Проблем с огледало на VW PASSAT

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
volodya iliev
Автомобил: Passat B5
Двигател: APT 2000 4MOTION

Re: Проблем с огледало на VW PASSAT

Мнениеот volodya iliev » Чет 21 апр 2011 19:51

Здравеи колега и при брат ми,които кара ауди А 4 се получи същият проблем спука се зимата от резките температурни влияния топло студено и се разтече.Сега си го ползва като обикновено огледало докато си намери друго такова.Лошото е че тези огледала ми се струва са кът за разлика от обикновените,които се намират по лесно.Лошото е че датчиците,които се намират в огледалото за обратно виждане командват при него и страничните огледала,които също са с потъмняване точно поради тази причина за момента си кара с това огледало и си търси същото защото другият вариант е да си смени стъклата и на страничните огледала с обикновени и да си сложи обикновено огледало за обратно виждане.

Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cheater » Чет 21 апр 2011 21:58

Е не може ли да си кара с това огледало без да го сменява?И страничните ли седят тъмни ?

Потребителски аватар
volodya iliev

Мнениеот volodya iliev » Пон 25 апр 2011 17:26

Здравей колега да и страничните огледала му се затъмняват при потъмняване на вътрешното когато някои отзад те заслепява с светлините си.Той за момента си кара с това,което се е спукало и си търси здраво иначе за момента си го ползва,като обикновено.

Потребителски аватар
Str1keR
Автомобил: Bora
Двигател: TDI AJM

Мнениеот Str1keR » Пон 25 апр 2011 17:57

volodya iliev написа:спука се зимата от резките температурни влияния топло студено и се разтече.

Сигурен ли си, че заради това е станало? При мен се разтече в топло време, не през зимата. Също така се засече след една автомивка, където бях оставил колата да я почистят цялостно и ме съмнява, че са търкали по огледалото за задно виждане с някакви съмнителни химии... ? :?

Потребителски аватар
volodya iliev

Мнениеот volodya iliev » Пон 25 апр 2011 18:21

Да колега сигурен съм че се спука точно от рязката смяна на температурата защото брат ми пътува сутрин рано за работа и в една доста студена зимна сутрин решил бързо да си стопли купето вътре да не му е студено и включил климатроника да духа на максимално топло а преди това вън на минусови температури знаеш как е и от самото затопляне се спукало огледалото и се разтекла зеленикавата течност.Това е като на нагорещено предно стъкло от слънцето да му сипеш студена вода и се пука моментално.

Потребителски аватар
feikot
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 24 май 2011 17:04

:banghead: :banghead: :banghead: Айде още един със протекло огледало.Видях го неговата мама как се спука.Беше на слънцето,влязох и пуснах климатика,и като тръгнах поглеждам в огледалото да видя назад какво става и шляп един мехур :banghead: много ме е яд.

Дали ще го покрие каското това ?

Потребителски аватар
_Technics
Автомобил: VW Passat 2002
Двигател: AKN V6 350HP
Контакти:

Мнениеот _Technics » Сря 25 май 2011 0:07

и на мен !!! егати късмета!! Някои знае ли тази течност как се казва ???? само да е намеря и го правя като ново!!! Интересното е че при мен не работеше функцията, стоеше затъмнено. Светихме му ко ли него правихме - по един и същи начин стои тъмно и ме кефише. Сега стана на балони изтече всичко и бяло. Някои знае ли течността как се казва ? и втори въпрос - от окабеляването на колата влизат 3 кабела в огледалото. +, - и другия е за сигнал от задната, но + ли е - ли или ???? искам да си проверя всичко наред ли е и като купувам втора ръка да съм наясно преди като неми е работило дали е от колата или пак от огледалото. Ако ми кажете течността - ще се опитам да го поправя. Има отвор който е за пълнене (затапен но ест. това ше се промени лесно), ще отстраня мясотто на истичане и да се пробвам :) Мераклия съм.
* ще попитам в каското ми дали го признават :)

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 25 май 2011 3:42

Питай,утре и аз ще питам да го еа в огледалото да го еа,заради него се напих

Потребителски аватар
Str1keR
Автомобил: Bora
Двигател: TDI AJM

Мнениеот Str1keR » Сря 25 май 2011 9:47

май май по разумния вариант е да се търси огледало без тази "екстра"

Кънев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кънев » Сря 25 май 2011 14:16

Колеги, не се засилвайте да си ремонтирате огледалата! Течността която е изтекла е течен кристал с дебелина няколко микрона. Течния кристал променя прозрачността си под действието на напрежение и по този начин затъмнява огледалото намиращо се зад него - при осветяване отзад.
И още за течните кристали:
Течният кристал е органично съединение, което при провеждане на ток през него завърта молекулите си на 90 градуса. Ако пред него се сложи поляризатор се получава ефект на потъмняване.
Течните кристали са материали със структура прилична на желе, която е междинна между тази на течностите и кристални твърди вещества. Като в течностите, молекулите на течните кристали могат да текат. Като при твърдите кристали обаче, молекулите им се подреждат по определен начин и свойствата им зависят от посоката (проявяват анизотропия). Както и твърдите кристали, течните кристали показват полиморфизъм; например, те могат да преминат в различни структурни модели, всеки с уникални свойства.
Оптическите свойства на течните кристали зависят от ориентацията на молекулите в слоя на материала. Електрическото поле (предизвикано от малко електрическо напрежение) може да промени ориентацията на молекулите в слой на течен кристал и така въздейства на неговите оптически свойства. Този процес е характеризиран като електро-оптически ефект, и намира практическо приложение в изработката на дисплеи. При нематичните кристали промяната в оптическите свойства е резултат от ориентирането на молекулите на течния кристал покрай или перпендикулярно на приложеното електрическо поле, като предпочитаната посока се определя от химическата структура на молекулата. Течните кристали, които се ориентират паралелно или перпендикулярно на приложеното електрическо поле, се използват за точно определени функции.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 25 май 2011 17:41

С две думи,да търся ново :Mr Green Fun чудно.Еми дано да намеря нещо.

Потребителски аватар
_Technics
Контакти:

Мнениеот _Technics » Сря 25 май 2011 20:57

искам да го напълня с такъв течен кристал, така че ако ще и винаи затъмнено да стой - както беше до сега, много ми отива да е потъмнено - чисто бяло няма да мога да го гледам!
Някой знае ли огледалото ако не е закачено на буксата - тъмно ли е или светло ?? да знам на моргата като ми го дават какво да очаквам да бъде ????????

Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cheater » Пет 27 май 2011 8:08

Според мен светло,обаче как ще се провери дали работи преди да се купи :?:

Потребителски аватар
_Technics
Контакти:

Мнениеот _Technics » Съб 28 май 2011 20:32

е в моргата отиваш с колата закачаш и ще стане ясно.

Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cheater » Пон 30 май 2011 8:13

А какви пари трябва да е горе-долу,че тук ми предлагат за 200 лв и ми се струва множко

Върни се в “Passat”