изработване на бензинов резервоар?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

изработване на бензинов резервоар?

Мнениеот B4/101 » Чет 02 юни 2011 20:33

Здравейте колеги,
няма да се впускам в подробности, защото за точенето на бензин е писано много. Обаче на мен ми писна да съм донор и търся решение. С Пасат 4-ка съм и съм пробвал доста "тарикатлъци" по опазване на частната собственост, но мошениците са по-големи майстори от мен и не спират да ме цицат. Последната ми идея е да сложи втори резервоар вътре в купето (комби съм), зад задните седалки. Само че не мога да намеря готов подходящ и си мисля дали някъде може да ми изработят резервоар по размери. Ако имате идеи моля споделете.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: изработване на бензинов резервоар?

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 02 юни 2011 20:36

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Чет 02 юни 2011 20:37

По-добре си направи гърловината за твоя резервоар вътре, пък оригиналната я остави свободна, така и комбито ти ще си е комби...

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Чет 02 юни 2011 20:41

и като нервираш апаша с това си действие с фалшивата гърловина ляга под колата и муши с отверката резервоара и спокойно си точи

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Чет 02 юни 2011 20:51

Golf`mafia написа:и като нервираш апаша с това си действие с фалшивата гърловина ляга под колата и муши с отверката резервоара и спокойно си точи

Ееее, аз не съм казал просто да остане като тръба без дъно! Ще си поиграе колегата, даже може да се затвори напълно и да плясне кило бензинец, та да мирише :D

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Чет 02 юни 2011 21:48

или по добре вода от колкото бензин scare хаха и да видиш другия път няма да се занимава да точи ,ще си помисли ,че тая кола се кара на вода :D

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Чет 02 юни 2011 22:06

И една карабина с оптика,ще ти свърши работа колега :D :D

Извън рамките на шегата,ми хрумна следното,Една мрежа във гърловината ще спре всеки маркуч.А за отверката,можеш да си сложиш лист гофрирана ламарина под резервоар.
Колкото по-осложнено е източването,толкова е по-голям шанса да те подминат апашите.Но ако някой ти има зъб и ти прави само да ти е гадно каквото и да правиш пак ще му намери цаката.
А защо не си сложиш бутон към алармата на капака на резервоара?
Успех!

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B4/101 » Чет 02 юни 2011 22:12

колега мерси за линка, но...абе тия резервоари от платина ли са? :screwy 400 лв. за резервоар!? баси хората. все пак мерси за линка.
Мислех за доработка по оригинални резервоар, но се притеснявам точно от отерка/кирка в резервоара. Все си мисля, че ако сложа втори вътре в купето той няма да дразни крадците, а те могат да се позабавляват да източат още някой и друг грам бензин. Обачеее...тия цени на резервоари нещо не ме кефят :) Дойде ми щурата идея да ползвам бутилката от стара газова уредба, само да измисля закрепването на помпата. Макар, че е доста тежка, но поне ще ми е без пари.

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B4/101 » Чет 02 юни 2011 22:17

suba мисля, че не съм нарочен за бензина, защото и други в квартала си скубят косите. За мрежата съм си мислил, но няма как да я закрепя навътре в резервоара. Той е пласмасов с много шантава форма и закрепването на каквото и да е в него е почти невъзможно.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 02 юни 2011 22:25

Колега, и мен ме източваха наскоро, та вече не пълня до горе, а зареждам по-често по малко. Съветът ми е да направиш като мен и да не си усложняваш живота с разни "рационализации". :да:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 02 юни 2011 22:34

Ще си преместиш гърлото на резервоара.... Ще му сложиш мрежа.... Ще го гърмиш апаша....
И като дойде на другата вечер с кирка и леген ще си останеш и без бензин, и с резервоар с дупка.
По-добре се замисли за нова по-добра капачка, или монтаж на аларма, отколкото да си правиш "доработки" на резервоара.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Чет 02 юни 2011 22:48

[quote="B4/101"]suba мисля, че не съм нарочен за бензина, защото и други в квартала си скубят косите. За мрежата съм си мислил, но няма как да я закрепя навътре в резервоара. Той е пласмасов с много шантава форма и закрепването на каквото и да е в него е почти невъзможно.[/quot
ами мрежата я направи на топка и я мушни ,набий вътре в тръбата! тя е мрежа и пропуска бензина ! не се страхувай ,не цедиш меласа! :D

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B4/101 » Пет 03 юни 2011 10:04

По-добре се замисли за нова по-добра капачка, или монтаж на аларма, отколкото да си правиш "доработки" на резервоара.

минах през нова, по-добра капачка, след 2 набега я разбиха по най-брутален начин. що се касае до аларма на резервоара точно тук във форума беше обсъждана тази идея и заключението беше, че е доста опасно да слагаш микроключе или друг прекъсвач на капачката, който малко или много ще искри и то в близост до бензинови пари.
ами мрежата я направи на топка и я мушни ,набий вътре в тръбата! тя е мрежа и пропуска бензина ! не се страхувай ,не цедиш меласа!

тази идея и други ми я даваха, но не се сещам как точно да я набия за да не изпадне в резервоара. Тръбата се разширява към резервоара и ми се струва, че няма да е трудно за крадците да я натикат навътре в резервоара. все пак ще помисля върху тази идея.
Колега, и мен ме източваха наскоро, та вече не пълня до горе, а зареждам по-често по малко.

пълнене до горе - това не го помня кога за последно се е случвало :) сега карам постоянно на последна резерва, т.е. с 3-4 литра и зареждам през ден, което си е супер неудобно. да не говорим, че веднъж до там бяха изсмукали бензина, че не можах да запаля. т.е. колата палеше, мотора се тресе и работи на 2-3 цилиндъра и гасне. ей, тия са факири да знаете :banghead: за сега все още идея за втори резервоар ми се струва най-добра, но с изпълнението се затруднявам.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 03 юни 2011 10:29

B4/101 написа:Последната ми идея е да сложи втори резервоар вътре в купето (комби съм), зад задните седалки. Само че не мога да намеря готов подходящ и си мисля...

Що да не можеш?!? :dontknow:
Вярно, и в Пловив вече са кът Трабантчетата, но по селата ги има.
Идва ти готов метален резервоар, с конзолите за закрепване и т.н.
Само провери дали гърловината е достатъчно широка, за да вкараш вътре помпата :?
И разбира се - забрави за комби! :lol:
Слагаш въздухонепроницаема преграда и извеждаш бензиновите пари някъде отзад :lol:
Какъвто и резервоар да вкараш в купето - тоя проблем ще го имаш...

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Пет 03 юни 2011 10:39

С газова бутилка става, но ще ти трябва и външна помпа и още един отвор за бензиновите пари.

Върни се в “Passat”