нанизваха но с повечко натискане стана,сега остава да видим колко ще изкарат :wink: Цената за 40см /смених само късите/ беше 2лв ама по принцип сигурно продажната е повече понеже ми дава всичко на едрови цени !

Какъв размер взе , 3 или 3,5 мм ?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 24 май 2011 9:48

achodemo написа:
Stivi написа:Последно като взеха да сълзят тези маркучета и ги смених тези които махнах бяха с външна оплетка и според продавача на новите дето взех /който ми е приятел/ били боклук а тези дето ми даде бяха Гейтс с вътрешна оплетка! Доста трудно се нанизваха но с повечко натискане стана,сега остава да видим колко ще изкарат :wink: Цената за 40см /смених само късите/ беше 2лв ама по принцип сигурно продажната е повече понеже ми дава всичко на едрови цени !

Какъв размер взе , 3 или 3,5 мм ?

Съжалявам но не мога да ти отговоря,аз докато махах старите той донесе парчето и изобщо не съм питал какъв размер е !

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Вто 24 май 2011 14:25

Някой знае ли какъв размер точно са оригиналните ???

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Вто 24 май 2011 20:38

3.5

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Сря 25 май 2011 10:51

Маркучи за горивопроводи с вътрешна оплетка. Оплетката е втъкана вътре в самата гума. Аз ги взех от Ауто Хит за 7лв метъра. Ползвам тях и за вакумните пътища. Когато няма външна оплетка веднага се вижда, ако маркучът не е наред. Докато при тези с външна оплетка разбираш едва, когато текне нафта или когато колата ти стане като спънат кон заради едно цъфнало маркуче.

Върни се в “Дизелови агрегати”