за да видиш дали проблема е в инсталацията или в таблотоdangov1 написа:venci&vento написа:Ако сега е сменявано таблото, върни старото, но с "новите" кабели![]()
Ако след размяната се оправи проблема- 99% таблото с MFA-то е проблемно (може да не контактува някое краче, на масата например).
Ако проблема остане следва преглед на кабелите, дали не липсва някоя маса.
Светенето на лампата за дълги ме навежда на мисълта, че е възможно да е преправян стария кабел и нещата да са объркани
защо да връштам старото табло като то няма мфа,толедото е с номер на компа 0 280 000 739.

Монтиране на МФА в Мк3
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Re: Монтиране на МФА в Мк3
racing_team_vidin написа:за да видиш дали проблема е в инсталацията или в таблотоdangov1 написа:venci&vento написа:Ако сега е сменявано таблото, върни старото, но с "новите" кабели![]()
Ако след размяната се оправи проблема- 99% таблото с MFA-то е проблемно (може да не контактува някое краче, на масата например).
Светенето на лампата за дълги ме навежда на мисълта, че е възможно да е преправян стария кабел и нещата да са объркани
защо да връштам старото табло като то няма мфа,толедото е с номер на компа 0 280 000 739.
със староро табло и старата инсталация всичко работи.слагам километраж със мфа и нова инсталация до бушониерата лостчетата за мфа,нямам външна температура и температура на маслото не съм слагал датчици, но разхода мога ли да го подкарам.
- belovs
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
racing_team_vidin написа:за да видиш дали проблема е в инсталацията или в таблотоdangov1 написа:venci&vento написа:Ако сега е сменявано таблото, върни старото, но с "новите" кабели![]()
пробвано е и с друга инсталация и с друго табло проблема си остава. Това което е правено по-колата е ,че цялата инсталация на колата е сменена и е възможно някаде да съм пропуснал да вържа някоя букса (маса примерно) но не ми се вярва останаха свободни само изводите за ел стъкла и ел огледала ...
п.п. на 3-тото краче си излиза маса , а на 13 си отчита,че се дава на контакт
гледам от тук
http://www.a2resource.com/electrical/CE2cluster.html
доста общо е като инфо ,но не виждам какво може да му липсва толкова ,че да на запали дисплейте?
- racing_team_vidin
- Двигател:
3 и 5 са маса
11 и 13 са съответно постоянен + и +при контакт
всичко ли е точно при тях.
- belovs
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
racing_team_vidin написа:
3 и 5 са маса
11 и 13 са съответно постоянен + и +при контакт
всичко ли е точно при тях.
на 3 ,5 и 13 сичко е така 11 не съм го мерил,днес ще го мерна и ще напиша
- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
аз пак имам друг проблем като запаля колата и включа фаровете стрелката на оборотомера от 2000 пада на 1000 и пак си се връща за секунди и после всичко си е нормално
от какво може да е

- belovs
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
днес ги мерих отново , маса има на 1-во краче , а на буксата няма изобщо 3-то краче на 5-то не ми илиза маса , давах му външна но няма промяна ?
на 11 и 13 всичко си е наред
на 11 и 13 всичко си е наред
- nedko555
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги някой може ли да ми каже от кой пин на компа при ABF се взема сигнал за разхода на гориво
Прегледах цялата тема и не срещнах нищо за ABF-a
- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
nedko555 написа:Колеги някой може ли да ми каже от кой пин на компа при ABF се взема сигнал за разхода на гориво
viewtopic.php?p=1707011#p1707011
Пин 51.
Първо погледни зад бушониерата, може да има вече пуснат кабел. Виолетово/бял.
http://vwtech.no-ip.info/downloads/g3abfecu.pdf
- nedko555
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колега
Мен ме интересуваше кой е пина,че аз съм с Ауди,но с Digifant от ABF
Екстрата си я имах преди,но след подмяната на инсталация вече не е налична и за това исках да разбера от къде се взема сигнал за въпросната глезотия та да сработи отново

Екстрата си я имах преди,но след подмяната на инсталация вече не е налична и за това исках да разбера от къде се взема сигнал за въпросната глезотия та да сработи отново
-
- Автомобил: VW GOLF 3 GT
- Двигател: 1.6 AEK
колеги а този борд компютър дали е верен
например за средния разход
питам защото из форума съм чел доста мнения, че на тези стойности който показва компа не може да се вярва много
какво е вашето мнение
например за средния разход
питам защото из форума съм чел доста мнения, че на тези стойности който показва компа не може да се вярва много
какво е вашето мнение

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Зависи за кое поколение автомобил иде реч. Съответно най-новите поколения имат най-точни уреди. По принцип за да го сложат, значи показва вярно, иначе какъв би бил смисълът от него? За красота ли?
-
- Автомобил: VW GOLF 3 GT
- Двигател: 1.6 AEK
stefan4o написа:Зависи за кое поколение автомобил иде реч. Съответно най-новите поколения имат най-точни уреди. По принцип за да го сложат, значи показва вярно, иначе какъв би бил смисълът от него? За красота ли?
колега айде първо малко по-спокойно
второ аз имам голф 3 гт
трето не малко хора твърдят че тези стойности в голяма степен не са вярни
и четвърто аз не твърдя че показват грешно, а питам според хората който имат такова нещо дали цифрите на дисплейчето са реални
айде със здраве

- racing_team_vidin
- Двигател:
Най-точни данни, се получават при дълги преходи, защото ако го занулиш и тръгнеш, на къса отсечка, знаеш дава едни много не реални стойности.
Разхода се смята от таблото, посредством скорост, която е в цифров вид и сигнал от еку-то колко гориво пуска, така че грешката е сведена до минимум, но както винаги има някаква грешка
Разхода се смята от таблото, посредством скорост, която е в цифров вид и сигнал от еку-то колко гориво пуска, така че грешката е сведена до минимум, но както винаги има някаква грешка

- Vw_polo_16v
- Автомобил: VW Polo 6n Seat ibiza 1.8T
- Двигател: AFH 1996 AQX 2000
Искам да попитам колегите, дали има начин да се монтира МФА на поло 6н??