Къде и какво масло се налива за скоростите Г2 1.6
- boywalking
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Къде и какво масло се налива за скоростите Г2 1.6
Къде е пробката и какво масло се налива за скоростите на голф 2 1.6
-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
Re: Къде и какво масло се налива за скоростите Г2 1.6
75w90 синтетично 1.5-2л.зависи с колко скороси си. а пробката е от предната страна на скоростите(откъм радиатора)
- Bobcho_82
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: GU+
keymaker написа:75w90 синтетично 1.5-2л.зависи с колко скороси си. а пробката е от предната страна на скоростите(откъм радиатора)
Маслото е такова самоче пробката е отстрани зад предна лява гума и се развива с шестостен 17

2л масло за 020 кутия. Налива се пред пробката отстрани, ама само 1,5л, след това през жилото за километража или датчика за задната 0,5л. Или направо оттам 2л и си готов.
-
icorainbow
- Автомобил:
- Двигател:
Маслото е 75w90 - има го в OMV къде 15-20лв/л. Ако ще точиш всичкото масло, пробката е на диференциала. Иначе ако доливаш - пробката е отстрани на скоростната кутия, като навиеш ляв волан се вижда при предна лява гума. Скоростната кутия събира 2л. масло - като е отвита пробката отстрани, пълниш през нея и като стигне ръбът й значи има 1.5 литра масло в скоростите, другите 0.5л. можеш да долееш като качиш левите гуми на колата на тротоара, за да се наклони - така няма да махаш жила или там каквото са писали приде мен.
- boywalking
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А една снимчица на пробката за наливане може ли да ми извадите?
И масло такова дали се продава наливно на литър, понеже само ще доливам малко, а 20лв/литър нещо не ми се дават.
Имат ли ДОТ или там нещо друго или просто да е 75w90 ?
И масло такова дали се продава наливно на литър, понеже само ще доливам малко, а 20лв/литър нещо не ми се дават.
Имат ли ДОТ или там нещо друго или просто да е 75w90 ?
-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
Bobcho_82 написа:keymaker написа:75w90 синтетично 1.5-2л.зависи с колко скороси си. а пробката е от предната страна на скоростите(откъм радиатора)
Маслото е такова самоче пробката е отстрани зад предна лява гума и се развива с шестостен 17
моля за извинение мислил съм си за пасат.
- _NqKoI_
- Двигател: ABF
Добре де ами аз се оглеждах около кутия ако искам да източа цялото масло от къде да го отвия по точно... и защо като гледам в Tolerance Data дават 3.1 литра за 5 скоросна кутия
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
lino__ написа:2л масло за 020 кутия. Налива се пред пробката отстрани, ама само 1,5л, след това през жилото за километража или датчика за задната 0,5л. Или направо оттам 2л и си готов.
Tова важи само за кутиите преди 87-а.След тая година пробката е вдигната нагоре с 7мм и вече се наливат 2 кила.Иначе и през жилото не е проблем.Дори е по-лесно

- Outfeed
- Автомобил: VW EOS
- Двигател: TSI
Извинявам се предварително на колегата boywalking, ако разводнявам темата му, но искам само да попитам на какъв период от време се сменя маслото на скоростната кутия? Преди близо година взех моят Golf 4 и всичко, което трябва по него смених, само за въпросното масло се двуумя. 
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
До колкото съм чел се сменя на 3 години или 80 000км,което дойде първо.
- _NqKoI_
- Двигател: ABF
bobi_diesel написа:lino__ написа:2л масло за 020 кутия. Налива се пред пробката отстрани, ама само 1,5л, след това през жилото за километража или датчика за задната 0,5л. Или направо оттам 2л и си готов.
Tова важи само за кутиите преди 87-а.След тая година пробката е вдигната нагоре с 7мм и вече се наливат 2 кила.Иначе и през жилото не е проблем.Дори е по-лесноАБФ-а е 02А кутия(друг тип).Точи се отдолу на дифа.Ако нямаш шестостен 17,развиваш един болт от джантата и го слагаш на пробката.После с гаечен 17 го развиваш.Добре е когато го точиш да развиеш пробката за наливане за да немаш проблеми кат слагаш новото.Твойта пробка е с/у радиатора.Това е за колегата над мен
Мерси колега за инфото но аз съм си със двойковата скоросна кутия
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Щом е така,като свалиш лявото колело ще видиш пробката.Точенето е по същия начин 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”