BMW Vs VW

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re: BMW Vs VW

Мнениеот Deo88 » Съб 28 май 2011 20:28

stefarata написа:ако са чистак нови и двете бих избрал баварията, а иначе-голфа.

Искаш да кажеш , че бмв-тата са здрави докато не им изтече гаранцията от производителя ли ? mhihi

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Съб 28 май 2011 23:09

Зарежи ги и двете.Вземи си Дачия! mhihi

Потребителски аватар
Alex_Heat
Автомобил: Audi TT
Двигател: 1.8T

Мнениеот Alex_Heat » Нед 29 май 2011 0:01

Пич, студент си и не знам защо си си избрал това Бмв, с точно този двигател и година. Бмв-то го докарва много по-добре на визия и всеки млад човек предпочита да се хвърли на него, затова няма спор. 318 за мен не е добър двигател, а и са си патили доста хора от него. Аз ти препоръчвам, ако ще е Бмв, да бъде 316 или 318ИС, при това по-нова година. Според мен си още малък за голям мотор със задно предаване и тези ще са ти напълно достатъчни. Голфа е много добър и върви доста прилично с този двигател. Има си добра тяга и ще ти е перфектен, но знай че след време ще си остане вечно твой. Газовата уредба си е задължителна. Успех с избора и да споделиш какво решение си избрал!

Потребителски аватар
ilia_d008
Автомобил: VW Golf III GTI
Двигател: ABF 1995

Мнениеот ilia_d008 » Нед 29 май 2011 0:04

От обявите не бих избрал нито една от двете,Голфа защото няма климатик а на БМВ-то и защото няма и защото му са много парите!
Тук се написа че материалите в интериора били с класи по добри от на Голфа- :063: :063: хайде моля ви се без глупости!
Макар че не са в един клас и няма смисъл да се сравняват БМВ-то единствено с по оптегаемата си форма има + ама то си е до въпрос на вкус!Удобство на пътуване по голямо от на Голфа при БМВ няма даже е доста по тясно да не говорим че за хората отзад няма място за краката!Ако ще взимаш БМВ поне да е купе и минимум с is мотор,вече в наще(Г3) коли гъзария няма отдавна!Силата на БМВ е в големите модели 5 и т.н. там вече става въпрос за комфорт и "качество"!

Потребителски аватар
inzovo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inzovo » Нед 29 май 2011 0:10

Колега взимай Голфа за студент човек е идеален,пък и баварията гори доста повече :D :да: Успех

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Нед 29 май 2011 3:17

Голфа е малко зле накичен,но това не е непоправимо...моят съвет е да вземеш него,а може и някой друг,но в никакъв случай не се спирай на БМВ,особено с този мотор.Голфа ще е много по-функционален и удобен за джоба от БМВ-то!Много по-проходим е заради предното задвижване и по-високото окачване,а това е важно,когато падне сняг или ти се наложи да минеш по пресечена местност.Голфа е по-икономичен и лесен за АГУ,по-пъргав,по-здрав и лесен за подръжка,по-малък данък и т.н.,а специално БМВ с въпросния мотор е абсолютен мъртвец и ще го намразиш още първата седмица :Mr Green Fun ,да не говорим за смешното табло и простора вътре,като за средно големи китайци :D
Единственото общо между двата модела е че са относително калпави на купе.

Потребителски аватар
GTI 16V ABF
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 2.8 VR6 - AAA

Мнениеот GTI 16V ABF » Нед 29 май 2011 4:03

Зна4и моето мнение е да вземеш голфа mhihi тои е перфектен за теб,при него имаш икономия на гориво на резервни 4асти,данъци,застраховки,отвътре във голфа е по просторно докато във бмв-то мислиш широко оба4е като се ка4иш като във танк и е супер просто mhihi не 4е от вън не е :D ,не се 4уди взимаи голфа дори и този във обявата ништо 4е е пона*кън малко това със минимални пари се зали4ава,ако си го пазиш голфа добре да знаеш 4е ще си истински доволен не напразно наи продавания втора употреба автомобил във Германия е голф mk3 ;) пиша ти това шото съм имал бмв то4но е36 и беше 320 купе да знаеш къв мартвец беше mhihi голфа е колата,VW е марката :bowdown

Потребителски аватар
qm_parket
Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
Двигател: D40

Мнениеот qm_parket » Нед 29 май 2011 8:03

Благодаря на всички колега, които се отзоваха. Ще се купува Голф.

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Нед 29 май 2011 8:15

Според мен си направил правилния избор :да: Само се питам, ако беше пуснал тази тема в БМВ форума до какъв извод и избор щеше да стигнеш mhihi

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 29 май 2011 8:25

qm_parket написа:Благодаря на всички колега, които се отзоваха. Ще се купува Голф.

Гледай да е с климатик, да не те яд после.

Потребителски аватар
ludiq1918
Автомобил: Honda Civic
Двигател: D14A2 - 1997

Мнениеот ludiq1918 » Нед 29 май 2011 9:41

Освен климатик да гледа и поне ел.стъкла, а ел.огледала да има вече е екстра.
Освен Голф, можеш да погледнеш и фиат браво(е сега заклетите VW фенове ще ме разкъсат mhihi ). Има доста екземпляри с всички екстри и по нови на години. Примерно JTD, с ел. пакет и климатроник за ~2500, или 1,6 пак с всички екстри за ~1800-2500лв. Ама щом си решил за голфа гледай колкото е възможно за цената да има повече екстри, че това си е дългосрочна инвестиция, и си трябва малко лукс да има, все пак е 21 век :D .

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Нед 29 май 2011 10:08

Аз лично не бих взел нито едно от двете.
Бмвто грабва окото, има визията, но този мотор е ужасен, разпределителен вал, повдигачи и кубилички са консуматив.
Окачване: ~200лв са ти частите по предницата(без труд и амортисьори)
Дискове накладки(предни): около 100-150 зависи от отстъпките който ползваш
Голфа е меко казано грозен, но има потенциал. може да стане прилична кола.
окачване: 120лв са ти тампони, шарнири, накрайници
накладки: 30-50лв
При голфа имаш предимството, че за 200 лв ще се оборудваш с 280мм спирачки и ще спира, докато бмвто е много капризно от към ъпгрейди( към цена), въпреки че то оригинално е на 286мм.

ти ще си я караш ти си решаваш, отиваш сядаш в едната, сядаш в другата и ще решиш веднага, гарантирам ти го!

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 29 май 2011 11:33

Ако нямах Голф 3 щяхте да ме убедите,че голфа има лукса на S-класа,проходимоста на Ланд Круизер и е по-просторен вътре и от Еспейс,а използваните материали вътре са като в Бентли.
Аз бих взел БМВ-то.Въпреки по-евтината подръжка на Голфа.
А този голф с тези стопове ми се напомня на селска каруца (с най-хубави чувства към каруците го казвам) :!:

jrr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jrr » Нед 29 май 2011 12:12

Колега, по-горе, е дал обяви за дизелов голф. Вземи си дизелче, няма да съжаляваш. БМВ в никакъв случай, това е ламя, не е автомобил. Аз имах Е46 /2000 г./, 320i,комби,1991 куб.см. - градско около 15-16 л., извънградско - около 10 л.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 29 май 2011 15:27

tisho_psg написа:Ако нямах Голф 3 щяхте да ме убедите,че голфа има лукса на S-класа,проходимоста на Ланд Круизер и е по-просторен вътре и от Еспейс,а използваните материали вътре са като в Бентли.
Аз бих взел БМВ-то.Въпреки по-евтината подръжка на Голфа.
А този голф с тези стопове ми се напомня на селска каруца (с най-хубави чувства към каруците го казвам) :!:

Нали mhihi
Явно някои хора така са облъчени от VW,че... :screwy
Возията на БМВ-то има да я сънуваме с наще Гоуфчета.
Скърцанията и тропането на пластмасите,шума от двигателя и гумите също са в пъти по-малко при БМВ :да: Да не говорим за гниещите Голф 3-ки,които все по-често виждам всеки ден :(
Само високия данък и по-скъпата подръжка на БМВ правят Голфа печеливш,друго нищо.
Просто гледам на нещата реално :да:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”