Почистване на силикон от автостъкла

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Почистване на силикон от автостъкла

Мнениеот KingoftheROAD » Сря 25 май 2011 15:08

Колеги, някой знае ли с какво може да се почистят остатъците от силикона, с който са лепени автостъклата? Подсказаха ми да го намажа с бензин - ефект никакъв. Самият силикон, или лепило, или каквото е там е черен на вид, и на усет е почти като вулканизирания каучук по гумите. Много е здрав и трудно се реже. Бензинът обаче никак не му влияе, и бързо се изпарява. Също и остатъците по рамката трябва ли да се чистят за може да се залепи стъклото както трябва?

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Почистване на силикон от автостъкла

Мнениеот Ivan4u » Сря 25 май 2011 17:42

Силикон , лепенки , винетки , прегледи ... се махат с бръснарско ножче . Има ножодържачи за по-лесна употреба , на ръка също става , но пък пръстите стават като гърба на африкански шаман . Ножчето се плъзга по стъклото по възможно най-успоредния начин - почти 180 градуса . Идвали са ми хора , които са махали горепосочените неща с : нож , отвертка , подострена ламаринка , с друго стъкло , с какво ли още не .. и резултата винаги беше потресаващ mhihi Като при всякакъв вид лепене е хубаво да се почисти старателно , за да няма после неприятни резултати , въпрос на личен избор . Успех колега , чака те голямо рязане :Mr Green Fun

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Сря 25 май 2011 20:59

Не става въпрос за лепенки, винетки-минетки, и прочее пляскала. Става въпрос за почистване на силикона, или лепилото или с каквото там е лепено стъклото за рамката, и самата рамка. С какво, или как да го почистя? За да мога като ида в Кобра-мобра или някъде другаде, където лепят стъкла, направо да ми ги залепят.

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Чет 26 май 2011 8:10

Съжалявам , пропуснал съм да добавя към 'пляскалата' силикон , моя е грешката .

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 26 май 2011 9:16

KingoftheROAD написа:Не става въпрос за лепенки, винетки-минетки, и прочее пляскала. Става въпрос за почистване на силикона, или лепилото или с каквото там е лепено стъклото за рамката, и самата рамка. С какво, или как да го почистя? За да мога като ида в Кобра-мобра или някъде другаде, където лепят стъкла, направо да ми ги залепят.

С почистващ препарат за силикон.
http://gamateh.com/products.php?112&cPa ... f02c8c987b

стр .5 в : http://www.nika.bg/soudal/catalog.pdf използвал съм го да махна силикон от огледало.

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Чет 26 май 2011 12:35

kris11 написа:
KingoftheROAD написа:Не става въпрос за лепенки, винетки-минетки, и прочее пляскала. Става въпрос за почистване на силикона, или лепилото или с каквото там е лепено стъклото за рамката, и самата рамка. С какво, или как да го почистя? За да мога като ида в Кобра-мобра или някъде другаде, където лепят стъкла, направо да ми ги залепят.

С почистващ препарат за силикон.
http://gamateh.com/products.php?112&cPa ... f02c8c987b

стр .5 в : http://www.nika.bg/soudal/catalog.pdf използвал съм го да махна силикон от огледало.

Подобен спрей съм използвал и нямаше голяма полза !

п.с. Единствените начини са който ти казах :deal

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 26 май 2011 14:09

Има едни silicon remover-и. На санитарен силикон съм ги пробвал. Става като каша и може да се избърше после. Обаче за тоя автомобилния - не знам.

Преставлява едно като гел. 10тина лв е тубичката.

Потребителски аватар
ohdan
Автомобил: vw Polo 1.4
Двигател: AEX 1996

Мнениеот ohdan » Пон 05 дек 2011 8:47

Аз имам въпрос за почистване на предното стъкло или може би по-правилно е да се каже лъскане :dontknow: като имам в предвид изчистването на тези дребни точици оставени от ударите на разните му дребни камъчета и др. подобни ,които много дразнят при каране срещу слънцето или нощем срещу насрещно движещи се автомобили и на моменти направо се стига до пълна невидимост :horror: .
Знае ли някой дали има начин за такова почистване или :bishop
Благодаря!!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”