Затъмняване на стъкла - как?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Затъмняване на стъкла - как?
Да попитам лепите ли с нещо крайщата на фолиото (на свалящите се прозорци)
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jaredharet написа:Да попитам лепите ли с нещо крайщата на фолиото (на свалящите се прозорци)
не , то си залепва перфектно .просто фолиото се остава на 1-2 мм под ръба на стъклото
-
- Автомобил:
- Двигател:
Така няма ли пак да тръгва да се бели от вдигането и свалянето на прозореца?
- marto_vw
- Автомобил:
- Двигател:
Не би трябвало...Виж все пак дали имаш под уплътненията нещо което дере стъклото и би надрало и фолиото...Иначе е препоръчително да не си сваляш прозорците няколко дена и да оставяш колата на слъчево място за да изсъхне по бързо.
- Daniel_6666
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, колеги! Имам едно въпросче и то може би е по-точно към vaskoneti. Видях, че стъклата са ти станали много готини и ме интересува дали, когато слагате фолиото използвате пистолет за горещ въздух или ги лепите така. Гледах едно клипче в нета на което първо пръскаха стъклата от външната страна и налагаха фолиото без да го отлепят. Така го и изрязаха . След това с пистолет за горещ въздух го нагряваха докато придобие формата на стъклото и така по-лесно се слагало на заоблени стъкла (примерно задно). При самото лепене процедираха по същия начин, както казват повечето от вас - пръскаш и стъклото и фолиото и изтласкваш водата от центъра към крайщата, но след това пак го минаха малко с пистолета за горещ въздух. Търсих по много сайтове да видя дали няма качено подробно описание на процеса по лепенето или поне снимки на различните етапи, но не намерих нищо. Ще ви бъда много благодарен ако някой, който го е правил с фолио от около 10-ина лева и се получило добре, напише подробно как е направил всичко стъпка по стъпка. Благодаря Ви предварително 

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
точно така се прави както си гледал на клипчето . от скромния ми опит с евтино фолио има две важни неща освен всичко друго което си видял в клипчето - трябва да се внимава с каква шпатулка се избутва въздуха и течността за да не се дере фолиото както и да няма грам прашинки между стъклото и фолиото че после много дразнят окото от близо.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Peteff написа:точно така се прави както си гледал на клипчето . от скромния ми опит с евтино фолио има две важни неща освен всичко друго което си видял в клипчето - трябва да се внимава с каква шпатулка се избутва въздуха и течността за да не се дере фолиото както и да няма грам прашинки между стъклото и фолиото че после много дразнят окото от близо.
само да добавя че когато се лепи на страничните прозорци е хубаво да се свали кората на вратата, защото когато се вдига стъклото при процеса на лепене на фолиото пак остават боклучета и прашинки по стъклото
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравей колега,аз в неделята за първи път се опитах да сложа фолио
В интерес на истината като цяло стана добре
Аз сбърках при това,че не избърсах толкова добре стъклата отвътре,а и от вън,за да виждам какво лепя
Като цяло няма нищо сложно (имай в предвид,че за първи път докоснах фолио)
Значи миеш стъклата и от двете страни (колегите са написали с какво,аз лично си взех готов препарат за миене на прозорци - 2 лв)
Фолито беше 8 лв ролката (стигна ми за двата странични и задния 3 метра по 50 см беше тя)
След това пръскаш стъклото с препарата,пръскаш и фолиото докато го разлепяш (гледаш да не си с мръсни ръце) слагаш фолиото и го наместваш на прозореца,ако е свалящ не забравяй да го свалиш и да сложиш фолиото го горе,че аз лепнах първия и като го свалих 2 см нямаше никой горе
Въздуха го изкарваш с шпаклата,която при мен беше в комплекта.Лично мое мнение е,че трябва да се използва по голяма (широка) ,за да може да се избутва въздуха равномерно.
В събота ще слагаме и на моята кола,ще направя някоя снимка,ако не си свършил работа може да ти помогне

Значи миеш стъклата и от двете страни (колегите са написали с какво,аз лично си взех готов препарат за миене на прозорци - 2 лв)
Фолито беше 8 лв ролката (стигна ми за двата странични и задния 3 метра по 50 см беше тя)
След това пръскаш стъклото с препарата,пръскаш и фолиото докато го разлепяш (гледаш да не си с мръсни ръце) слагаш фолиото и го наместваш на прозореца,ако е свалящ не забравяй да го свалиш и да сложиш фолиото го горе,че аз лепнах първия и като го свалих 2 см нямаше никой горе

В събота ще слагаме и на моята кола,ще направя някоя снимка,ако не си свършил работа може да ти помогне

- Daniel_6666
- Автомобил:
- Двигател:
Много Ви благодаря за информацията! Само имам още един въпрос ако исползвам пистолет за горещ въздух или сешоар има ли вероятност да повредя фолиото (ако някой знае от опит)? Ииии... lucky7o, ако успееш направи снимки на процеса на лепене... Ще ти бъда много благодарен!
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Daniel_6666 написа:Много Ви благодаря за информацията! Само имам още един въпрос ако исползвам пистолет за горещ въздух или сешоар има ли вероятност да повредя фолиото (ако някой знае от опит)? Ииии... lucky7o, ако успееш направи снимки на процеса на лепене... Ще ти бъда много благодарен!
Ще снимам,но ще е събота

- Daniel_6666
- Автомобил:
- Двигател:
ОК! Аз така или иначе няма да успея да ги правя скоро, така че тъкмо ще събера малко повече материали и информация. 

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Малко да събудя темата....Онзи ден и аз си поиграх с лепене на фолио, но възникна един въпрос. Понеже за лепенето свалях стъклата, залепих фолиото и при монтажа на стъклото обратно на вратата, докато намествах гумените уплътнения, колкото и да внимавах фолиото се разлепи на няколко места. Та въпроса ми е....за колко време фолиото залепва стабилно за стъклото, така че някои неволни опирания да не развалят цялата работа
Дали да не го мина със пистолета за горещ въздух с който да спомогна за по бързото му прилепване към стъклото.
Фолиото е хамериканско за по 8 лева ролката.

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
За 8лв. ролката може да поспорим колко е американско
Иначе и аз съм с едно за 9 обаче
. По принцип му трябват 2-3 дена за да изсъхне,както трябва,стига да си го лепил с препарат за стъкла,а не вода с веро както правят някои
. Аз даже като го лепих,нямах пистолет все още и ползвах сешоар.Стаана супер и не се отлепи,като слагах стъклата 

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
искаш да кажеш да да ползвам само препарата за прозорци?
..защото аз го правих с веро и вода 

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Доста е странно да сте евтини на фолио, а скъпи на препарат за лепене.