Проблем със смяната на стоп-машинка - Пасат 5.5 автоматик

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Pacholv
Автомобил:
Двигател:

Проблем със смяната на стоп-машинка - Пасат 5.5 автоматик

Мнениеот Pacholv » Нед 22 май 2011 9:08

Здравейте колеги,

Става въпрос за Пасат 2003-та автоматик.
Даваше ми някаква грешка от стоп-машинката, до колкото разбрах сигнала към скоростната кутия.
Купих си оригинална машинка точно за моя модел от официалния представител.
Но тъй като пътувах и ми я изпратиха всъщност, не я смених там, а при познат в един сервиз, който има и Ваг-Ком.
Доколкото видях смяната не е никаква философия и няма какво да се обърка, става за 5 минути. Сложихме новата машинка, запалихме колата, натиснах спирачката, светнаха стоповете и не светна никаква лампа по таблото и нямаше никаква грешка, НО при тръгване веднага светна АБС-а и Тракшън контрола на таблото и наби грешки, изтрихме ги, тръгнах и пак същата работа. Направо си скъсах нервите. Сменихме новата със старата машинка и сега няма проблем с АБС-а и тракшъна.
Питането ми е, някой имал ли е подобен проблем с машинка? Трябва ли като се смени да се прави някаква манипулация друга, по компютъра или нещо такова? Майстора ми ли не е направил нещо както трябва или просто новата машинка е развалена? Пак казвам купена е от официалния вносител като ми гарантираха, че за моя модел и модификация няма друга. И като сложим новата на място светят стоповете и не светват АБС-а и тракшъна, а като тръгна светват и набива грешки...
Много е странно...
Също така, ако няма сигнал от машинката към кутията то как да разбера по поведението на скоростите? Нещо ще се промени ли в шофирането, в смяната на предавките? Като цяло за какво изпраща сигнал стоп машинкат акъм кутията изобщо? Не съм забелязал да се държат скоростите странно... Надявам се някой да помогне, защото не знам какво да правя...

Благодаря предварително на всички отзовали се

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Re: Проблем със смяната на стоп-машинка - Пасат 5.5 автоматик

Мнениеот brabus » Нед 22 май 2011 12:57

Понеже аз наскоро, преди няма и месец, сменях моята на Ауди А4 2003 г. буквално беше поставяш и караш.
Без никакви допълнителни настройки или калибровки, както попаднах на разни мнения в нета.
Сигурно си видял, че се сменя много лесно като изключим махането на кората под волана. Не че е трудно, но малко повечко време отнема.
Моя съвет е да разглобиш отново кората. Свали старата и зачисти хубаво буксата, която влиза в нея. Не вярвам да е от това, но неведоми са пътищата електронови. mhihi
Но с полезната информация съм дотук.

Потребителски аватар
ninja-3
Автомобил: vw passat b5.5 4 motion
Двигател: avf 2004

Мнениеот ninja-3 » Пон 23 май 2011 9:23

на ауди а6 автомат имах същия проблем и ми регулираха стоп машинката на компютър в бош понеже педала не отчиташе реално и постоянно ми светваха абс и есп.но в крайна сметка я смених с нова понеже нещо окъси и ми светеха постоянно стоповете.смених я в друг сервиз и там без никъкви настройки само свалиха поставиха и сега всичко е ок.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Нед 29 май 2011 22:20

Да не би да трябва механична настройка на самата машинка, при какво положение на педала да пуска стоповете? Ако е на ръба на сработване и праща на компютъра много на брой и кратки импулси той може да реши, че има проблеми. Друг варянт е vaskoto1 или да те пратя при други майстори :)

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пон 30 май 2011 9:30

dancing_niki написа:Да не би да трябва механична настройка на самата машинка, при какво положение на педала да пуска стоповете? Ако е на ръба на сработване и праща на компютъра много на брой и кратки импулси той може да реши, че има проблеми. Друг варянт е vaskoto1 или да те пратя при други майстори :)

Тази машинка има 2 контакта.Единия за стоповете другия за комп,но и двата се отчитат от комп.
Иска само механична настройка която се състои в какво положение трябва да бъде спрямо педала на спирачката(малко да се навие или да се развие).Във вагком се вижда кога са натиснати и кога са освободени контактите.

Трябва още при обирането на празния ход на педала да превключат и двата сигнала.Ко това не стане и се задържат контактите или поне единия и колата започне да спира от спирачната утредба избива грешка "Аbnormal signal brake pedal switch" (по спомен) и изгрявят лампите на таблото.

Успех!

Поздрави Вассето

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пон 30 май 2011 9:33

Точно за такава механична настройка говорех, но вече знам и как компютъра обработва информацията :bowdown

Потребителски аватар
Pacholv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacholv » Пон 30 май 2011 18:11

КОлеги, много благодаря за отговорите. В крайна сметка машинката ми я смени човек, който знае явно как, и механично я е настроил и не ми светят никакви лампички и не набива никакви грешки :)

Потребителски аватар
paaco
Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
Двигател: AVF 2005

Мнениеот paaco » Чет 25 авг 2011 20:44

Тази машинка има 2 контакта.Единия за стоповете другия за комп,но и двата се отчитат от комп.
Иска само механична настройка която се състои в какво положение трябва да бъде спрямо педала на спирачката(малко да се навие или да се развие).Във вагком се вижда кога са натиснати и кога са освободени контактите.

:roll: Колега за какво навиване или развиване става въпрос? не се ли слага така
INTRODUCTION1.doc
поне при мен е така. Изцяло механично действие.

Върни се в “Passat”