Лупи и DLR във фарове на Пасат Б3-ЗАВЪРШЕНО

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Re: Лупи и DLR във фарове на Пасат Б3-ЗАВЪРШЕНО

Мнениеот Калоян Кирилов » Пон 30 май 2011 23:59

Браво колега. Много добре се получило, само DLR-a нещо не ми допада, но иначе Браво! :да:

И на мен ми се прищяха така да станат моите... :(

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Вто 31 май 2011 16:33

Харесва ми как се е получило.Идеята за габарита не е никак лоша даже аз съм с габарит в мигача и до сега съм нямал проблеми.Браво за труда :beer

ОФФ:Ако има още мераклии за фарове с лупи имам 2 лупи и 2 ел машинки към тях.има темичка за тях в продава :)

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Вто 31 май 2011 20:43

sa6o46 написа:колега как успя да го направиш толкова грозен :shock

Ами колега на тавана имам 2чифта оригинални фарове,така че по всяко време мога да му върна оригиналния вид:
Изображение
Но материалите са ми без пари....защо да не експериментирам?!?!?
А и аз съм на принципа че практичната страна на нещата е по важна от естетичната,макар че съм наблегнал и на естетиката...
Ето я практичната страна:
Изображение
Нямам снимка на старите фарове в действие....но предполага че можеш да се сетиш как светеха-с нормални крушки като кандила а с ксенона-разпръскваше на снопове:къде по силно,къде по слабо....
......................................................
Сега да се върна на темата:
Тези дни отново се занимавах с фаровете....
Както става ясно от темата-нямах ефективни дълги светлини.....което като цяло не ми беше проблем защото късите компенсираха доста.....но не можех да святкам на насрещно движещите се идиотите които си караха постоянно на дълги и не се сещаха да ги изключат когато има кола насреща....Затова реших да взема мерки-Простих се със диодните ДЛР и инсталирах във фаровете малки халогени H3-55W...като ги свързах към жицата за дългите!!!и нови габарити със диодни крушки.И сега мога да кажа че вече имам дълги :)
Утре ще направя снимки на светло да се види за какво иде реч.....
Сега имам снимки само на тъмно-като ходих да ги регулирам..-
Нямах късмет със крушките за габарита...оказа се че се разминават в цвета,а уж са комплект-
Изображение
Изпълнението не е много професионално но все пак постигнах някакъв ефект-
Къси:
Изображение
Къси и дълги(улицата е осветене и не си личи много за какво иде реч):
Изображение

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Вто 31 май 2011 22:34

само имам едно предложение..
пластмасата около лупата ако е черна като самия рефлектор според мен по добре ще се види :wink:
но все пак може да ти харесва очертанието на лупата...въпрос на вкус :beer

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Вто 31 май 2011 22:53

passatfen написа:но все пак може да ти харесва очертанието на лупата...въпрос на вкус :beer

Тялото на лупата съм го боядисал черно,но отпред пръстена който я държи е никелиран и не хваща боя.....и аз съм го мислил това.

Потребителски аватар
sa6o46
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6o46 » Сря 01 юни 2011 21:29

колега ако за теб практичната страна на нещата е да заслепяваш брутално всяка срещната кола значи имаш право...
това което правиш е абсолютно забранено във всяка бяла държава и кола с такива светлини не би трябвало дори да се допуска на технически преглед...
нямах ефективни дълги светлини.....което като цяло не ми беше проблем защото късите компенсираха доста.....но не можех да святкам на насрещно движещите се идиотите

колега ти нямаш ефективни КЪСИ светлини, късите са ти дълги а дългите още по дълги, може би затова "ИДИОТИТЕ" карат срещу теб на дълги, дали те са идиотите или някой друг незнам обаче :?: :idea:

а за естетиката какво да ти кажа, въпрос на вкус казало кучето и си облизало гъза :(

Потребителски аватар
passatfen
Контакти:

Мнениеот passatfen » Сря 01 юни 2011 22:15

sa6o46 написа:колега ако за теб практичната страна на нещата е да заслепяваш брутално всяка срещната кола значи имаш право...
това което правиш е абсолютно забранено във всяка бяла държава и кола с такива светлини не би трябвало дори да се допуска на технически преглед...
нямах ефективни дълги светлини.....което като цяло не ми беше проблем защото късите компенсираха доста.....но не можех да святкам на насрещно движещите се идиотите

колега ти нямаш ефективни КЪСИ светлини, късите са ти дълги а дългите още по дълги, може би затова "ИДИОТИТЕ" карат срещу теб на дълги, дали те са идиотите или някой друг незнам обаче :?: :idea:

а за естетиката какво да ти кажа, въпрос на вкус казало кучето и си облизало гъза :(

ся ще кажеш че лупите са забранени.. :screwy защо тогава почти всички нови коли са със лупи ? :banghead:
по принцип обикновения рефлектор заслепява в пъти повече от лупата :bishop
ако човека си сложил лупи и ги е регулирал както трябва не виждам нищо лошо в това
не си правете труда да пишете безмислени коментари :не: :dummy:

Потребителски аватар
sa6o46
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6o46 » Сря 01 юни 2011 22:45

първо не са "лупи" а се наричат лещи, второ пробвай да минеш TUV в германия с тия фарове и ще ти спрат колата от движение директно :lol:
и трето, тия "лупи" + ксенон се слагат (в завода) на коли със автоматично регулиране на нивото + система за измиване на фара, това е задължително.
на такива гаражни прототипи достатъчно съм се нагледал по пътищата и съм се кйорил, крайно време е и в България да се вземат малко мерки срещу тоя "тунинг" че неможе да се кара вечер нормлано... :(

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Чет 02 юни 2011 8:06

Да ме извиняваш Саше, но едва ли проблема със домашния тунинк на фар с лупа(леща, боб) ти е проблема, а това за минаване на ТЮф дрън дрън. На светофара като застане до теб една малка кола със мощен двигател а ти си с някое сток комби от 90 к.с. какво ще направиш, ще се оабдиш в полицията че те е резнала една малка кола която не се знае дали е минапа пререгистрацяи в КАТ след смяна на двигател ли? Проблема не е в самото вграждане на една лупа/леща, а това че повечето хора си накупиха китайсни/боклуци ксенон системи и ги нахакаха по разни рефлекторни фарове и вадят очите на всички с техното пръснато осветяване.
Е ТОВА Е ПРОБЛЕМА!

п.п. Това за системата за регулировка на височината, малко ме съмнява да я монтират на една Тойота yaris. А още повече и системата за миене на фарвете.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 02 юни 2011 10:01

sa6o46 написа:колега ти нямаш ефективни КЪСИ светлини, късите са ти дълги а дългите още по дълги, може би затова "ИДИОТИТЕ" карат срещу теб на дълги, дали те са идиотите или някой друг незнам обаче :?: :idea:

Колега на тъп ли си правиш,или.....?
Мислех че разбираш от 2-3думи,а не да разяснявам с цели романи...Искаш да кажеш че никога когато си карал на магистрала,някой срещу теб не е излизал от завой на дълги и не превключва на къси докато не му присветнеш?Някои се сещат но някои въобще не се сещат да превключат на къси,и си карат така.....А аз като нямам с какво да ги подсетя,съм принуден да търпя заслепяване....М/у другото никога досега откак съм с лупи,никой не ми е присветкал или пускал дълги срещу мен.....защо ли?
И недей да пишеш на изуст....защото дори и на снимките се вижда че на БМВ-то което е на 7-8метра от мен,му осветявам бронята.....Как тогава ще заслепя насрещно движещ се автомобил?
Ето снимка в подобни условия на "не хоум мейд"прожектори-къси светлини(нали не се казват лупи :) )
Тези май са по високо от мойте,а? ;)
Изображение
Изображение
и моите "хоум мейд"
Изображение
Е,хайде сега ти открий разликите?..На мен ми е трудно :shock
Колега не мисля да се доказвам пред теб....ако искаш се съгласявай,ако искаш не.Но недей да усираш темата изказвайки се със теория а без практика....и пишейки наизуст!!!
Поздрави,и ако се засечем някой път с удоволствие ще си посветкаме с фарове за да се убедиш сам в думите ми.
М/у другото:
Виж какво ми донесоха онзи ден-
Изображение
Изображение
Тези дни чакам и другия...............
TO BE CONTINUED.....
mhihi

Потребителски аватар
passatfen
Контакти:

Мнениеот passatfen » Чет 02 юни 2011 22:17

какво ти хрумна пак със тези фарове mhihi
какво да очакваме в следващите дни ?

Потребителски аватар
bagera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bagera » Чет 02 юни 2011 23:46

passatfen написа:

какво ти хрумна пак със тези фарове mhihi
какво да очакваме в следващите дни ?

Bi-xenon :beer

Потребителски аватар
sa6o46
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6o46 » Пет 03 юни 2011 1:09

абе на голфаджиите си ви харесват такива "тунинги" , мен не ме кефат , чисто естетически ме дразнат като видя такава кола и ми се иска да не съм я поглеждал... това както и да е, ще го преглътна, но нека не си пречим на пътя.
немога да преценя по снимките какво ще е заслепяването, действително си направил някакво насочване, нее като на някои други ксенони и щом казваш че не ти присветват значи са ти добре късите :да:

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пет 03 юни 2011 9:01

sa6o46 написа:абе на голфаджиите си ви харесват такива "тунинги" , мен не ме кефат , чисто естетически ме дразнат като видя такава кола и ми се иска да не съм я поглеждал...

Колега напълно те разбирам,реално дет се вика-Опитваме се с пръдня боя да правим.... :)
Но така е като няма възможност да се дават по 400+лв.за фабрични китайски изпълнения-
http://www.avtosklad.bg/tuning-farove-z ... cat14.html
Изображение Изображение
Изображение
Знам че не се доближавам много до визията на фабичните,но без пари и само с мерак-толкова..... :)

Аааа нали бях обещал снимки с новата визия :
Засега ще ги оставя така...а за би ксенона ще го мисля...
Габарит:
Изображение
Габарит,къси:
Изображение
Габарит,къси,дълги:
Изображение
Ами това е.......
Вярно-няма да мина TUV но то реално погледнато 60-70% от автомобилите в България едвали ще минат TUV :)

Последна промяна от kristianatanasov на Пет 03 юни 2011 19:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пет 03 юни 2011 11:41

Сложи ти на мястото на тези лупи, биксеноновия модул, пък после ще говорим! :)))
С него нещата се променят коренно вече ... и няма да имаш нужда от дрънкулките наоколо във фара!
А отностно колегата "сашето" или там какъвто си беше! Аман от дървени философи в тая държава и в тоя форум! Като не си видял нещата на живо и не си се блъскал ... моля те недей да даваш прибързани заключения!
Отностно фабричните ксенони - ДА вярно е че се комбинират задължително съус ситема за автоматично регулиране и със система за миене, по простата причина че интензивността на светлината намалява около 4 пъти при мръсен фар!

Върни се в “Направи си сам!”