Усилвател за 15'' но какъв?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Усилвател за 15'' но какъв?

Мнениеот HukuTyY » Нед 22 май 2011 19:11

Здравейте колеги.Понеже не съм много запознат с усилвателите искам съвет от вас да ме насочите към някой хубав среден клас усилвателче.Занимавам се с мебели и понеже имам познания в тази насока на скоро си сглобих един Басс Бокс(по точно днес mhihi ).Дебелината на мерияла е 12мм МДФ,което мисля си е достатъчно здрав материал.Вътре облепих кутията с вата,захванах колоната и пуснах кабелите остана ми само да я тапицирам отвън и съм готов.Дори я пробвахме на едно приятелче на сд-то.Работи си супер но сд-то няма сила да я захрани както трябва.Размерите съм ги взел от този сайт http://www.ljclub.net/kutii/P-box%2015/box.htm то дори кутия която си сглобих е същата.Басса ми е 15инча нискочестотен,500w max,4om.Според мен няма да е повече от 150w реални,но на мен ми е напълно достатъчна тази мощност.Марката му е Tihony audio.Проблема ми е ,че незнам какъв усилвател да взема,защото да го вържа само на двд-то не върви.На задната кора имам 4ри колони(две 17см и две елипси 6х9)а сега и с тази колона ще стане :screwy затова искам да ви питам какъв усилвател бихте ми препоръчали да мога да вържа 4рите задни колони и баса към него и да си ги "храни" що годе добре,а предната линия да си я оставя на двд-то.Двд-то ми е Санг с параметри : Sang DVD-2685 ресийвър
DVD-2685 ресийвър
-Дистанционно управление
-3.0” TFT LCD дисплей
-4 x 45 W мощност
-AM/FM стерео ресийвър с 30 станции
-CD/CD-R/CD-RW/MP3/WMA/DVD/DIVX/MPEG4
-Fold Down
-Видео изход
Бюджета за усилвател ми е около 100 - 120 лева ясно ми е,че за тези пари няма да си взеха хубав усилвател,но аз не държа да е нов,може и някой втора употреба но запазен.Ако може да ми обясните и какво значи това 2х200,1х500в бридж режим и тези харектиристи за усилвателите,че не са ми много ясни :Mr Green Fun
Ако някаде съм написал някой "бисер" моля да ме извините :Mr Green Fun

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Усилвател за 15'' но какъв?

Мнениеот radi_nrj » Нед 22 май 2011 22:13

Тая кутия дали става за твоя говорител хич не е ясно. Как так ги правите тия кутии пък после слагате какъвто говорител има не знам. Прави се точно обратното: за съответния говорител спрямо неговите електро-акустични параметри се смята типа и обема на кутията. За нещастие за тая 15-ка от Tihony Audio дори и чичко Гугъл не е чувал, камоли да и се намерят някакви параметри. Това навежда на мисълта, че говорителя е някаква зверска пръчка и в тоя ред на мисли всякакви пари пари инвестирани в него са хвърлени на вятъра.

Имам един много сериозен въпрос: Ти като ходиш на концерт с гръб към сцената ли стоиш? И в тоя ред на мисли защо са ти толкова говорители отзад на кората???

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Пон 23 май 2011 16:54

За мен колега radi_nrj това не са пари хрърлени на вятъра,ако ти си толкова взискателен към колони и т.н аз не съм.Това съм го посочил и в темата.Обръщам се към вас за помощ да ме насочите към усилвател,които да може захранва колоната и елипсите без да е мъчение за него.Ти тръгваш да ме питаш защо са ми били толкова колони отзад на кората.Там са защото не мога да ги сложа отпред на таблото,а и на задните врати на колата нямам място за колони и реших да сложа още две на задната кора.Не виждам кое му е лошото.Ако имаш какво да кажеш по темата и да ме насочиш към нещо с радост ще го взема под внимание.
Благодаря ти все пак за вниманието и информацията.
Някой по компетентен :)

Потребителски аватар
Kun4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kun4a » Пон 23 май 2011 17:46

И още 10 колони на кората да сложиш файдата няма да е много голяма, защото ти се возиш отпред. Идеята е говорителите да са отпред при тебе (табло или врати).
А относно усилвателят, търси някой тъндър на старо, че да не даваш излишни пари. Едва ли кутията е със съответния обем, така че не се заигравай със сериозни усилватели.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 23 май 2011 18:50

Ето един качествен и прилично мощен 4 канален за без пари:
http://usilvateli.com/ad/view/Hifonics-Zeus+ZX4400-620

Xmaster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Xmaster » Вто 31 май 2011 4:02

Kun4a написа:И още 10 колони на кората да сложиш файдата няма да е много голяма, защото ти се возиш отпред.
Идеята е говорителите да са отпред при тебе (табло или врати).

А относно усилвателят, търси някой тъндър на старо, че да не даваш излишни пари. Едва ли кутията е със съответния обем, така че не се заигравай със сериозни усилватели.

1. Не съм съгласен изобщо. Говоритлеи не трябва да са "в ушите"!
2. Дали ще е тъндър или тоя Хайфоникс посочен от колегата се тая.

Към автора, качи някоя снимка на тоя бас да го вдим. До ся не съм виждал нищо на тази марка. Дай да видим дали не е някоя по-известна продавана под друго име. Може и да е над 150вата и да си иска попвечко пауър.

Потребителски аватар
tihony_audio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tihony_audio » Вто 31 май 2011 6:39

HukuTyY написа:... Марката му е Tihony audio...

Колега,наистина няма такава марка ... Това е никът ми :mrgreen: , а стикера съм си го правил аз, понеже като я взех ми се стори малко "празна" :beer. Иначе както ти казах - произход Китай.

П.С. ... това мисля, че ще добави яснота :D

Изображение

Успех :!:

Потребителски аватар
Kun4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kun4a » Вто 31 май 2011 11:05

Xmaster написа:1. Не съм съгласен изобщо. Говоритлеи не трябва да са "в ушите"!

Когато производителят пуска един автомобил на пазара, поставя:
1) плеър + предна линия + задна линия
2) плеър + преда
Никъде не съм виждал да има само задна линия :да:

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”