Здравейте колеги,
няма да се впускам в подробности, защото за точенето на бензин е писано много. Обаче на мен ми писна да съм донор и търся решение. С Пасат 4-ка съм и съм пробвал доста "тарикатлъци" по опазване на частната собственост, но мошениците са по-големи майстори от мен и не спират да ме цицат. Последната ми идея е да сложи втори резервоар вътре в купето (комби съм), зад задните седалки. Само че не мога да намеря готов подходящ и си мисля дали някъде може да ми изработят резервоар по размери. Ако имате идеи моля споделете.
изработване на бензинов резервоар?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: изработване на бензинов резервоар?
По-добре си направи гърловината за твоя резервоар вътре, пък оригиналната я остави свободна, така и комбито ти ще си е комби...
- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
и като нервираш апаша с това си действие с фалшивата гърловина ляга под колата и муши с отверката резервоара и спокойно си точи
-
- Автомобил:
- Двигател:
Golf`mafia написа:и като нервираш апаша с това си действие с фалшивата гърловина ляга под колата и муши с отверката резервоара и спокойно си точи
Ееее, аз не съм казал просто да остане като тръба без дъно! Ще си поиграе колегата, даже може да се затвори напълно и да плясне кило бензинец, та да мирише

- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
или по добре вода от колкото бензин
хаха и да видиш другия път няма да се занимава да точи ,ще си помисли ,че тая кола се кара на вода 

- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
И една карабина с оптика,ще ти свърши работа колега
Извън рамките на шегата,ми хрумна следното,Една мрежа във гърловината ще спре всеки маркуч.А за отверката,можеш да си сложиш лист гофрирана ламарина под резервоар.
Колкото по-осложнено е източването,толкова е по-голям шанса да те подминат апашите.Но ако някой ти има зъб и ти прави само да ти е гадно каквото и да правиш пак ще му намери цаката.
А защо не си сложиш бутон към алармата на капака на резервоара?
Успех!

Извън рамките на шегата,ми хрумна следното,Една мрежа във гърловината ще спре всеки маркуч.А за отверката,можеш да си сложиш лист гофрирана ламарина под резервоар.
Колкото по-осложнено е източването,толкова е по-голям шанса да те подминат апашите.Но ако някой ти има зъб и ти прави само да ти е гадно каквото и да правиш пак ще му намери цаката.
А защо не си сложиш бутон към алармата на капака на резервоара?
Успех!
колега мерси за линка, но...абе тия резервоари от платина ли са?
400 лв. за резервоар!? баси хората. все пак мерси за линка.
Мислех за доработка по оригинални резервоар, но се притеснявам точно от отерка/кирка в резервоара. Все си мисля, че ако сложа втори вътре в купето той няма да дразни крадците, а те могат да се позабавляват да източат още някой и друг грам бензин. Обачеее...тия цени на резервоари нещо не ме кефят
Дойде ми щурата идея да ползвам бутилката от стара газова уредба, само да измисля закрепването на помпата. Макар, че е доста тежка, но поне ще ми е без пари.

Мислех за доработка по оригинални резервоар, но се притеснявам точно от отерка/кирка в резервоара. Все си мисля, че ако сложа втори вътре в купето той няма да дразни крадците, а те могат да се позабавляват да източат още някой и друг грам бензин. Обачеее...тия цени на резервоари нещо не ме кефят

suba мисля, че не съм нарочен за бензина, защото и други в квартала си скубят косите. За мрежата съм си мислил, но няма как да я закрепя навътре в резервоара. Той е пласмасов с много шантава форма и закрепването на каквото и да е в него е почти невъзможно.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, и мен ме източваха наскоро, та вече не пълня до горе, а зареждам по-често по малко. Съветът ми е да направиш като мен и да не си усложняваш живота с разни "рационализации". 

Ще си преместиш гърлото на резервоара.... Ще му сложиш мрежа.... Ще го гърмиш апаша....
И като дойде на другата вечер с кирка и леген ще си останеш и без бензин, и с резервоар с дупка.
По-добре се замисли за нова по-добра капачка, или монтаж на аларма, отколкото да си правиш "доработки" на резервоара.
И като дойде на другата вечер с кирка и леген ще си останеш и без бензин, и с резервоар с дупка.
По-добре се замисли за нова по-добра капачка, или монтаж на аларма, отколкото да си правиш "доработки" на резервоара.
[quote="B4/101"]suba мисля, че не съм нарочен за бензина, защото и други в квартала си скубят косите. За мрежата съм си мислил, но няма как да я закрепя навътре в резервоара. Той е пласмасов с много шантава форма и закрепването на каквото и да е в него е почти невъзможно.[/quot
ами мрежата я направи на топка и я мушни ,набий вътре в тръбата! тя е мрежа и пропуска бензина ! не се страхувай ,не цедиш меласа!
ами мрежата я направи на топка и я мушни ,набий вътре в тръбата! тя е мрежа и пропуска бензина ! не се страхувай ,не цедиш меласа!

минах през нова, по-добра капачка, след 2 набега я разбиха по най-брутален начин. що се касае до аларма на резервоара точно тук във форума беше обсъждана тази идея и заключението беше, че е доста опасно да слагаш микроключе или друг прекъсвач на капачката, който малко или много ще искри и то в близост до бензинови пари.
тази идея и други ми я даваха, но не се сещам как точно да я набия за да не изпадне в резервоара. Тръбата се разширява към резервоара и ми се струва, че няма да е трудно за крадците да я натикат навътре в резервоара. все пак ще помисля върху тази идея.
Колега, и мен ме източваха наскоро, та вече не пълня до горе, а зареждам по-често по малко.
пълнене до горе - това не го помня кога за последно се е случвало

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
B4/101 написа:Последната ми идея е да сложи втори резервоар вътре в купето (комби съм), зад задните седалки. Само че не мога да намеря готов подходящ и си мисля...
Що да не можеш?!?

Вярно, и в Пловив вече са кът Трабантчетата, но по селата ги има.
Идва ти готов метален резервоар, с конзолите за закрепване и т.н.
Само провери дали гърловината е достатъчно широка, за да вкараш вътре помпата

И разбира се - забрави за комби!

Слагаш въздухонепроницаема преграда и извеждаш бензиновите пари някъде отзад

Какъвто и резервоар да вкараш в купето - тоя проблем ще го имаш...
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
С газова бутилка става, но ще ти трябва и външна помпа и още един отвор за бензиновите пари.