След боядисване на спирачките дърпа на ляво

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

След боядисване на спирачките дърпа на ляво

Мнениеот Golf_Diesel_ » Сря 25 май 2011 23:52

Преди три дни си боядисах спирачните апарати и барабаните, но не облепих дисковете отпред и боядисвах със спрейчето наред.След като тръгнах да карам усетих че имам по-слаби спирачки, заради боята по диска, но това е нормално.Освен че спираше и по-трудно дърпаше и на ляво като натисна спирачката, но три дена след това продължава да ми дърпа на ляво като натисна.Минал съм към 100 км за тия дни и все още така ми прави.Сега да не би да трябва да сменям накладките заради тая боя :banghead:

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re: След боядисване на спирачките дърпа на ляво

Мнениеот Deo88 » Чет 26 май 2011 0:10

Незнам какъв съвет да ти дам , но според мен може да свалиш накладките и да изчистиш хубаво дисковете и самите накладки .
Ако след това го има същото дърпане само на лявата страта , значи причината не е била в боята .

Потребителски аватар
wicked_Jester
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wicked_Jester » Чет 26 май 2011 1:41

Може да ти звучи малоумно но нали знаеш че винаги остава вазможността лявата ти гума да е по-мека от дясната ;) :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ilian78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilian78 » Чет 26 май 2011 6:29

колега аз съм боядисвал стотици апарати заедо с дисковете и такива проблеми не е имало.Също така няма никаква разлика във спирането зажото само до като си натиснал спирачките и боята е паднала от диска там където подърхността на накладката натиска върху диска.Търси проблема другаде на не е от боята на 100% с която си наръсил дисковете. :да:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 26 май 2011 6:49

При такова боядисване наред се запълва и зацапва мястото на супорта по което накладката се движи и е възможно да има пробеми от такова естество.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Чет 26 май 2011 12:59

Колата ти тегли на една страна,защото най-вероятно си вкарал боя във водача на спирачния апарат от съотвентата страна(казваш-лявата)!Което ме навежда на мисълта за скъсан/неуплътняващ гумен маншон на водача-и също виж дали е гресиран вътре водача.Виж също и маншона на спирачното цилиндърче дали пак не е влязла боя!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 26 май 2011 13:14

Според мен да дърпа наляво при натискане на спирачка означава, че не спира вдясно и там трябва да се търси проблемът. Не отляво.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Чет 26 май 2011 15:06

myrshavija написа:Според мен да дърпа наляво при натискане на спирачка означава, че не спира вдясно и там трябва да се търси проблемът. Не отляво.

Да,прав си-ако при спиране дърпа е така,аз разбрах,че при движение дърпа-тогава е моя вариант. :beer

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пет 27 май 2011 17:40

Забравих да спомена нещо много важно в началото.Преди 2 седмици някъде си сменях накладките отпред и от дясната страна сложих една стара и една нова накладка, защото буталото на спирачния апарат не можа да се прибере до там че да влязат две нови накладки.Преди да боядисам апаратите реших да пробвам дали ще успея да сложа нова накладка на мястото на старата, но пак не успях и тоя път сложих друга стара накладка, която имаше повече феродо, но по средата беше напукана.Започвам да си мисля че заради тая накладка започна да ми прави тия фасони.Скоро като отворя пак дясната страна ще смажа водачите и ще сложа друга накладка с ненацепено феродо.

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Пет 27 май 2011 21:41

Golf_Diesel_ написа:Забравих да спомена нещо много важно в началото.Преди 2 седмици някъде си сменях накладките отпред и от дясната страна сложих една стара и една нова накладка, защото буталото на спирачния апарат не можа да се прибере до там че да влязат две нови накладки.Преди да боядисам апаратите реших да пробвам дали ще успея да сложа нова накладка на мястото на старата, но пак не успях и тоя път сложих друга стара накладка, която имаше повече феродо, но по средата беше напукана.Започвам да си мисля че заради тая накладка започна да ми прави тия фасони.Скоро като отворя пак дясната страна ще смажа водачите и ще сложа друга накладка с ненацепено феродо.

Еееее, как така няма да се прибере цилиндъра? Ти за стяги чувал ли си :shock ? Май имаш проблем в десния цилиндър!

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 27 май 2011 21:52

Зависи...може да не го е бутал правилно, защото май трябва да се върти и бита...Аз днес гледах как става, и ми ги направиха :drunk

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пет 27 май 2011 23:04

От лявата страна се прибира перфектно, но отдясно малко им остава на две нови накладки да влязат ама не става.

Потребителски аватар
nuri_3556
Автомобил: Golf 3+golf 4
Двигател: AEK 1995+AGU 250+
Контакти:

Мнениеот nuri_3556 » Пет 27 май 2011 23:08

ми виж дали имаш инерция гумата или пък да стяга

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Съб 28 май 2011 6:31

Понякога такъв ефект се получава при пецакани спирачно маркучи-отвътре маркучето се разлага и прави нещо като клапа-пропуска налягане,само като се натиска педала.
За да разбереш дали това е проблема,розвай пробката за обезвъздушаване и опитай да прибереш цилиндърчето-ако се прибере,значи спирачния маркуч е за смяна.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 04 юни 2011 13:20

Дърпането се оправи след като на мястото на накладката със напукано феродо сложих друга със здраво феродо.

Върни се в “Passat”