stefan4o написа:Какъв е кодът при Мк3 Голф ако може да споделиш, че ми стана любопитно. От различни подмятания из форума съм останал с впечатлението, че е дълга, така ли е наистина? Не съм наясно много с мех.инжекции, но има ли наистина такъв вариант, който сподели по-напред някой колега, да му се "пусне повечко гориво" и да се обогати сместа изкуствено, както е възможно примерно при карбуратора? Ако е така - може и това да се окаже това причината за тоя вървеж, който е впечатлил колегата пуснал темата.
на голф абф се слагат три кода кутии, като всички са с еднакви предавателни числа на предавките и дифа-CGN,DPA и CDA
на 9а кутията е с 1,2 и 3-та по-къси, 4 и 5 та са еднакви, както и дифа.
Може да се настройва сместа на К(КЕ) джетроника, но ако се пусне повече гориво трябва да се помисли и как да се вкара повече въздух

иначе така ще си излиза през ауспуха...
Никакъв не е проблема и софтуерно да се пусне гориво и аванс и при дигифанта, като там става супер прецизно, но пак опира проблема до това имаме ли повече въздух, че пуснем повече гориво и с какъв откан се кара
п.п. Изключвам това че в оригиналните настройки на колата има малко запас.
абф е леко моднат 9а, ако може така да се каже(откъм глава, валове, всмукателна система, отеделен е въпроса в разликите в блока). Нормално е оригинално да въври повече и да е повече коне. Мотора или е силен в ниските и във високите ще тъпче, или обратното- пълно щастие няма.
Мислите ли че един атмосферен абф, напомпан на 190-200коня ще има силни ниски че и средни обороти?!